Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a nic nie mów, wyginanie tych małych blaszek doprowadzało mnie momentami do ..... , pincetą niektórych elementów nie dało się złapać, no ale jakoś się udało

• Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
a nic nie mów, wyginanie tych małych blaszek doprowadzało mnie momentami do ..... , pincetą niektórych elementów nie dało się złapać, no ale jakoś się udało

Foteliki bardzo fajne.

I nie narzekaj na te blaszki, bo zobaczysz kiedyś jak będziesz chciał zrobić coś z blachami w 1/72.

Tam to jest dopiero jazda bez trzymanki, jak trzeba zagiąć blaszkę 0,75x1,5 mm.

Kabiną się nie przejmuj, i tak wiele nie widać po zamknięciu owiewki.

Napisano

Co prawda to prawda... Jak zamkniesz kabinę to z "pewnością niewiele da się zobaczyć"

Przechwytywanie_zps19bbcff4.jpg

Napisano

boczne panele nie są do końca skończone, tam gdzie były są blaszki a resztę jakoś do koloruję ale bez przesady

Napisano

spokojnie to wszystko jest luźne, nic nie jest sklejone razem

Napisano

linie podziału na kadłubie robić kolorem czarnym czy szarym?

Napisano

Co prawda to prawda... Jak zamkniesz kabinę to z "pewnością niewiele da się zobaczyć"

Przechwytywanie_zps19bbcff4.jpg

taaak bardzo niewiele.

w zasadzie nic nie widać.

Napisano

W końcu góra spotkała się z dołem:

35.jpg

kabina bardzo dobrze pasuje w swoje miejsce, choć drobne poprawki się jeszcze przy niej pojawią:

34.jpg

33.jpg

ps.

dziób jest sklejony ale nie połączony jeszcze na stałe z resztą i element ze srebrnym końcem też nie jest wklejony

Napisano

a czy ktoś wie może gdzie bym dostał pilotów w tej skali i do tego modelu? nie koniecznie muszą pasować do kabiny - można ich posadzić na skrzydle

Napisano

Chyba tablica przyzadow tego kierowcy nie w tym kolorze. Chyba powinna byc czara

Napisano

no właśnie z tym też mam problem, bo nie mogę znaleźć zdjęcia jak to wygląda w środku z tym f-18

Napisano

Ja bym zrobił to tak, choć pewnie będą i lepsze pomysły:

- Środek: czarny matowy podkład, na to biały mat, ale tak żeby czerń odrobinę przebijała. Potem maskujesz to co ma białe zostać (paseczki taśmy) i to co nie zamaskowane malujesz jasnobeżowym kolorem.

Potem gdy wszystko wyschnie i zdejmiesz maski, warto przetrzeć to jakimś białym pigmentem, albo lepiej nawet suchymi pastelami (białą, może tu i tam odrobina czerni).

- Zewnątrz: najpierw czarny matowy podkład, na to chyba najlepszy byłby kolor Dark Iron Gunze, chyba najlepiej to odpowiada temu co na zdjęciu.

Potem być może lekki filtr z Burnt Metal lub Steel (albo jedno i drugie) i lekkie przetarcia jakimś metalicznym pigmentem.

Tak ja bym to robił, naturalnie to tylko propozycja.

Napisano

pomyślę bo tak czy siak muszę kupić kilka kolorów i zastanawiam się jak to wyjdzie pędzlem