Drozdek Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Drugi model, który zakupiłem jako prezent od rodziców (pierwszy to Queen Mary) Model ma 44cm długości. Pudełko: jak i również jego wnętrze: Po całym piątkowym dniu sklejania muszę zaprzestać już dzisiaj bo trochę się nawdychałem oparów kleju oraz kilka palców pociętych przez skalpel ;) Trochę kształtów już nabrał, resztę zrobię w najbliższym czasie. A oto postępy: sama konstrukcja: trochę szczegółów: oraz rozpoczęta budowa wieży: Sobotni dzień jednak również pod znakiem klejenia ale to chyba dobrze. Widać praktycznie koniec, zostały jeszcze tylko do przyklejenia samoloty oraz całość pomalować. zacząłem od masztu: małe porównanie: niedokończona wieża: drobiazgi do wieży: wieża skończona: małe dodatki na lotniskowcu: całość sklejona: Jakiekolwiek rady/uwagi chętnie wysłucham Mam nadzieję, że aż tak nie sknociłem modelu bo starałem się wykonać go precyzyjnie i w miarę dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Na okrętach się nie znam ale coś mogę podpowiedzieć. Na ostatnim zdjęciu widać szczelinę w miejscu łączenia elementów. No i na tym samym zdjęciu widać wypływ kleju, trzeba to zeszlifować papierem ściernym. Pracuj dalej, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 O szczelinie wiem, to jeszcze jest do poprawki ale model na razie stoi na półce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobain Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Jak się nie mylę to anteny na skraju pokładu powinny być w poziomie a nie pionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Zrobiłem tak jak było w instrukcji czyli w pionie, można to zmienić w każdej chwili, na jednych obrazkach w internecie są pionowa a na innych poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Jak się nie mylę to anteny na skraju pokładu powinny być w poziomie a nie pionie - podczas startów i lądowań tak ,natomiast gdy sterczy w porcie nie ma tej potrzeby.... powodzenia w budowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam Zacznij kleić Tamyią cement extra thin lub odpowiednik z Gunze. Nie będziesz miał problemu w wypływającym klejem. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Powracam na chwilę z zapytaniem do Was, jak mógłbym pomalować owe samoloty? Kalek nie mam żadnych a w internecie praktycznie nic nie znalazłem, może nie umiem po prostu szukać, doradzicie coś? Szarą Pactrą A41 pomalowałem nadbudówkę lecz tylko górną część Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Robiłem ten model u mnie kalki do samolotów były tylko, że ja miałem wcześniejsza edycję. Pzdr kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Planuję pomalować wszystkie samoloty na jednolity, szary kolor, chyba że coś innego zaproponujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Planuję pomalować wszystkie samoloty na jednolity, szary kolor, chyba że coś innego zaproponujecie. Ja w swoim samoloty wymienię na te z Trumpetera 1:700 różnica w wielkości bez znaczenia ale detal i kaleczki w zestawie odrazu te co masz zrób se żeby coś było ale to co daje italerka jest tak słabe, że szkoda czasu na rzeżbienie w tym. Malowanie jednokolorowe szybko schludnie do F-14 się nada ale widzę u Ciebie Phantomy i te już nraczej nie występowały w jednobarwnym kamo tylko białe od spodu. No i okres jaki ma być twój Nimitz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Kalek do samolotów w ogóle nie ma w zestawie, a co do malowania Nimitza to jeszcze nie wiem dokładnie, narazie oczekuję na paczkę z Polą 1:350 oraz nie mam możliwości pożyczenia aerografu, dlatego całość na chwilę obecną zostawiam, tylko wspomnę że pokład lotniczy będzie w kolorze świeżo położonego asfaltu, może troszkę rozjaśnię oraz przetarcia po startach odrzutowców, część podwodną na ciemno czerwony a nadwodną na szary prawdopodobnie, ale to narazie wszystko plany tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Witaj, może się przyda... http://www.mojehobby.pl/products/USS-Nimitz-CVN-68.html I gotowy... http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cvn-68/700-py/py-index.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Powracam na chwilę z zapytaniem do Was, jak mógłbym pomalować owe samoloty? [...] Nie masz instrukcji? klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Co powstrzymuje Cię przed używaniem szpachli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi