koksik750 Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 (edytowane) witam was.... oto co jest w trakcie budowy: nissan 350z ktory bedzie wygladal tak: a oto na jakim etapie jest moj nissan: w podwoziu beda zamontowane neony, mysle ze w kolorze pomaranczowym. i silnik wlozony w podwozie: karoseria pozbawiona laczen zderzakow i wyciete otwory na oswietlenie oraz otwory w poszerzeniach zderzakow reszta elementow pomalowana podkladem surfacer 1200 i na to czarny kolor nastepnie polozona zostanie pomarancz ( farby oczywiscie vallejo air ) teraz tylko maskowanie, wnetrze w kolorze pomaranczowo czarnym Edytowane 5 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Fajowo sie zapowiada , jak byś potrzebował cos do tego modelu to pisz ja ma jakies felgi fotele duperele itp , napewno sie dogadamy :P POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Bardzo lubię tego Nissana... Dużo się nim najeździłem w NFSU2 Czekam na lakierek i życzę powodzonka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 no juz niedlugo :p jutro maskowanie i chyba kladziemy pierwsza warstwe o ile nie bede lakierowal dodga vipera:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 No no modelik się fajnie zapowiada. Czekam na malowanie. Trzymam kciuki! Ogólnie podoba mi się bryła tego auta z tymi poszerzeniami wygląda wg mnie genialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 masz racje - nic nie musialem w nim robic oprocz wywiercenia w tylnich i przednich poszerzeniach otworow... super body tego nissana ... zastanawialem sie nawet nad kupnem prawdziwego, ale chyba kupie sobie mazde rx-8 w skali 1:1 oczywiscie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 zastanawialem sie nawet nad kupnem prawdziwego, ale chyba kupie sobie mazde rx-8 w skali 1:1 oczywiscie :P Hehe, ale możesz sobie kupić taką Mazdę rx8 w 1:24 i przy okazji zobaczysz czy Ci się ona spodoba i relacje zrobisz na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 kupie :p na 100% tylko teraz nie maja na magazynie :/ wiec jak skoncze to co mam:p a jest tego kilka sztuk to zrobimy nastepne zamowionko a tak na marginesie to widzialem ta mazde na zywo :P i mi sie bardzo podoba :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 oto karoseria po dwóch warstwach czarnego: przygotowane pasy do wycięcia: i po maskowaniu: teraz tylko pomarańcz i zdejmuje maskowanie. następnie lakier i polerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Fajny model . z czego robiłeś te pasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 pasy zrobione z tasmy maskujacej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 No no no, może być bardzo ciekawy "kamuflaż" Podociskaj tylko tę taśmę na zagięciach, żeby wszędzie wyszły linie! I cieniuuutką warstwę, żeby nie powstały wypukłe krawędzie! Po polerce modelik pędzie na pewno palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Ehh.......... naprawdę fajny , mam marzenie skleić jakiś porządny długości 20 cm samochód osobowy i go pomalować aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Niezły patent z tą taśmą, będę musiał kiedyś wypróbować. A model bomba Maluj, maluj ten pomarańcz i szybciutko wrzucaj foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 już raz próbowałem tego patentu z taśmą maskująca Wszystko jest ok ale musisz mocno docisnąć krawędzie bo farba lubi tam podejść :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 A poza tym trzeba dość szybko odkleić taśmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Nie dlaczego Przemek. Ja z naczepy odklejałem po 24 godzinach i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 No nie wiem... Ja mam złe doswiadczenia z pierwszego maskowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Tak jak ja.Farba była wszędzie tam gdzie jej nie miało być.Niedługo będę dosyć ostro bawił się maskowaniem i nie wiem czy czekać aż wyschnie do końca czy szybko ściągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 ja będę czekał, to też zależy od farby i jak ją położysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Listopada 2007 Autor Share Napisano 1 Listopada 2007 Oto nowe poczynania: Karoseria pokryta dwoma warstwami podkładu: oto kokpit oraz kierownica: Postanowiłem przemalować pokrywę silnika i filtr: Dziś malowanie spojlera, liczników, lusterek, drążka zmiany biegów, hamulca ręcznego, tablicy rejestracji, no i oczywiście pierwsza warstwa na karoserie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Karoseria BDB dobra robota a moja rada popracuj troche nad silnikiem bo wygląda jak "plastelina"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Karoseria bardzo ładnie się prezentuje tak samo kokpit i kierownica a co do silnika do bym jeszcze popracował "obręczami" czy jak to się nazywa bo trochę krzywe chodź wiem że bardzo to małe i ciężko się maluje no ale może jakoś... chyba że to wina fotek. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Listopada 2007 Autor Share Napisano 1 Listopada 2007 co do obręczy to rzeczywiście ciężko się maluje, starłem się jak najbardziej, nie chce tego pogorszyć, a co silnika to co jeszcze mogę zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Zgadzam się jak już wiesz że na prawdę nie dasz rady może odłożyć niż zwalić silnik już dużo razy miałem tak a potem części do DOTa szły.Ogólnie silnik jest ok tylko mi się wydaje że na tej czarnej pokrywie gdzie jest znaczek Nissana za dużo farby i wydaje się jak "plastelina" ale może to wina fotki sam już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi