konrad444 Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Startuje z warsztatem Merkavy o tej: Obowiązkowy In-Box: A do modelu dokładam waloryzacje w postaci blach od ET Models oraz linkę Eureki o takie: I na koniec zdjęcia tego pięknego potworka: Chciałem jeszcze dołożyć lufe do M2 jednak nie mogłem jej znaleźć może potem uda mi się ją dołożyć. Prace zaczynam za tydzień. Model jest robiony na konkurs na PWMie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Obowiązkowy In-Box Byle jakie zdjęcie wyprasek wysypujących się z pudła nazywasz in-boxem? Ciekawe masz tematy modelarskie, działaj, póki masz tyle czasu na warsztat za warsztatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Będziesz robil powłoke antypoślizgową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2014 Postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 To bacznie obserwuje i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Shalom Wczoraj wróciłem do domu i dziś wziąłem się za pracę nad modelem, jak na razie bez blach ale na nie najdzie jeszcze czas . Udało mi się wymęczyć układ jezdny, który jest całkiem skomplikowany: Bez kół: I już z kołami są one mieszane 3 gołe i 3 z bandażami na stronę dodatkowo po 1 z bandażem na obie strony nie mają tej pianki: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Z tymi kołami to tak ma być, czy to wolna interpretacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Tak może być. Oni tam zakładają takie koła jakie maja pod ręką. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Po kilku godzinach męczarni pierwszy koszyczek zrobiony w 80%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Pierwszy kosz zrobiony i wstępnie "przymocowany" do czołgu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Podziw za pracę z blachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Ciekawie się zapowiada . A te różne wersje kół pochodzą z pudła Menga, czy zapodałeś ze swoich zasobów?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Meng dał wszystkie do wyboru jedynie trzy części są wspólne przód kołpaka ta zaślepka i ten element gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Shalom W ostatnim czasie parę rzeczy doszło coś ubyło, ale ogólnie do przodu;). Udało mi się dopasować właz silnika co było prawdziwą drogą przez mękę, ale również żebrowanie wydechu słabo pasowało tak więc trochę się z tym musiałem pomęczyć, a i tak potem zasłonie go przez fototrawionkę. Jak myślicie wymieniać te uchwyty na wierzchu na fototrawionki? Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 W miarę możliwości wymieniaj wszystkie uchwyty , znacznie lepiej wyglądają dorabiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Blacharki i nie tylko ciąg dalszy, sporo czasu zajeły mi te małe wywietrzniki bo pod każdym musiałem robić otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Prawie cała blacharka na górze kadłuba zrobiona, czeka na powierzchnie antypoślizgową, najpierw jednak przygotuje wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Lufa złożona i zwaloryzowana . Przymocowana do wieży na sucho do przymiaki. Równocześnie szlifuje gąski, ale to strasznie nudne:sleepy: więc co jakiś czas trzeba przerwać. Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Szkoda, że nikt się nie odzywa:(. Mimo to robię dalej, nadszedł czas na chyba najżmudniejszą pracę przy merkavie (no może razem z gąskami) tzn. kuleczki na łańcuszkach zrobiłem narazie trzy odcinki i jest to robota iście zegarmistrzowska i pracochłonna, trochę potrwa zanim zrobię wszystkie. Tak to wygląda: Liczę na wasze uwagi i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Świetnie sobie radzisz z blaszkami, ja jak mam chociaż tylko zestawowe do wklejenia to mnie krew zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Idzie Ci świetnie . Współczesne tanki to nie moja bajka, dlatego tez się nie odzywam. Ale na dobra modelarska robotę popatrzeć milo i zawsze czegoś się można nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Dajesz posty co trzy godziny to ludziska nie mają szans przejrzeć, he, he. No to potrzeba kilku dni. Jak zgaduję masz wakacje skoro tak lecisz z tematem? A co do modelu to blachy dobrze Ci wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 11 Lipca 2014 Autor Share Napisano 11 Lipca 2014 Dzięki za komentarze, tak mam wakacje i lecę z tematem jednak już od wtorku przerwa bo w poniedziałek po południu wyjeżdżam, a tym czasem kuleczki pod wieżą zrobione teraz te pod koszem: Jak zawsze zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 11 Lipca 2014 Autor Share Napisano 11 Lipca 2014 Na dzisiaj ostatnia aktualizacja postępów. Kuleczki pod boki koszyka gotowe został już tylko najdłuższy odcinek za koszykiem jednak dziś te boki mnie wykończyły. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 A ten pierwszy łańcuszek nie jest za krótki ? Ja nie długo startuje ze swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi