Stojkovic Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Szybki projekt transportera półgąsienicowego z PAK-iem. Całkiem niezła zabawa gdy nie ma blaszek, zapomniałem już jak to jest robić model prosto z pudła. Z dodatków dołożyłem lufę toczoną z RB model, koła z PanzerArt oraz klamry i lusterko od Eduarda. Malowanie metodą modulacji farbami vallejo/ak interactive. Pigmenty i brudzenie tych samych producentów. Podkreślam, że ślady po wypychaczach zostawiłem świadomie na klapach silnikowych. Model dostanie podstawkę i figsy więc na klapach będą graty, które zakryją te ubytki. Z niedociągnięć to jeszcze kalka, która podstępnie mnie oszukała z przodu i się obróciła w drugą stronę. Efekty: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Malowanie ki się podoba. Całkiem udany model z wyjątkiem jednego ale... mianowicie rdzy/obić. O niej pisałem w warsztacie i dalej uważam że jest jej w kolorze silnika za dużo jak też jej rozmiar na skrzynce narzędziowej. Czekam na resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Malowanie ki się podoba. Całkiem udany model z wyjątkiem jednego ale... mianowicie rdzy/obić. O niej pisałem w warsztacie i dalej uważam że jest jej w kolorze silnika za dużo jak też jej rozmiar na skrzynce narzędziowej. Czekam na resztę. W pełni podpisuje się pod tym co Krzysiek napisał ale dodam jeszcze kwestię która bodajże była poruszona w warsztacie... ślad po wypychaczu na masce/klapie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Model jest ok. Podoba mi się jednak błoto na przodzie jest be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Malowanie ki się podoba. Całkiem udany model z wyjątkiem jednego ale... mianowicie rdzy/obić. O niej pisałem w warsztacie i dalej uważam że jest jej w kolorze silnika za dużo jak też jej rozmiar na skrzynce narzędziowej. Czekam na resztę. Co racja, to racja. Poleciałem nieco z wycioraniem silnika. Co do skrzynki narzędziowej, to tutaj można polemizować, ale każdy ma gdzieś swoje poczucie estetyki. Jak dojdą narzędzia drobniejsze do środka to nieco się zniweluje. Kolejne silniki będą bardziej stonowane. W pełni podpisuje się pod tym co Krzysiek napisał ale dodam jeszcze kwestię która bodajże była poruszona w warsztacie... ślad po wypychaczu na masce/klapie silnika. Pisałem o tym w opisie galerii powyżej: "Podkreślam, że ślady po wypychaczach zostawiłem świadomie na klapach silnikowych. Model dostanie podstawkę i figsy więc na klapach będą graty, które zakryją te ubytki." Model jest ok. Podoba mi się jednak błoto na przodzie jest be. Co do błota z przodu, uważam, że jest go tyle ile mogło się nagromadzić z przodu na rosyjskiej ziemi przemierzając letnie bezdroża. Błocenie/brudzenie to zawsze kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Pisałem o tym w opisie galerii powyżej: "Podkreślam, że ślady po wypychaczach zostawiłem świadomie na klapach silnikowych. Model dostanie podstawkę i figsy więc na klapach będą graty, które zakryją te ubytki." No racja zgadza się ale dałeś model do galerii więc oceniam wykonanie modelu... każdy nawet ja kiedyś się tłumaczyłem że coś zniknie albo zostanie poprawione. Więc galeria czy nadal warsztat bo jak galeria to ślad po wypychaczu nadal jest a wystarczało zrobić z chusteczki prowizoryczną szmatkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Malowanie wygląda na hm...nieudane malowanie zimowe.Nie wiem czego za dużo czego za mało ,ale nie jest najlepiej ,brudzenie wiadomo rzecz gustu.Godełko odwrotnie przyklejone,resztę chłopaki powiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Dziękuję za opinie. Oczywiście zawsze wszystkie biorę pod uwagę. Nadal mam trudności z odpowiednim zaplanowaniem malowania typu colour modulation. Zapraszam do zaglądania do warsztatu z podstawką. Oraz do kolejnego warsztatu z modelem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Malowanie wygląda na hm...nieudane malowanie zimowe.Nie wiem czego za dużo czego za mało ,ale nie jest najlepiej ,brudzenie wiadomo rzecz gustu.Godełko odwrotnie przyklejone,resztę chłopaki powiedzieli. Zgadzam się, po prostu przedobrzona modulacja, choć sam model jest niezły, to właśnie te białe naloty psują efekt. Zaznaczam że jest to moja prywatna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 A mnie rzuciły się w oczy nowiuteńkie narzędzia. Pojazd z przebiegiem, a one jakby prosto ze sklepu. Co do silnika, to raczej do wymiany, niż naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 By nie zaśmiecać galerii osobnym tematem z podstawką do prezentowanego wyżej modelu, prezentuje już model wraz z otoczeniem jako całość. Proszę szanownych kolegów raz jeszcze o ocenę. Model będzie można zobaczyć na 100% podczas festiwalu w Jaworznie i być może w Brnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Nikt nie ma zdania na temat powyższej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Bardzo fajnie wyszły narzędzia i drobiazgi, figurki spoko poprawiłbym jedynie grunt koło kanistra (bardziej przybrudzić, dodać żwiru imitującego kupki kamyczków czy coś dodającego różnorodności (może jakieś kępki trawy z gotowych zestawów?). No i rzuciło mi się (ale to drobiazg), że figurki są w mundurach zimowych, a jeden mechanik wyletniony - lepiej wygląda na dioramkach gdy wszyscy ubrani są pod jedną strefę klimatyczną ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Coś tam podrzucę na ten skrawek a co do ekipy, to rzeczywiście Dragon manianę odstawił z robieniem 3 w ciężkich kurtkach i jednego "gorącego"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi