Skocz do zawartości

AMX30B 1:35 MENG

Wojtek57

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Jestem nowym członkiem forum, więc wypada przedstawić się wszystkim:

Mam na imię Wojtek, mieszkam w Nysie. Pracuję zawodowo. Modelarstwem plastykowym nigdy się nie zajmowałem i jest to mój pierwszy model, więc proszę o wyrozumiałość i uwagi na temat mojej pracy.

Poniżej fotki z przebiegu prac nad modelem.

o1ofrsfwc0dj.jpg

37xdq2x9p5dq.jpg

7p18q5h9az70.jpg

Pozdrawiam

Tyle zdążyłem zrobić dzisiaj. Zestaw jest przyjemny w składaniu, jestem mile zaskoczony jakością. Instrukcja jest przejrzysta i czytelna, tak że nawet dla takiego nowicjusza jak ja, nie sprawia kłopotów. Model będzie malowany w jednym kolorze Olive Drab (kolor główny modelu). Drobne szczelinki na łączeniach elementów szpachluję "Mr. Dissolved Putty"

8twqlliwgs2x.jpg

53ty61j6r5hn.jpg

Pozdrawiam

Będę regularnie zaglądał gdyż też taki u mnie w szafie leży i oczekuje na swą kolej. A co do malowania zielony ciekawy ale są też ciekawe kamuflaże pustynne.

Na pewno kamuflaż pustynny czy też NATO wyglądał by ciekawiej, ale na razie uczę się sklejać . Może przy innym modelu spróbuję takiego malowania

Pozdrawiam

Modelik skończony. Nic porywającego, ale jak wspomniałem na wstępie jest to mój pierwszy model. Na pewno będę coś jeszcze robił, ale czy to będzie czołg, tego nie wiem. Może spróbuję swoich sił w lotnictwie. Mam nadzieję że znajdę w tym pięknym hobby coś dla siebie.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Wojtek

v1a2qrt9tt2s.jpg

b2jfgiih5k1b.jpg

z97vasro24jn.jpg

Ładnie wyszedł. Tylko szkoda, że na pierwszy model wybrałeś produkt z górnej półki - z tańszym by można było zaryzykować i przećwiczyć większość technik. Jakbyś mu dodatkowo zrobił wash, zacieki, ciut małe obicia czy też muśnięcie pigmentami to nabrałby głębszego wyrazu. Ale co by tu nie marudzić dobra robota i byle tak dalej.

• Super Moderator

Bardzo ładnie i czysto! Dobrze, że się nie porywasz na zaawansowane techniki, na wszystko przyjdzie czas. Na poczatku nie warto się napinać, bo łatwo się zrazić. Czy malujesz pędzlami?

Pozdrawiam

Christian

Doradzam zacząć od zastosowania na następnym modelu techniki washa. Pozwoli to na oddzielenie poszczególnych załamań, zakamarków i płaszczyzn od całej bryły. Przemalowałbym też pokrowiec na lufie na jakiś inny kolor, chyba, że w orginale jest identyczny z resztą koloru bazowego?