Krzysiek Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 (edytowane) Rozpoczynam nową relację, ta powinna pójść trochę owocniej niż poprzednia na temat Szturmovika (który już się kończy i nie dalej niż za 2 tygodnie pojawi się w galerii). A póki co zagadka - co teraz wylądowało na moim warsztacie? Podpowiedzią niech będzie to zdjęcie: Zapraszam do zabawy - bez nagród niestety ;) Edytowane 15 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 To ja proszę o jeszcze jedną podpowiedź Jakiej narodowości jest ten samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Jakiej narodowości jest ten samolot USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Corsair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Tak, słucham ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Krzysiek qrcze srednio to widze - daj cos wiecej... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 No właśnie i ja widzę, że ciężko, więc następna podpowiedź - to śmigłowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 No właśnie i ja widzę, że ciężko, więc następna podpowiedź - to śmigłowiec Ja bym prosił o fotkę pudła tego latadła to coś powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Ja bym prosił o fotkę pudła tego latadła to coś powiem To już by było za łatwo Podpowiem jeszcze że to coś na zdjęciu to zbiornik paliwa, który jest montowany tylko w niektórych wersjach tego śmigłowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 CH-53? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Okolice H-13 ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Nieeee, ten CH-53 był znacznie bliżej Zbiornik jest montowany wewnątrz śmigłowca, z tyłu kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 H-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Brawo Jacek! Dokładnie to będzie MH-60G Pave Hawk. MRC/Academy 1/35. Do tego blaszki exterior i interior Eduarda. Zamiary mam ambitne i liczę że mnie te blaszki nie pokonają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Tak właśnie pomyślałem że to jakaś wersja spec Blackhawka. Na Twoim foto jest zapewne dodatkowy zbiornik paliwa w kabinie transportowej. W takim razie jestem pierwszym widzem. Model w Twoim wykonaniu zapewne będzie bardzo interesujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasheed Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Kurde tak myślałem tylko czemu nie napisałem. Pierwsze skojarzenie to był właśnie MH-60G. Kiedyś robiłem tylko że w skali 1:48 od Italeri tam ten zbiornik wyglądał troszkę inaczej i dlatego niezdecydowanie. Będę śledził z wielkim zaciekawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Ojojo A ja myślałem że to samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 No dobra, piwo jest, chipsy sa, siadam i ogladam. Tym bardziej, ze tez mam gdzies tam w odleglych planach, wykonanie ktorejs wersji UH-60 (najpewniej Seahawka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 19 Października 2007 Autor Share Napisano 19 Października 2007 Ufff łatwo nie będzie. Przedzieram się przez gąszcz zdjęć i próbuję zweryfikować z rzeczywistością to co proponują Academy i Eduard. Byłoby prościej gdyby nie to że istnieją co najmniej 2 wersje MH-60G - starsza i nowsza. Najbardziej widoczna z zewnątrz różnica to inna szyba w drzwiach pilotów. Różnice są też w środku w kokpicie pilotów i w części ładunkowej. Na razie jestem na dobrej drodze do tego żeby uznać że Academy i Eduard wiedzieli co robią i osprzęt kokpitu jest ok. Skupię się na wzbogaceniu wnętrza kabiny pilotów i przestrzeni ładunkowej - są już pewne pomysły, ale co z tego się uda to czas pokaże. Największe wyzwanie to sufit części ładunkowej - w modelu jest goły gładki plastik, a w rzeczywistości wygląda to o wiele bardziej skomplikowanie. Na razie bez zdjęć, bo wycinam, szlifuję, przymierzam i efektów wizualnych na razie ciekawych nie ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 Zestaw to tak na prawdę dośc już stary MRC, więc może nie odpowiadać współczesnym wersjom śmigłowca. A jak model wyglądą z nitami? Zdaje się że jest chyba gładki a w tej skali bez nitów będzie to łyso wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 19 Października 2007 Autor Share Napisano 19 Października 2007 Trochę nitów jest, tyle że wgłębnych - zdjęcie poniżej słabe, ale akurat nity na kadłubie widać. Przede wszystkim brakuje tych poziomych pasów nitów, których na rzeczywistym śmigłowcu trochę jest Zastanawiam się czy próbować skonstruować nitowadełko i coś z tym walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 Problem w tym, że nity powinny być wypukłe...Niestety zdaje się że tylko CH-53 Revella 1/48 ze wszystkich śmigłowców ma odpowienią fakture. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 Hej! Jesli chcesz dorobic wglebne nity postaraj sie o cos takiego: W czasopismie AIR Modeller widzialem artykul, w kturym wzbogacaja model takim wlasnie przyrzadem. Niestety nie wiem gdzie to w Polsce kupic. Swoje narzedzie kupilem w sklepie artystycznym. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 19 Października 2007 Autor Share Napisano 19 Października 2007 Nity wypukłe w takiej ilości jaką tu by trzeba było zrobić to dla mnie kosmos - w ogóle robienie nitów wypukłych to jeszcze nie ja ;) A co do wgłębnych właśnie takie nitowadełko spróbuję sobie zrobić z trybika i pensety - widziałem kiedyś opis, tylko muszę skądś dorwać trybik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi