Skocz do zawartości

M-46 Patton Dragon 1:35

micmal

Rekomendowane odpowiedzi

Instytucja tego forum polega na udzielaniu między innymi porad

Zgadzam się w 100%

nie przyjmuj jako krytyki, a jedynie jako poradę.

tak też potraktowałem Twój post

1. W Twoim modelu przejście pokrowca
...

Masz rację, poprawiłem odcinając pokrowiec od lufy washem. Na zdjęciach Pattonów nie znalazłem jak to wykończenie powinno wyglądać, ale po tym prostym zabiegu myślę, że widać gdzie kończy się jedno, a zaczyna drugie.

2. Kwestia połysku farby.
...

Mam nadzieję, ze lepiej teraz wygląda.

Brudzenie rozpoczęte, na pierwszy ogień wanna

Obraz520_zpsa2064860.jpg

Obraz523_zps353a06d4.jpg

Obraz524_zps53b1824e.jpg

Obraz526_zps58b0ee01.jpg

Obraz527_zpsfab8b126.jpg

Obraz529_zps247168f8.jpg

• 1 month later...
Pattona lubię, ale to kamo jest komiczne

Ciekawe czy skośnooki kurdupel w trójkątnym kapeluszu też się śmiał mając przed sobą tak wymalowaną kupę żelastwa.

I don't think so

Pomalutku do przodu

Obraz563_zps85a73855.jpg

Trzeba to jeszcze wszystko zgrać ze sobą.

Coraz lepiej. Można prosić o zbliżenie na

To już chyba w galerii, bo jutro na urlop na tydzień jadę.

Nie moje klimaty, ale muszę przyznać, że scenka genialna wyszła. Taka minimalistyczna, nieprzeładowana.

Pięknie dziękuję

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Ciekawie zbudowany:) Niezłe zdolności malarskie.

Pięknie dziękuję, wolno, ale do przodu walczę dalej.

Miała być galeria, ale ciągle coś zmieniam i maluję kolejne pierdołki i figurki.

Tym obiektywem więcej nie umiem wyciągnąć, jak chodzi o zbliżenia figurek, może trochę lepiej widać.

Co do lamp lewa na pewno czerwona.

Nie podziękowałem, a informacja się przydała

Obraz630_zpseb9bc416.jpg

Obraz631_zps8edfb779.jpg

Obraz635_zps9bbfb215.jpg

Obraz636_zps233cb980.jpg

Obraz637_zpsc83cd02b.jpg

Obraz641_zps6815cc41.jpg

Przepięknie się to prezentuje - podziwiam i gratuluję.

Choć przyznam, że wcześniejsza odsłona - z mniejszą ilością zieleniny (która też jest super ) - bardziej mi się podobała, było tak ... bardziej ponuro, przyroda zniszczona wojną.

Pozdrawiam.

Dziękuję bardzo

Dojdą jeszcze dwie figurki, gałązki na ognisko, jakieś pojemniki, butelki, właz który musiałem sobie wydziergać z papierków po cukierkach - i to będzie już koniec.

Choć przyznam, że wcześniejsza odsłona - z mniejszą ilością zieleniny (która też jest super ) - bardziej mi się podobała, było tak ... bardziej ponuro, przyroda zniszczona wojną.

Coś w tym jest, co napisałeś. Też nie wiem czy jednak tamta wersja nie byłaby lepsza, no ale trudno zostaje jak jest. Najpierw dałem tylko trochę trawki, potem więcej, potem jeszcze więcej i tak poszło...

Co ci się z orginalnym włazem stało?

Oryginał włazu, to zapadnięta do środka dziura, którą dzięki zdjęciom Pawła Leszczyńskiego jakoś tam chciałem podratować.

Podoba mi się malowanie , sam mam chęć na podobne tylko na Shermanie M4A3E8

Dzięki, polecam "nowego" E8 z Tamki.

Świetna praca. Co będzie następne?

Dzięki. I tu mam dylemat. Składam koreańskiego chaffego z Bronco, ale idzie mi jak krew z nosa, więc zanabyłem LVT z AFV, ale zerka na mnie Cromwell z Tamki, taki podpicowany i jeszcze pozbierałem prawie klamoty na dwie dioramki i ...ach no sam nie wiem

Tak, ten z Tamiya 25175 to są wypraski Tasca (miałem go w łapach) za rozsądną cenę.

Ja. Bym wolał Cromwell bo to bardziej moje klimaty, ale będę śledził cokolwiek będziesz robił.

Już go mam i to będzie mój drugi E8 , ale najpierw muszę pozamykać inne projekty