micmal Napisano 2 Lipca 2014 Autor Share Napisano 2 Lipca 2014 Instytucja tego forum polega na udzielaniu między innymi porad Zgadzam się w 100% nie przyjmuj jako krytyki, a jedynie jako poradę. tak też potraktowałem Twój post 1. W Twoim modelu przejście pokrowca ...Masz rację, poprawiłem odcinając pokrowiec od lufy washem. Na zdjęciach Pattonów nie znalazłem jak to wykończenie powinno wyglądać, ale po tym prostym zabiegu myślę, że widać gdzie kończy się jedno, a zaczyna drugie. 2. Kwestia połysku farby....Mam nadzieję, ze lepiej teraz wygląda. Brudzenie rozpoczęte, na pierwszy ogień wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Coraz piękniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Dzięki Koledzy Mało co robię, ale wymoczyłem łuski AFV w specyfiku Ushiego i tak wyszło I pytanko, może wiecie jaki kolor na lampy z tyłu? Obydwie czerwone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Pattona lubię, ale to kamo jest komiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Ciekawe kamo ,ciekawe wykonanie czekam na finisz. Co do lamp lewa na pewno czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Pattona lubię, ale to kamo jest komiczne Ciekawe czy skośnooki kurdupel w trójkątnym kapeluszu też się śmiał mając przed sobą tak wymalowaną kupę żelastwa. I don't think so Pomalutku do przodu Trzeba to jeszcze wszystko zgrać ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Podgoniłem trochę, zostały do poprawy wizjery, światła tylne, dojdą jakieś pojemniki, skrzynie i właściwie chyba koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Coraz lepiej. Można prosić o zbliżenie na figurantów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Nie moje klimaty, ale muszę przyznać, że scenka genialna wyszła. Taka minimalistyczna, nieprzeładowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Coraz lepiej. Można prosić o zbliżenie na To już chyba w galerii, bo jutro na urlop na tydzień jadę. Nie moje klimaty, ale muszę przyznać, że scenka genialna wyszła. Taka minimalistyczna, nieprzeładowana. Pięknie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Ciekawie zbudowany:) Niezłe zdolności malarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 Ciekawie zbudowany:) Niezłe zdolności malarskie. Pięknie dziękuję, wolno, ale do przodu walczę dalej. Miała być galeria, ale ciągle coś zmieniam i maluję kolejne pierdołki i figurki. Tym obiektywem więcej nie umiem wyciągnąć, jak chodzi o zbliżenia figurek, może trochę lepiej widać. Co do lamp lewa na pewno czerwona. Nie podziękowałem, a informacja się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Bardzo fajny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Przepięknie się to prezentuje - podziwiam i gratuluję. Choć przyznam, że wcześniejsza odsłona - z mniejszą ilością zieleniny (która też jest super ) - bardziej mi się podobała, było tak ... bardziej ponuro, przyroda zniszczona wojną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Dziękuję bardzo Dojdą jeszcze dwie figurki, gałązki na ognisko, jakieś pojemniki, butelki, właz który musiałem sobie wydziergać z papierków po cukierkach - i to będzie już koniec. Choć przyznam, że wcześniejsza odsłona - z mniejszą ilością zieleniny (która też jest super ) - bardziej mi się podobała, było tak ... bardziej ponuro, przyroda zniszczona wojną. Coś w tym jest, co napisałeś. Też nie wiem czy jednak tamta wersja nie byłaby lepsza, no ale trudno zostaje jak jest. Najpierw dałem tylko trochę trawki, potem więcej, potem jeszcze więcej i tak poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Co ci się z orginalnym włazem stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Podoba mi się malowanie , sam mam chęć na podobne tylko na Shermanie M4A3E8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Świetna praca. Co będzie następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Co ci się z orginalnym włazem stało? Oryginał włazu, to zapadnięta do środka dziura, którą dzięki zdjęciom Pawła Leszczyńskiego jakoś tam chciałem podratować. Podoba mi się malowanie , sam mam chęć na podobne tylko na Shermanie M4A3E8 Dzięki, polecam "nowego" E8 z Tamki. Świetna praca. Co będzie następne? Dzięki. I tu mam dylemat. Składam koreańskiego chaffego z Bronco, ale idzie mi jak krew z nosa, więc zanabyłem LVT z AFV, ale zerka na mnie Cromwell z Tamki, taki podpicowany i jeszcze pozbierałem prawie klamoty na dwie dioramki i ...ach no sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Tak, ten z Tamiya 25175 to są wypraski Tasca (miałem go w łapach) za rozsądną cenę. Ja. Bym wolał Cromwell bo to bardziej moje klimaty, ale będę śledził cokolwiek będziesz robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Tak, ten z Tamiya 25175 to są wypraski Tasca (miałem go w łapach) za rozsądną cenę. Ja. Bym wolał Cromwell bo to bardziej moje klimaty, ale będę śledził cokolwiek będziesz robił. Już go mam i to będzie mój drugi E8 , ale najpierw muszę pozamykać inne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Ja kupiłem z Tasca, ale był za bardzo przystępną sumę - tyle samo ile Tamiya obok. Sorki Michał za off-top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 No i wreszcie... viewtopic.php?f=68&t=45485&p=669369#p669369 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi