Super Moderator jawkers Napisano 12 Listopada 2007 Super Moderator Share Napisano 12 Listopada 2007 Witam. Powiem szczerze myślałem że to malowanie będzie super wyglądało i niestety nie myliłem się. Jest piękne a jak go poskładasz to będzie cud, miód i orzeszki. Teraz tylko dużo polerowania, żeby się świecił jak ........(lustro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Co miał Koksik na myśli montując to coś pomarańczowe za fotelami " co to kur...cze jest ?!" . Sam się zastanawiam co to ma być... Oświetlenie jak pisałem za grube kable... Kasta nakładaj ciut bliże j klar , nałóż jeszcze z 1-2 warstwy i przeszlifuj . Ps czemu nie pomalowałeś skrzyni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Listopada 2007 Autor Share Napisano 12 Listopada 2007 I nie wystaje podkład? wystawac nie wystawal lecz leciutkie poprawki zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Fajne malowanko, tylko jak koledzy mowia... Duzo lakieru i duzo polerowania, bo skorka pomaranczy wyszla... O co chodzi z tylnymi swiatlami? Dziurka (powinienem powiedziec otwor, wiem ) jest na diode, tak? Ale jakis klosz na to pojdzie, mam nadzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Listopada 2007 Autor Share Napisano 12 Listopada 2007 Fajne malowanko, tylko jak koledzy mowia... Duzo lakieru i duzo polerowania, bo skorka pomaranczy wyszla...O co chodzi z tylnymi swiatlami? Dziurka (powinienem powiedziec otwor, wiem ) jest na diode, tak? Ale jakis klosz na to pojdzie, mam nadzieje? mam przygotowane tylne diody i najpierw je wkleje do karoserii a potem polacze z kablami na podwoziu - jasne ze klosze beda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Co to jest werniks -Przepraszam za kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Lakier bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 No malowanie Panie kolego wyszło bardzo fajnie. I wnętrze też fajniutkie. Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 A jakim papierkiem najlepiej zrobic polerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 A jakim papierkiem najlepiej zrobic polerkę Są to papiery wodne o gradacji od 2000 wzwyż. Ja osobiście mam na stanie papiery 2000 i 2500 ale z tego co wiem to w sklepach z artykułami lakierniczymi można nabyć papiery o jeszcze większej gradacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 w sklepach z artykułami lakierniczymi można nabyć papiery o jeszcze większej gradacji Powyzesz 2500 to juz chyba lepiej uzyc pasty polerskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Powyzesz 2500 to juz chyba lepiej uzyc pasty polerskiej. W sumie chyba racja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Z czego są te pasy na karoserii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Listopada 2007 Super Moderator Share Napisano 27 Listopada 2007 Z czego są te pasy na karoserii Z farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 to po co one są odrysowane na jakimś białym papierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 To jest papier/taśma samoprzylepny/a. Rysuje się na niej żądany wzór, wycina i maskuje się nim model. Potem się maluje, a następnie ściąga maskę, aby zostały ładne pasy/kwiatki/kreski, czy co tam sobie wytniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 28 Listopada 2007 Autor Share Napisano 28 Listopada 2007 tak na dzien dzisiejszy wyglada nissan: czyli bez niczego :P musze zaczynac wszystko od nowa :/ jednak teraz bedzie trudniej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Listopada 2007 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2007 Co ty zrobiłeś z tą kastą? Przecież dobrze było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 28 Listopada 2007 Autor Share Napisano 28 Listopada 2007 lakier zawiodł.... a po drugie powierzchnia farby nie byla rowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Ojojoj!!! No cóż kolego, powodzonka przy powtórnym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2007 wczoraj wieczorem powiedziałem sobie: "dość" .... dość tego obijania i pora zabrać się do roboty; wczoraj przygotowałem karoserię pod podkład ( ponowne wyszpachlowanie, potem szlif całej karoserii papierem 240 a potem 600: i pora na podkład, tym razem będzie to biały podkład: i karoseria po pierwszej warstwie białego podkładu: i kilka zdjęć w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 No no samochodzik się świetnie prezentuje na tle tego garażu. Samochód sam w sobie też jest wg mnie świetny. Trzymam kciuki za ponowne malowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Wypadałoby przy takim wide body kit-cie poszerzyć też osie. Takie schowane koła wyglądają niezbyt fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Wypadałoby przy takim wide body kit-cie poszerzyć też osie. Takie schowane koła wyglądają niezbyt fajnie Wyjąłeś mi to z ust... znaczy spod palców... A Koksik może zdradzisz rąbka tajemnicy jakie tym razem malowanie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2007 malowanie będzie takie samo tylko że teraz najpierw kłade pomarańcz, a dopiero póżniej będę malował pasy ( tyle że teraz będzie to sto razy trudniejsze :( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi