koksik750 Napisano 12 Października 2007 Napisano 12 Października 2007 (edytowane) witam was.... oto co jest w trakcie budowy: nissan 350z ktory bedzie wygladal tak: a oto na jakim etapie jest moj nissan: w podwoziu beda zamontowane neony, mysle ze w kolorze pomaranczowym. i silnik wlozony w podwozie: karoseria pozbawiona laczen zderzakow i wyciete otwory na oswietlenie oraz otwory w poszerzeniach zderzakow reszta elementow pomalowana podkladem surfacer 1200 i na to czarny kolor nastepnie polozona zostanie pomarancz ( farby oczywiscie vallejo air ) teraz tylko maskowanie, wnetrze w kolorze pomaranczowo czarnym Edytowane 5 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 12 Października 2007 Napisano 12 Października 2007 Fajowo sie zapowiada , jak byś potrzebował cos do tego modelu to pisz ja ma jakies felgi fotele duperele itp , napewno sie dogadamy :P POZDRO Cytuj
Praetorian Napisano 12 Października 2007 Napisano 12 Października 2007 Bardzo lubię tego Nissana... Dużo się nim najeździłem w NFSU2 Czekam na lakierek i życzę powodzonka Pozdrawiam Cytuj
koksik750 Napisano 12 Października 2007 Autor Napisano 12 Października 2007 no juz niedlugo :p jutro maskowanie i chyba kladziemy pierwsza warstwe o ile nie bede lakierowal dodga vipera:P Cytuj
Wojtek91 Napisano 12 Października 2007 Napisano 12 Października 2007 No no modelik się fajnie zapowiada. Czekam na malowanie. Trzymam kciuki! Ogólnie podoba mi się bryła tego auta z tymi poszerzeniami wygląda wg mnie genialnie. Cytuj
koksik750 Napisano 12 Października 2007 Autor Napisano 12 Października 2007 masz racje - nic nie musialem w nim robic oprocz wywiercenia w tylnich i przednich poszerzeniach otworow... super body tego nissana ... zastanawialem sie nawet nad kupnem prawdziwego, ale chyba kupie sobie mazde rx-8 w skali 1:1 oczywiscie :P Cytuj
Wojtek91 Napisano 12 Października 2007 Napisano 12 Października 2007 zastanawialem sie nawet nad kupnem prawdziwego, ale chyba kupie sobie mazde rx-8 w skali 1:1 oczywiscie :P Hehe, ale możesz sobie kupić taką Mazdę rx8 w 1:24 i przy okazji zobaczysz czy Ci się ona spodoba i relacje zrobisz na forum... Cytuj
koksik750 Napisano 12 Października 2007 Autor Napisano 12 Października 2007 kupie :p na 100% tylko teraz nie maja na magazynie :/ wiec jak skoncze to co mam:p a jest tego kilka sztuk to zrobimy nastepne zamowionko a tak na marginesie to widzialem ta mazde na zywo :P i mi sie bardzo podoba :P Cytuj
koksik750 Napisano 28 Października 2007 Autor Napisano 28 Października 2007 oto karoseria po dwóch warstwach czarnego: przygotowane pasy do wycięcia: i po maskowaniu: teraz tylko pomarańcz i zdejmuje maskowanie. następnie lakier i polerka. Cytuj
msegen Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Fajny model . z czego robiłeś te pasy ? Cytuj
koksik750 Napisano 28 Października 2007 Autor Napisano 28 Października 2007 pasy zrobione z tasmy maskujacej Cytuj
reggy Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 No no no, może być bardzo ciekawy "kamuflaż" Podociskaj tylko tę taśmę na zagięciach, żeby wszędzie wyszły linie! I cieniuuutką warstwę, żeby nie powstały wypukłe krawędzie! Po polerce modelik pędzie na pewno palce lizać! Cytuj
msegen Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Ehh.......... naprawdę fajny , mam marzenie skleić jakiś porządny długości 20 cm samochód osobowy i go pomalować aero Cytuj
MrBat Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Niezły patent z tą taśmą, będę musiał kiedyś wypróbować. A model bomba Maluj, maluj ten pomarańcz i szybciutko wrzucaj foty Cytuj
rubid Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 już raz próbowałem tego patentu z taśmą maskująca Wszystko jest ok ale musisz mocno docisnąć krawędzie bo farba lubi tam podejść :/ Cytuj
Praetorian Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 A poza tym trzeba dość szybko odkleić taśmę... Cytuj
miqs Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Nie dlaczego Przemek. Ja z naczepy odklejałem po 24 godzinach i jest ok. Cytuj
Praetorian Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 No nie wiem... Ja mam złe doswiadczenia z pierwszego maskowania Cytuj
Edler Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Tak jak ja.Farba była wszędzie tam gdzie jej nie miało być.Niedługo będę dosyć ostro bawił się maskowaniem i nie wiem czy czekać aż wyschnie do końca czy szybko ściągać. Cytuj
koksik750 Napisano 28 Października 2007 Autor Napisano 28 Października 2007 ja będę czekał, to też zależy od farby i jak ją położysz Cytuj
koksik750 Napisano 1 Listopada 2007 Autor Napisano 1 Listopada 2007 Oto nowe poczynania: Karoseria pokryta dwoma warstwami podkładu: oto kokpit oraz kierownica: Postanowiłem przemalować pokrywę silnika i filtr: Dziś malowanie spojlera, liczników, lusterek, drążka zmiany biegów, hamulca ręcznego, tablicy rejestracji, no i oczywiście pierwsza warstwa na karoserie. Cytuj
Dumo Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 Karoseria BDB dobra robota a moja rada popracuj troche nad silnikiem bo wygląda jak "plastelina"...... Cytuj
eKrystian Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 Karoseria bardzo ładnie się prezentuje tak samo kokpit i kierownica a co do silnika do bym jeszcze popracował "obręczami" czy jak to się nazywa bo trochę krzywe chodź wiem że bardzo to małe i ciężko się maluje no ale może jakoś... chyba że to wina fotek. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj
koksik750 Napisano 1 Listopada 2007 Autor Napisano 1 Listopada 2007 co do obręczy to rzeczywiście ciężko się maluje, starłem się jak najbardziej, nie chce tego pogorszyć, a co silnika to co jeszcze mogę zrobić?? Cytuj
eKrystian Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 Zgadzam się jak już wiesz że na prawdę nie dasz rady może odłożyć niż zwalić silnik już dużo razy miałem tak a potem części do DOTa szły.Ogólnie silnik jest ok tylko mi się wydaje że na tej czarnej pokrywie gdzie jest znaczek Nissana za dużo farby i wydaje się jak "plastelina" ale może to wina fotki sam już nie wiem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi