Corporal_PL Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Polskie kamo jeszcze bez oznaczeń gotowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Tak jak mówiłem, schemat NATO został zachowany w większości, różnice w kształtach plam lekkie, ale to daje modelarzom pole do popisu na tej zasadzie że nie trzeba aż tak mocno dbać o wygląd plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Rewelacyjnie wygląda w tym nowym kamuflażu! Wielkie dzięki Corporal_PL Ps. W garażu widzę jeszcze dwa w tych samych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Rewelacyjnie wygląda w tym nowym kamuflażu! Wielkie dzięki Corporal_PL Ps. W garażu widzę jeszcze dwa w tych samych barwach W garażu jest na razie 49 z czego 15 jedzie do Warszawy i one dostają nowe malowanie w pierwszej kolejności. Jak obmaluje któregoś w komplet oznaczeń to wrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Czyli z tego ci widzę warto się wybrać 15.08 do stolicy. W 9BKawPanc T-72 oraz Szylka i BWP-1 z ZN też są malowane w nowe kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Pierwsza próba do defilady: I rozmieszczenie oznaczeń (machać do wozu 1054 na defiladzie ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Dla mnie bomba! Czy godło jednostki będzie docelowo w tej wersji "low visibility" czy też w pełnych barwach? I wreszcie - Corporal_PL - pokusisz się o zdefiniowanie kolorów w FS lub innych odnośnikach? Szacunek za Twoją pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Godło brygady będzie tak jak jest. Z dzisiejszej zabawy: I widok z termowizji dowódcy: Oryginalne puszki z użytą farbą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Mały epizod z treningów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Kostka kładziona przez Niemców w 1936 nie była przewidziana na 60 tonowe czołgi Nic nowego, już jest ułożona :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Wozy załadowane i w niedziele kierunek Warszawa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Corporal_PL, pokazałeś puchy z farbami do malowania 2A5. I w związku z tym mam pytanko: czy możliwe jest, aby tymi samymi kolorami były pomalowane ostatnio T-72 w Braniewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 wisa Owszem, to są certyfikowane farby używane we wszystkich jednostkach w Polsce. Corporal_PL Leosie już do Wawy na 15 sierpnia? Nie za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adzio45 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Witam, zastanawiam sie czy te farbyDo 2A5 to te odcienie ktore widac na fotkach . Wydaje mi sie ze brazowy jest jasniejszy a zielony tez troszke inny . Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 RAL 8027 nie daje mi spać! Zacieki na puszce wydają się ciemne jakby świeże, czy farba po wyschnięciu tak bardzo jaśnieje? Biorę pod uwagę różnice w kącie padania światła i polaryzację. Próbki zdobyte w boju na MSPO w Kielcach też pokazują jaka jest ta różnica > Ale opisy na awersie niewiele wyjaśniają Przydałoby się jakieś porównanie do znanych tabeli farb modelarskich bo luźna interpretacja niesie dużo ryzyko błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Corporal - może Ty spróbuj coś dobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Wg. mojej skromnej opinii to farby dobrano wg. standardu RAL. Pewnie można dobrać coś z Tamiya, Gunze i Vallejo, bez większego problemu i kombinacji. Budyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Czy za wcześnie to nie wiem. Do samej stolicy będziemy jechać dwie doby prawie. I treningów na miejscu nigdy za wiele A co do farb to nie polecam zbytnio się gorączkować tylko dobrać coś w miarę podobnego i będzie git Albo przyjechać do Warszawy i samemu zobaczyć jak to wygląda na leonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tedi Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Nie za wcześnie, bo jak się któryś spierdzieli to musi być czas na podmiankę. Zachłystnęliście się tymi Leosiami jak kaczki rzęsą na stawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisałem e-maila do firmy Barwa, poprosiłem o kolory w RAL, moze będę miał szczęście i wyślą mi coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 I mam RAL 6031, RAL 9021 i RAL 8027, czas kupić A5 i budować panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Czy aby na pewno to nasze nowe kolory? Ten zestaw RALi to standardowy zestaw NATO. http://www.lowlandswarrior.nl/home/index.php?option=com_content&task=view&id=10&Itemid=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Owszem, jednak trzeba dobierać odcienie. Szukać, szukać i jeszcze raz szukać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Czyli, prawdę mówiąc, nic nie masz konkretnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2014 Share Napisano 4 Sierpnia 2014 Niby NATO, ale jednak nie NATO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi