Skocz do zawartości

Nissan 350z tuning by koksik - Aktualizacja 05.12.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

witam was....

oto co jest w trakcie budowy:

nissan 350z ktory bedzie wygladal tak:

abebaa128a74f8ab.jpg

a oto na jakim etapie jest moj nissan:

w podwoziu beda zamontowane neony, mysle ze w kolorze pomaranczowym.

fa37fcf35f391e07.jpg

i silnik wlozony w podwozie:

3980364c1a408bda.jpg

karoseria pozbawiona laczen zderzakow i wyciete otwory na oswietlenie

oraz otwory w poszerzeniach zderzakow

89d75c6b8f1e7fa6.jpg

696b0c9f1244efbb.jpg

reszta elementow pomalowana podkladem surfacer 1200 i na to czarny kolor nastepnie polozona zostanie pomarancz ( farby oczywiscie vallejo air )

88fd3ae9173e9711.jpg

teraz tylko maskowanie, wnetrze w kolorze pomaranczowo czarnym

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo lubię tego Nissana... Dużo się nim najeździłem w NFSU2

Czekam na lakierek i życzę powodzonka

Pozdrawiam

Napisano

masz racje - nic nie musialem w nim robic oprocz wywiercenia w tylnich i przednich poszerzeniach otworow... super body tego nissana ... zastanawialem sie nawet nad kupnem prawdziwego, ale chyba kupie sobie mazde rx-8 w skali 1:1 oczywiscie :P

Napisano
zastanawialem sie nawet nad kupnem prawdziwego, ale chyba kupie sobie mazde rx-8 w skali 1:1 oczywiscie :P

Hehe, ale możesz sobie kupić taką Mazdę rx8 w 1:24 i przy okazji zobaczysz czy Ci się ona spodoba i relacje zrobisz na forum...

Napisano

kupie :p na 100% tylko teraz nie maja na magazynie :/ wiec jak skoncze to co mam:p a jest tego kilka sztuk to zrobimy nastepne zamowionko

a tak na marginesie to widzialem ta mazde na zywo :P i mi sie bardzo podoba :P

• 3 weeks later...
Napisano

oto karoseria po dwóch warstwach czarnego:

f5e9b06efef5142e.jpg

79e7d2671fb5b535.jpg

przygotowane pasy do wycięcia:

2296ce795fa47751.jpg

i po maskowaniu:

97617225a8172eb7.jpg

a369b244820d206c.jpg

4976690a76830430.jpg

6623b3aac64f67bf.jpg

8b6aaf25569cc6e6.jpg

teraz tylko pomarańcz i zdejmuje maskowanie. następnie lakier i polerka.

Napisano

No no no, może być bardzo ciekawy "kamuflaż" Podociskaj tylko tę taśmę na zagięciach, żeby wszędzie wyszły linie! I cieniuuutką warstwę, żeby nie powstały wypukłe krawędzie! Po polerce modelik pędzie na pewno palce lizać!

Napisano

już raz próbowałem tego patentu z taśmą maskująca Wszystko jest ok ale musisz mocno docisnąć krawędzie bo farba lubi tam podejść :/

Napisano

A poza tym trzeba dość szybko odkleić taśmę...

Napisano

No nie wiem... Ja mam złe doswiadczenia z pierwszego maskowania

Napisano

Tak jak ja.Farba była wszędzie tam gdzie jej nie miało być.Niedługo będę dosyć ostro bawił się maskowaniem i nie wiem czy czekać aż wyschnie do końca czy szybko ściągać.

Napisano

Oto nowe poczynania:

Karoseria pokryta dwoma warstwami podkładu:

e3fbe476cecbbe67.jpg

b9556b3605bc773b.jpg

oto kokpit oraz kierownica:

47f62b4096aef24c.jpg

5528483008e66635.jpg

6711414dcb421d45.jpg

Postanowiłem przemalować pokrywę silnika i filtr:

379b7ada7b1fb0fd.jpg

6b8937654589e4c8.jpg

Dziś malowanie spojlera, liczników, lusterek, drążka zmiany biegów, hamulca ręcznego, tablicy rejestracji, no i oczywiście pierwsza warstwa na karoserie.

Napisano

Karoseria BDB dobra robota a moja rada popracuj troche nad silnikiem bo wygląda jak "plastelina"......

Napisano

Karoseria bardzo ładnie się prezentuje tak samo kokpit i kierownica a co do silnika do bym jeszcze popracował "obręczami" czy jak to się nazywa bo trochę krzywe chodź wiem że bardzo to małe i ciężko się maluje no ale może jakoś... chyba że to wina fotek.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

co do obręczy to rzeczywiście ciężko się maluje, starłem się jak najbardziej, nie chce tego pogorszyć, a co silnika to co jeszcze mogę zrobić??

Napisano

Zgadzam się jak już wiesz że na prawdę nie dasz rady może odłożyć niż zwalić silnik już dużo razy miałem tak a potem części do DOTa szły.Ogólnie silnik jest ok tylko mi się wydaje że na tej czarnej pokrywie gdzie jest znaczek Nissana za dużo farby i wydaje się jak "plastelina" ale może to wina fotki sam już nie wiem