BOMI21 Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam, Buduję MiGa-23 o numerze 459. Zastanawiam się nad konfiguracją podwieszanego uzbrojenia. Zestaw Trumpetera ( 1 :48 ) zawiera: R-23R, R-23T, R-24R, R-24T, R-60, R-13M1, R-13M, R-3R. Jakie byłoby najbardziej realistyczne i najczęściej podwieszane uzbrojenie dla tej maszyny? Robię taką maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Mam przyjemność od czasu do czasu pogadać z byłym pilotem tych maszyn,z tego co wspominał odnośnie uzbrojenia to 2xR23 i 4xR60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Tak na bogato? R-23R czy T ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 One się różnią sposobem naprowadzania, z wyglądu kształtem głowicy. Także daj co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 One się różnią sposobem naprowadzania, z wyglądu kształtem głowicy. Także daj co chcesz Wiem, że T to termicznie naprowadzane, a R- radarowo. Myślałem, że to ma jakieś znaczenie. Bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 odnośnie uzbrojenia to 2xR23 i 4xR60. Baniaczek 800l tez można dać do tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 odnośnie uzbrojenia to 2xR23 i 4xR60. Baniaczek 800l tez można dać do tego zestawu. Nie będzie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Nie będzie, śmiało możesz ten pod kadłubowy zbiornik montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Pamiętaj, że R-23 podwieszano parami albo R albo T. Miksy R + T to pokazówka na wystawie statycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Pamiętaj, że R-23 podwieszano parami albo R albo T. Miksy R + T to pokazówka na wystawie statycznej. Jasne. Takich pomysłów nie miałem Nie będzie, śmiało możesz ten pod kadłubowy zbiornik montować. Bardzo ciekawy kształt ma. I przy okazji prawie haczy o ziemię . Skleję go a decyzję podejmę przy końcowym składaniu wszystkiego do kupy. Podwieszenia które wybrałem to 2xR-23T i 4xR-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Miks R i T mogły przenosić tylko wersje ML. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Jak 4xR-60 to R-23 w wer. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Jak 4xR-60 to R-23 w wer. R. A to już ciekawe. Dlaczego tak? EDIT. W poprzednim poście napisałem, że wybrałem wersję T, ale źle napisałem. Miałem na myśli R, bo na większości zdjęć są właśnie R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 czyżby chodziło o możliwość użycia broni z różnym źródłem naprowadzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 czyżby chodziło o możliwość użycia broni z różnym źródłem naprowadzania? ... albo po prostu ograniczenia systemu kierowania ogniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 to raczej sugerowałoby właśnie T zamiast R. Termiczne źródło naprawadzania całej broni rakietowej niż mieszane...ale pewnie wkrótce imt nas oświeci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 to raczej sugerowałoby właśnie T zamiast R. Termiczne źródło naprawadzania całej broni rakietowej niż mieszane...ale pewnie wkrótce imt nas oświeci.... Dlatego własnie lubię te forum. Pełno osób znających się na rzeczy i chętnych, by rozwiewać nieścisłości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 system widział 4 rakiety na podczerwień. Późniejsze serie i wersje bez ograniczeń. Ale nie widziałem żadnego aby miał 6xR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 czyli jednak ograniczenia systemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 I ma być 2x R-23R i 4xR-60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 taki zastaw często widywałem na Mig-23 różnych państw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 I ma być 2x R-23R i 4xR-60? Tak taki ma być. Będzie super. Było trochę więcej ograniczeń, np nie wszystkie samoloty przenosiły R-23R (jak mi się wydaje 459 mógł). Wymaga to szerszego wyjaśnienia. Jak zdołam namówić kol. Marek Świderski to postaramy się stworzyć odpowiedni temat, może nie tak rozbudowany jak MiG-21, ale wyjaśniający/opisujący ten samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Zamieszczone w innym watku zdjecia 459, rozwiewa watpliwosci odnosnie wariantu uzbrojenia tego sanolotu. W tym przypadku poprawnym wariantem jest 2xR-23T + 2xR60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Zamieszczone w innym watku zdjecia 459, rozwiewa watpliwosci odnosnie wariantu uzbrojenia tego sanolotu.W tym przypadku poprawnym wariantem jest 2xR-23T . Jak to poznać że R-23T a nie R-23R ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 no właśnie czyżby przy belkach APU-60-I dla jednej R-60 montowano do kompletu R-23T? Jak zdołam namówić kol. Marek Świderski to postaramy się stworzyć odpowiedni temat, może nie tak rozbudowany jak MiG-21, ale wyjaśniający/opisujący ten samolot. jestem za !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi