Messer Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Witam, Na prośbę klienta i kolegi zarazem wstawiam galerię wykonanego na zamówienie żuka. Model pochodzi z serii KAP ( Kultowe Auta PRL ), został przemalowany, zwaloryzowane wnętrze, malowanie pod wytyczne klienta, dodatkowy bagażnik dachowy od podstaw ( miał być taki zużyty i pogięty ). Dorobiłem trawiastą podstawkę ( trawa do kolejek - różne rodzaje + pigmenty CMK ). Tak to się prezentuje: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Wyszedł świetnie, bardzo podobają mi się te ślady rdzy czy brudzenie, ja zawsze model prezentuje wysoki poziom ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Ładnie, uda się uchwycić na fotach zmiany we wnętrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Jest super. Ale jest też mała uwaga--- mianowicie te małe kapselki na kołach były plastykowe więc nie mogły zardzewieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 powaliła mnie rejestracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Ślicznie, ale podszybie Podszybie zawsze najpierw brało i nadkola. Ale pomysł bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginger Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Tomek jeszcze raz WIELKI WIELKIE dzięki .A foty wnętrza wrzuce przy okazji ,chyba że Tomek gdzieś je ma pod ręką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Dziękuje Panowie Tablica - no cóż, musiałem pójść na kompromis i malować numery Kołpaki - znalazłem odpowiednie zdjęcie jak już model poszedł do klienta - także nic już nie dało się zrobić Wnętrze - proszę bardzo: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Messer, własnie ta tablica to mega pozytyw. Pamiętam takie malowane na żykach, nysach czy innych syrenkach bosto, którymi przyjeżdżali rolnicy na okoliczne targowisko. Oddałeś klimat w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 A to dziękuje w takim razie za wyjaśnienie i komplement Wiesz, człowiek tak się przyzwyczaił do kalkomanii jako tablice, że malowanie ( zwłaszcza w tej skali ) uznaję jako kompromis albo już wadę :P Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Szoferka czysta, widać że kierowca lubi jeździć w czystości. Za to gorzej z tymi co siedzieli z tyłu. Istne syfiarze :P Fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginger Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Kołpaczki to żaden problem ,chwila i mogą być czarne ,bo chyba takie były nawet w originale=nie pamiętam . P.S Kadzior ja od zawsze dbam o auto ,nawet jeśli to był tylko firmowy Żuczek.A z tył fakt różnych się miało pracowników ,także myślę ze te ...jebany tył oddaje to w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Ładnie wyszło. Kolejny dowód, że z gotowca można zrobić coś modelarskiego (a jest tu na forum kilku niedowiarków i przeciwników takiego modelowania). Co do tablic - przy tej skali spokojnie można je drukować na domowej drukarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 Panowie dziękuje Wam serdecznie za komentarza, a Adminowi za wyróżnienie mojej twórczości "fotką admina" - jeszcze raz dziękuje Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Bardzo ładne Żuczydło:) Nastarałeś się przy nim:) Do mnie nawet takie odręczne tablice przemawiają; bo białe miało w zwyczaju z metalowych tablic złazić a pordzewiałe - reanimowało się właśnie ręcznie. Na dodatek to Żuk uspołeczniony - z literą na końcu;) Jedyne, co bym jeszcze dopowiedział na przyszłość, jakby Cię jeszcze kiedyś na ten samochód (lub na Nysę) skusiło. Żuk miał wyłącznie mocno wygrzbieconą osłonę silnika. Dalej podłoga była zupełnie płaska z długim wystającym drążkiem; czyli nie ma tu czegoś takiego jak osłona skrzyni i wału - to wszystko mieściło się pod podłogą. Ale - jeszcze raz gratuluję bo i w żaden sposób nie zaburza to pozytywnego odbioru modelu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Jest jednak jedna rzecz która zaburza wygląd tego żuczka. Wycieraczki. W żuku układały się bardzo charakterystycznie: lewa kładła się prawie poziomo, a prawa prawie pionowo przy krawędzi szyby. http://pasjonatprl.files.wordpress.com/2012/07/c5bcuk_a11b_pasjonat_prl_04.jpg?w=584&h= Ramiona wycieraczek były różne, niewymienne ze sobą. Zainstalowane dwa takie same wyglądały dziwacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Dodał bym jeszcze czarny plastikowy napis ŻUK. ną atrapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 Dziękuje bardzo za wszelkie komentarze. Wasze zainteresowanie tematem żuka przerosło moje oczekiwania Jest mi bardzo miło. Wycieraczki fototrawione, widocznie producent zasugerował się fabrycznymi, które podobnie wyglądały - ale uwaga słuszna, dziękuje i zanotuje przy kolejnym zleceniu Napis żuk musiał bym zamówić z fototrawionek - jeżeli będę robił więcej niż jednego żuczka to pewnie się pokuszę o taką waloryzację Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Rewelacyjne wykonanie Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi