konrad444 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2014 Skrzynia ładunkowa poprawiona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2014 I jeszcze jedna aktualizacja dzisiaj, wszystko złożone do kupy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Porobiłem obicia, tak to wygląda na obecną chwile: Napiszcie co myślicie bo ja osobiście jestem średnio zadowolony szczególnie z działania worn effectsu, gdyż zamiast zdierać jedynie biel odpadała mi całość i musiałem wypełniać je farbą od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Konrad robisz zbyt symetryczne zadrapania. Poza tym za duże. Jak chcesz w sposób kontrolowany uzyskać efekt odpadającej farby tam gdzie chcesz, to najpierw robisz kilka kropek za pomocą wykałaczki a potem zdzierasz w tych miejscach pędzlem. Inaczej będzie odpadać wszystko płatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Napiszcie co myślicie bo ja osobiście jestem średnio zadowolony szczególnie z działania worn effectsu, gdyż zamiast zdierać jedynie biel odpadała mi całość i musiałem wypełniać je farbą od początku. A zabezpieczyłeś sobie podkład pod obicia jakimś lakierem? Jeśli nie, to podejrzewam, że dlatego. Z worn effect nie korzystałem, ale robiąc coś z lakierem do włosów zawsze sobie zabezpieczam farbę sidoluxem przed nakładaniem lakieru. Wtedy nic mi się nie zdziera w nadmiarze, ani nie odpada. Inna sprawa, że jak na tak poobijany wóz cywilny, to przydałoby się chyba też pomęczyć karoserię - dziwne, żeby taka cieniutka blacha się porysowała, a nie pogięła nawet trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2014 Postarałem się trochę poprawić pickupa jakoś to wyszło nie jest najgorzej, a według mnie nawet lepiej . Na zdjęciach tego nie widać, ale zostały delikatne przebarwienia które jednak powinny zniknąć po pierwszych operacjach z olejami. Tak to teraz wygląda: I druga strona: I bambetle które położę na model: A teraz czekam na wasze komentarze czy jest lepiej czy nadal tak słabo jak poprzednio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Przykurzyłem i dokleiłem drzwi w przedziale pasażerskim dodałem też kilka butelek i dwa kartony: Poza kabiną graty rozrzucone są losowo co myślicie o takim ich ułożeniu. Dorobiłem z taśmy maskującej paski trzymające zamknięcie skrzyni (widać je na jednym ze zdjęć które dodałem: Oraz na koniec pomalowałem światła: Na dziś to by było tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Aaaa....to koło na masce na co się trzyma? Tylko nie pisz, ze na klej... Środek z tego co widać fajnie zakurzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Napisałem losowo jeżeli będzie pasować to co za problem linki dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 Podziałałem trochę przy działku, dopiero teraz zobaczyłem, że jedno z siedzisk jest krzywo niedługo to poprawie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Dziś dokończyłem podstawę pod działko Nałożyłem na cały model lakier błyszczący i myślę nad kolorem washa, jakieś propozycje? I na koniec zacząłem dziergać małą podstawkę: Uprzedzając pytania niektórych - tak na środku zrobiło się zagięcie, ale postaram się je zamaskować. Ogólnie koncepcja jest taka że pojazd stoi przy jakiejś barykadzie/przeszkodzie lub po prostu przy zamkniętej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Wash położony, teraz czas na mat i zacieki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Bardzo dobrze to wygląda Ponieważ sam pojazd jest "kolorowy", przemyśl ilość dodatków, również barwnych. Zwłaszcza kartony Pepsi i Coca-Coli. Dla mnie to takie trochę obciachowe klamoty Co innego kartony z mineralną i kanistry - tego można nawalić nawet sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Kartony z colą będą bardzo mało widoczne na pace, myśle jeszcze nad jakąś bronią ręczną typu kałasznikow jednego bym może włożył jeszcze do środka oraz jeszcze coś na pakę czy na maskę co o tym myślicie. Z bronią mam taki problem że nie mam nic na magazynie macie coś do polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Elegancka podstawkaod działo. Jak uzyskałeś efekt tego rdzewiejącego żelastwach??? Step by step poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryn3k Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Ekspertem nie jestem, ale jedna rzecz rzuca mi się w oczy samochód poobdzierany zardzewiały, a nadkola, które jako pierwsze powinny być zniszczone czyste jak z fabryki ;) Reszta poza tym bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 Porobiłem rdzawe zacieki przy pomocy farby olejnej abteilung: Jak widać dodałem dragunowa do szoferki karabin pochodzi z tego zestawu MB: Postaram się dodać do modelu kilka figurek z tego zestawu. Apropo opon może jakiś SBS jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Takie trochę za mało pomarańczowe to zacieki, za bardzo zółte. Ale może to wina oświetlenia. Ogólnie coraz lepiej to wygląda Apropo opon może jakiś SBS jak to zrobić. http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=14&t=1091 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 Dziś jeszcze jeden wpis, poskładałem figurki i zastanawiam się nad wyglądem podstawki mam trzy opcje pomóżcie mi wybrać jedną. Opcja pierwsza: Opcja druga: Oraz trzecia ostatnia: Liczę na waszą pomoc. P.S. Te zasłony drogowe jak na razie położone tylko do przymiarki później zastąpię je odlanymi z gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 27 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 27 Czerwca 2014 Nieźle! Cały czas oglądam! :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Model przykurzyłem i sam pick-up jest już wstępnie zakończony teraz musze dokleić jedynie szyby: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Brakuje mi jeszcze obić na zderzaku. Całość ciekawa, choć cały czas mam wątpliwości do tych podłużnych śladów poobijania. Sa chyba zbyt...przewidywalne? Jednakowo monotonne- jakby samochód przeciskał się wąską ulicą i tylko z tej jednej drogi uzyskał wszystkie rysy na karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Ktoś wcześniej zwrócił Ci uwagę na nietknięte nadkola tylne. Dodaj obicia, bo przy tak zjechanych bokach skrzyni te nadkola tym bardziej takie by się nie uchowały. To samo dotyczy przednich nadkoli, ich krawędzi za kołami. Nieruszone, a zaraz za nimi zaczynają się rysy. Poza tym - podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Witam. Świetny model ale... jakiś taki zabawkowy? Jak dla mnie jest za matowy , w końcu to cywil przerabiany . Lakier powinien mieć połysk i tylko miejscami zmatowienia. Nie ma szans żeby lakier równo zmatowiał na całej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 27 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 27 Czerwca 2014 Ja akurat myślę, że w klimacie bliskiego wschodu lakier ma ogromną możliwość zmatowieć ;-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi