Corporal_PL Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Polskie kamo jeszcze bez oznaczeń gotowe: Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Tak jak mówiłem, schemat NATO został zachowany w większości, różnice w kształtach plam lekkie, ale to daje modelarzom pole do popisu na tej zasadzie że nie trzeba aż tak mocno dbać o wygląd plam. Cytuj
Złośliwiec Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Rewelacyjnie wygląda w tym nowym kamuflażu! Wielkie dzięki Corporal_PL Ps. W garażu widzę jeszcze dwa w tych samych barwach Cytuj
Corporal_PL Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Rewelacyjnie wygląda w tym nowym kamuflażu! Wielkie dzięki Corporal_PL Ps. W garażu widzę jeszcze dwa w tych samych barwach W garażu jest na razie 49 z czego 15 jedzie do Warszawy i one dostają nowe malowanie w pierwszej kolejności. Jak obmaluje któregoś w komplet oznaczeń to wrzucę fotkę. Cytuj
imek46 Napisano 27 Lipca 2014 Napisano 27 Lipca 2014 Czyli z tego ci widzę warto się wybrać 15.08 do stolicy. W 9BKawPanc T-72 oraz Szylka i BWP-1 z ZN też są malowane w nowe kamo Cytuj
Corporal_PL Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Pierwsza próba do defilady: I rozmieszczenie oznaczeń (machać do wozu 1054 na defiladzie ): Cytuj
farciarz Napisano 30 Lipca 2014 Napisano 30 Lipca 2014 Dla mnie bomba! Czy godło jednostki będzie docelowo w tej wersji "low visibility" czy też w pełnych barwach? I wreszcie - Corporal_PL - pokusisz się o zdefiniowanie kolorów w FS lub innych odnośnikach? Szacunek za Twoją pracę Cytuj
Corporal_PL Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Godło brygady będzie tak jak jest. Z dzisiejszej zabawy: I widok z termowizji dowódcy: Oryginalne puszki z użytą farbą: Cytuj
Corporal_PL Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Kostka kładziona przez Niemców w 1936 nie była przewidziana na 60 tonowe czołgi Nic nowego, już jest ułożona :P Cytuj
Corporal_PL Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Wozy załadowane i w niedziele kierunek Warszawa: Cytuj
wisa Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Corporal_PL, pokazałeś puchy z farbami do malowania 2A5. I w związku z tym mam pytanko: czy możliwe jest, aby tymi samymi kolorami były pomalowane ostatnio T-72 w Braniewie? Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 wisa Owszem, to są certyfikowane farby używane we wszystkich jednostkach w Polsce. Corporal_PL Leosie już do Wawy na 15 sierpnia? Nie za wcześnie? Cytuj
adzio45 Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Witam, zastanawiam sie czy te farbyDo 2A5 to te odcienie ktore widac na fotkach . Wydaje mi sie ze brazowy jest jasniejszy a zielony tez troszke inny . Adam Cytuj
farciarz Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 RAL 8027 nie daje mi spać! Zacieki na puszce wydają się ciemne jakby świeże, czy farba po wyschnięciu tak bardzo jaśnieje? Biorę pod uwagę różnice w kącie padania światła i polaryzację. Próbki zdobyte w boju na MSPO w Kielcach też pokazują jaka jest ta różnica > Ale opisy na awersie niewiele wyjaśniają Przydałoby się jakieś porównanie do znanych tabeli farb modelarskich bo luźna interpretacja niesie dużo ryzyko błędu Cytuj
panzer_lehr Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Wg. mojej skromnej opinii to farby dobrano wg. standardu RAL. Pewnie można dobrać coś z Tamiya, Gunze i Vallejo, bez większego problemu i kombinacji. Budyń Cytuj
Corporal_PL Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Czy za wcześnie to nie wiem. Do samej stolicy będziemy jechać dwie doby prawie. I treningów na miejscu nigdy za wiele A co do farb to nie polecam zbytnio się gorączkować tylko dobrać coś w miarę podobnego i będzie git Albo przyjechać do Warszawy i samemu zobaczyć jak to wygląda na leonach. Cytuj
tedi Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Nie za wcześnie, bo jak się któryś spierdzieli to musi być czas na podmiankę. Zachłystnęliście się tymi Leosiami jak kaczki rzęsą na stawie. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisałem e-maila do firmy Barwa, poprosiłem o kolory w RAL, moze będę miał szczęście i wyślą mi coś Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 I mam RAL 6031, RAL 9021 i RAL 8027, czas kupić A5 i budować panowie! Cytuj
Jarekk Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Czy aby na pewno to nasze nowe kolory? Ten zestaw RALi to standardowy zestaw NATO. http://www.lowlandswarrior.nl/home/index.php?option=com_content&task=view&id=10&Itemid=8 Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Owszem, jednak trzeba dobierać odcienie. Szukać, szukać i jeszcze raz szukać! Cytuj
wisa Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Czyli, prawdę mówiąc, nic nie masz konkretnego Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Niby NATO, ale jednak nie NATO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi