The_GroverTV Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 M1 Abrams / ModelSet Italeri / 1:72 / Witam dziś zakładam "pierwszy" warsztat. Model jeszcze nie przyszedł ale nie mogłem się powstrzymać i wrzucam teraz. Model będzie za jakieś 5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Czekamy... Będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Dziękuję. Też czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Też będę czekał na rozwój Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Rośnie Młoda Gwardia sklejaczy. Śpiesz się powoli, wrzucaj fotki z postępów prac, pytaj - doświadczeni Pancerniacy pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Wyczekiwany Abrams wreszcie przyszedł więc bierzemy się do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 No to popatrzymy. W tym wieku też sklejałem tyle ze samoloty, bez malowania i na to kalki. O internecie nikt nie słyszał a dorwać farby można było tylko składnicy harcerskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Pomocy chcę zrobic malowanie w wersji C a instrukcja jest czarnobiała i oznaczenia farb zupełnie się nie zgadzają z tymi do modelu Które do wersji C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Ok zasiadam i pacze. Chyba też to kupie . Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Pierwszy postęp prac. Miałem małe problemy z gąskami przez co są dość słabe ale nigdy nie sklejałem gąsek z pojedynczych części tylko z gotowych gumek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Następny update. Obie strony skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Co to takie napięte? Czemu górna gąsienica wisi w powietrzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Co do malowania to obstawiam, że do wersji C powinieneś użyć tej farbki która znajduje się w opakowaniu ala Vallejo (na zdjęciu to ta pierwsza od prawej). Wszystkie inne farbki wydają się być za ciemne... Malowanie C to to przedstawione na grafice z pudełka Gorąco ci kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 30 Marca 2014 Witam. Te farbki mają numery Humbrola. Z tego co widzę to są numery: 12 - Cooper 53 - Gun metal 100 - Matt Red Brown Takie same pojemniki z akrylowymi farbkami miałem w paczce ze Spitfire'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 30 Marca 2014 Autor Share Napisano 30 Marca 2014 Co to takie napięte? Czemu górna gąsienica wisi w powietrzu ? Po prostu jest to sztywny plastik i dlatego wygląda to tak nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 No niby górnego przebiegu gąski po skończonym klejeniu nie będzie widać... Ale do wiszącej, niedotykającej kół gąsienicy trzeba też dorzucić nienaturalne, "ostre" zgięcia. No i klej chyba znalazł się na niektórych kołach. Te gąski są w kilku sztywnych kawałkach, które trzeba naciąć w celu zgięcia (układania), prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 30 Marca 2014 Autor Share Napisano 30 Marca 2014 Taki jest postęp prac na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Ja by gąski pod koniec założył. a tak to wygląda obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi