Corporal_PL Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 A wiesz że to prawda. Ten feralny pocisk mógł dostać z magazynu każdy z nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 To tak. Tylko problem nie jest z samym pociskiem... A choćby i z pociskiem, to wersji jest kilka różnych - wszystkie złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Cwiczenia na Leopardach zostaly zawieszone? Jak to bywa przy katastrofach danego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Nie, wycofali jedną partię amunicji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Odp na interpelację. Czyli się zagotowało, ale mamy pokrywkę: http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=1B91A890&view=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Szału nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Spodziewałem się, że będzie więcej - do czasu, aż poszło, że raport ma być do końca października. Smuteczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 http://polska-zbrojna.pl/home/articleshow/17629?t=Jest-raport-z-wypadku-Leoparda http://www.defence24.pl/271527,rheinmetall-z-zamowieniem-na-amunicje-czolgowa Koncern Rheinmetall Defence otrzymał od nieujawnionego klienta zagranicznego kontrakt na dostawę szkolnej czołgowej amunicji podkalibrowej kalibru 120 mm, jaka może być używana między innymi w czołgach Leopard 2. Przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 No i bardzo dobrze. Przez to ścierwo z Mesko zginął młody chłopak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 Spokoojnie, AM będzie szefem MON, to będzie dobre, bo polskie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Mam kompletny mętlik jak malować polskiego 2a5... mam kalki z toro, oglądałem zdjęcia i filmiki i doszedłem do wniosku że zrobię czołg 1046 w normalnym niemieckim malowaniu (widziałem go normalnie pomalowanego i z brązem z defilady) z uciętymi błotnikami z poligonu... chyba może tak być? oczywiście czekam na inny model z nowszymi wyrzutnikami granatów w układzie 6+2 a nie 4+4 jak ludzie robią bezmyślnie... by je wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Mam kompletny mętlik jak malować polskiego 2a5... mam kalki z toro, oglądałem zdjęcia i filmiki i doszedłem do wniosku że zrobię czołg 1046 w normalnym niemieckim malowaniu (widziałem go normalnie pomalowanego i z brązem z defilady) z uciętymi błotnikami z poligonu... chyba może tak być? oczywiście czekam na inny model z nowszymi wyrzutnikami granatów w układzie 6+2 a nie 4+4 jak ludzie robią bezmyślnie... by je wymienić. Najlepszym obecnie pomysłem jest Tamiya plus wyrzutniki granatów dymnych z Leoparda 2A5/6 HobbyBossa. Co do konfiguracji, pełna dowolność jak dla mnie. Jakiś warsztat może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Czekam na paczkę z duńskim leonem z HobbyBossa. Dorobiłem trochę detali z drutu i blaszek eduarda, ale te blachy jakoś mi średnio podeszły i przerabianie narzędzi sobie odpuściłem, bo te zapinki nie idzie zrobić :( 2 układałem godzinne i na sucho nie leżą gdzie mają, a co dopiero je mocno przykleić i w dobrym miejscu. Czołg ma już sklejone gąski z bronco . Całościowo jest sklejony w 90% i wyszpachlowany. Musze na wieży drobić antypoślizgową by była taka sama wszędzie z mr surfacera 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Czekam na paczkę z duńskim leonem z HobbyBossa. A podstawę (bo piszesz że w 90% jest wyszpachlowany) to jaką wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Tamiya 2a5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 A sam model zamawiałeś dla wyrzutni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 No niestety... ale pewnie go zrobię kiedyś i sprzedam jako gotowca bo są 2 komplety wyrzutników, to dam stare.. bo szkoda modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Mogłeś pytać, posiadam owe, 4x4 zużyłem do A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Jeszcze nie zamówiłem modelu, mogę anulować zamówienie z Krakowa, jak możesz mi przesłać to będę bardzo wdzięczny. Proszę o pomoc, jak dopasować właściwy pojazd do modelu tamiyi i kalek toro by pasowały kolory i typ błotników... (takie jak u tamiyi, a nie przypominające te stare z 2a4 wersji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Proszę o pomoc, jak dopasować właściwy pojazd do modelu tamiyi i kalek toro by pasowały kolory i typ błotników... (takie jak u tamiyi, a nie przypominające te stare z 2a4 wersji). Nie do końca rozumiem problemu z błotnikami, chodzi o tylne czy boczne fartuchy? Co do koloru polecam Standardowe NATO serie farb XF NATO Tamiya, a do Polskiego NATO zestaw Polish Army 2014 LIFECOLOR lub farby Polish Army 2014 od BILMODEL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Chodzi mi o tylno-boczne, ostatni odcinek bocznej osłony. W tamiyi przedostatnia osłona jest skośna zakończona i ostatni segment osłony kwadratowy, a część czołgów ma skośny ostatni, podobny jak w 2a4. Próbuje dopasować numer czołgu do typu osłon. Malowanie to najmniejszy problem, chociż bym wolał standard nato (tamiyowskei farbki). O to mi biega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Teraz rozumiem a więc tak, A5 w naszym wojsku ze statym typem fartuchów (takie jakie mają Leo 2A4) jest niewiele, oglądając paradę z 2015 roku z Warszawy można 1 pojazd z takimi fartuchami zobaczyc. Jeśli chcesz pojazd nb 1046 to masz fartuchy dobre w zestawie Tamki. Jak je podwinąć? Gdyby był problem: Zdjęć A5 jest bardzo dużo na facebookowym profilu 11 Lubuskiej, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Chyba zrobię tego czołga co powyżej jest na zdjęciu, mam takie błotniki, przerobię kalkomanię trochę i pomaluję na ten polski brązowy camo. Odpadną mi modzenia i gdybanie. Mam trochę rozbieżności detali lub braki zapewne, ale nic teraz z tym nie zrobię. Muszę poczekać tylko na poprawne wyrzutniki granatów. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Patrząc na oznaczenia na błotnikach widać kolejno wóz z 2/3 kompanii 1 batalionu czołgów 34 brygady. Rozumiem, że to się czyta od lewej, do prawej: CYFRA_ZNAK TAKTYCZNY_CYFRA SZCZEBLA WYŻEJ Nasuwają mi się tu takie pytania: - numer wozu w kompanii widoczny na zapasowej gęsi: czyj to pomysł? - album opisany jako wyjazd jednej kompanii na ćwiczenia, a widać na oznaczeniach różne kompanie, wtf? W ogóle to fajne zdjęcia wrzucili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi