radett Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 To nie FT17, zamień na linę i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Czołem! Radett pozbyłem się łańcucha. Btw, Mam pytanie: Po naniesieniu wash'a i zalakierowaniu (na błysk) mamy możliwość "bawienia się" w obicia i na zabawę olejami ? Czy dopiero po położeniu matu?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Jak już zabezpieczyłeś wash to możesz kiedy chcesz. Ja po wash nie daję juz połysku tylko mam, bo osobiście łatwiej jest mi pracować z olejami na matowej powierzchni. Na połysku mi się za bardzo wszystko ślizga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Jak już zabezpieczyłeś wash to możesz kiedy chcesz. Ja po wash nie daję juz połysku tylko mam, bo osobiście łatwiej jest mi pracować z olejami na matowej powierzchni. Na połysku mi się za bardzo wszystko ślizga. A jakiego rozcieńczalnika używasz?? Od AK?? bo ja po ostatnim modelu (Stuartcie) boje sie bawić rozcieńczalnikami na macie (Valejjo) . PS: Zrobiłem szybki test i White spirit od AK nie zareagował jak i terpentyna też nie . Lakier sechł pare minut . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Używam matu Vallejo. A do olei white spirit taki z marketu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Czołem! Model był prawie skończony ,kiedy doszedłem do wniosku ,że się troszkę pośpieszyłem. Zmyłem , więc farbę i zacząłem od nowa. Oto efekt: Na razie to tyle. Model będzie malowany w trójbarwny kamuflaż , przy okazji robię maleńką podstawkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 mam nadzieję,że ten szaro-piaskowy nie jest tak pomarańczowy jakim się wydaje natych zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 To wina zdjęć ,bo użyłem światła mieszanego . Kolor to yellow od gunze (H313). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 ja sobie zakupiłem w Martoli zestaw Life Color do polskich pojazdów i jestem zadowolony. Do tego piaskowego jest podobny vallejo iraqi sand tj podobny do odcienia life color. http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty52569/polish_army_39_camouflage_set_3x22ml_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 ja sobie zakupiłem w Martoli zestaw Life Color do polskich pojazdów i jestem zadowolony.Do tego piaskowego jest podobny vallejo iraqi sand tj podobny do odcienia life color. http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty52569/polish_army_39_camouflage_set_3x22ml_ Może przy następnym polaku sobie to kupię ,ale na razie zostawię swój budżet. A więc, położyłem bazę -żółty kolor ---> maskol---> drugi kolor- zielony: Na razie to tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Witam serdecznie! Uważam ,że jakoś przebrnąłem przez trójbarwny kamuflaż ,choć łatwo nie było ,a i błędy są . Jeszcze muszę trochę opony (niedomalowania) , zalakierować na matowo i położyć biedronkę i jakieś brudzenie . POtem leci to wszystko na wystawę do szkoły. Oto zdjęcia: Staram się panować nad obiciami ale troszkę przesadziłem ,ale moim zdaniem nie szkodzi. Dziękuje i pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Cześć Kuba, nie będę ukrywał i owijał w bawełnę, model wygląda koszmarnie. Chyba, że pomalowałeś model dla żartów, to co innego. Jeżeli nie, to nie pij tyle "Kubusia", ma zły wpływa na ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Nie ukrywam, ze masz rację, choc jak na trójbarwny kamuflaż i to w 72 to nieźle. A kubusia nie pije, bo niedobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Trochę realizmu: jak na trójbarwny kamuflaż w 72 to BARDZO źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Nie ukrywam, ze masz rację, choć jak na trójbarwny kamuflaż i to w 72 to nieźle. No nie, jest źle. Masz plastelinę? Jeżeli tak, to po testuj nawet na tym modelu malowanie. Tzn. plasteliną obklejasz miejsca gdzie ma być dany kolor i malujesz. A kubusia nie pije, bo niedobry. Jak nie pijesz, to znaczy zacznij. Co do tego, czy dobry czy nie, to zgadzam się :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Dobra przyjrze mu się z bliska. Chodzi wam pewnie o te koślawe przejścia kolorów. Czym dobrze zmyć farbę? Bo za pomocą wacika i zmywacza to jest baardzo niedokładnie. Skala72 po co mam pić coś co mi niesmakuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Ten kamuflaż naprawdę okropny, malowałeś go pędzlem czy aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Ten kamuflaż naprawdę okropny, malowałeś go pędzlem czy aerografem? Witam! Malowałem areografem ,a maskowałem maskolem - powiem szczerze ,że ten maskol to w mojej sytuacji był najmniej przydatny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 nie używaj plasteliny bo topi plastik ! używaj mas plastycznyh typu blue tack. nie wiem jak maskowałeś maskolem bo nawet nim da się lepiej przejścia robić. przy tych szkrabach lepiej jednak malować pędzlem chyba ,ze ma się dobry aerograf ,który ogarnia takie drobne przejscia....mój tani nie ogarnia więc uzywam masy blue tack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 nie używaj plasteliny bo topi plastik ! To jest najprostsza metoda, co do topienia, to pierwszy raz słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 nie używaj plasteliny bo topi plastik ! Co za czasy !!!!! w dobie całej masy certyfikatów o nieszkodliwości dla towarów handlowych dzieciom oferuje się taką agresywną plastelinę ...... masakra co do topienia, to pierwszy raz słyszę niestety to prawda Na pociechę powiem tyle że aby stopiła polistyren to długo musi być z nim w kontakcie ( o wiele dłużej niż proces malowania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 fakt,dwa dni wystarczą do nadtopienia plastiku. Spartoliłem tak malowanie Su-33 którego żmudnie dłubałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 nie używaj plasteliny bo topi plastik ! Co za czasy !!!!! w dobie całej masy certyfikatów o nieszkodliwości dla towarów handlowych dzieciom oferuje się taką agresywną plastelinę ...... masakra co do topienia, to pierwszy raz słyszę niestety to prawda Na pociechę powiem tyle że aby stopiła polistyren to długo musi być z nim w kontakcie ( o wiele dłużej niż proces malowania ) Ja oczywiście użyje blu tack'a tani jak barszcz . Popatrzyłem na model - gruba ,gdzieniegdzie, warstwa farby , kłaczki , paluchy i niedomalowania. Werdykt jest jeden i oczywisty - malujemy od nowa! W każdym razie (ponawiam pytnie) czym tą farbę zmyć? Bo nie wszędzie dotrę patyczkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 wykąp go w cleanluxie, do nabycia w duzych sklepach w dziale z chemią domową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 wykąp go w cleanluxie. Ja bym proponował kupienie nowego modelu, szkoda czasu i pieniędzy. Cleanlux kosztuje od 8 do 10 zł., a efekt owy nie jest gwarantowany, tym bardziej, że model został pomalowany dość grubą warstwą farby. Na nim możesz potrenować malowanie aero oraz plastelinę, zobaczymy jak topi plastik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi