TerraIncognita Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Witam. To mój pierwszy warsztat na tym forum, co nie znaczy, że to pierwszy model z jakim miałem do czynienia. To tak gwoli wstępu. Otóż pojazd ten odkupiłem od dalszego znajomego, który stracił zapał do modelarstwa, przynajmniej tak mi powiedział. Zdążył dokupić On, toczone lufy wyprodukowane przez Pana Andrzeja Godlewskiego, który podobno również urzęduje tu na Modelworku. W rzeczy samej jest to świetny produkt. Zdobyłem do Tanka też Friulmodel ATL-147. Teraz niech przemówią zdjęcia. Ostrzegam nie jestem mistrzem fotografiki. Klejenie i malowanie to ju moja własna praca. [/url] Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Wygląda ciekawie. Gdzie zdobyłeś Friule to Marka? Jak wygląda ich składalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 Miło że podoba się choć trochę. Friule kupiłem na ebay.pl od użytkownika gregusek1904. Widzę że posiada je również teraz. Składają się bardzo dobrze, jak większość produktów Friulmodel. Są jednak pracochłonne, gdyż trzeba wkładać dwa druty, każdy o długości ok. 3mm. I to połączy nam dopiero 2 ogniwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Jest tu duża możliwość powoływania sobie przy brudzenie. Friul wypuścił więcej zestawów do czołgów z WWI, a dodatkowo kilka firm już zapowiedziało wypuszczenie Marków na rynek wiec skończy się era Emhar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 No tylko ja bym gąski pobrudził bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 Czołg nie jest jeszcze brudzony. Na razie pracuje nad osprzętem do niego oraz belką drewnianą. Być może dojdzie jeszcze podstawka. Zdjęcia wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Zestaw jest kasztaniarski , ale zdaję się że można jednak z niego zrobić urywający dupę modelik: viewtopic.php?f=90&t=42879 Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 A co to za nacięcia na dachach sponsonów?Były hmm...korygowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Szczerze powiem, że nie wiem czy występowały one w oryginale. Nie znalazłem zdjęcia, które by mi to rozjaśniło. Gość od którego pozyskałem model, w tym miejscu przykleił takie paski plastiku. Były one jednak dość krzywe, więc zamieniłem je na drucik. A czy takie coś występowało w rzeczywistości? Znając życie pewnie nie, skoro o to pytasz. Tak naprawdę to bardzo niewiele jest modeli zgodnych w ponad 90% z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Witam. Tym razem dorobiłem belkę i trochę wyposażenia. Tak to się prezentuje: Więcej dodatków raczej nie przewiduję. Teraz zostało najciekawsze, czyli brudzenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Za delikatny ten łańcuch trzymający belkę,uszka też...warto dodać okucia na końcach belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Okucia pewnie dobrze by wyglądały, ale na zdjęciach nie zawsze są. Podczas wojny, była to nie potrzebna robota. Aż tak proste w warunkach polowych, ich wykonanie nie było. W razie zniszczenia belki dużo łatwiej jest ściąć kolejne drzewo. Łańcuch posiada wymiary ogniwa 1.35 mm na 1.65mm, grube są na 0.3 mm. Teraz matematyka: 4.7 cm na 5.8 cm, gruby na 1.1 cm. Gwarantuje że taki łańcuch nie jedno wytrzyma. Znam się na tym pracuje w branży. Zgodzę się jednak z tym że wizualnie może wydawać się zbyt lichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Witam ponownie. Teraz prezentuje wygląd modelu po ubrudzeniu. Osobiście jestem bardzo zadowolony, model nie jest, ani zbyt czysty, ani zbyt brudny. Ale to moja własna opinia, chciałbym te usłyszeć waszą. Tank otrzyma jeszcze jakąś podstawkę prostą w formie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi