kamit Napisano 17 Października 2007 Share Napisano 17 Października 2007 (edytowane) No i nie wytrzymałem!!!... i postanowiłem, że powolutku będę składał Imprezkę, która przeleżała blisko trzy lata na półce czekając na trochę czasu i natchnienia. Nie obiecuję, że będą częste postępy w budowie ale będę się starał, by okresy przerwy w budowie nie były dość długie... Dość długą przerwę mam w składaniu modeli tak więc liczę na pomoc, i tu pierwsze pytanie: autko Kuzaja było wewnątrz pomalowane na biało - czy zewnętrzna podłoga auta również była biała (spód samochodu)?... domyślam się, że tak ale pewności nie mam! Kalkomania pochodzi z ehobby.pl a wersja oklejenia to 60 Rajd Polski 2003. Edytowane 23 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 17 Października 2007 Share Napisano 17 Października 2007 Drogi kolego całe wnętrze Subaru Imprezy S8 Impreza WRC. W spec 2001 było malowane na biało wraz z bagażnikiem i komorą silnika. Jednak podwozie nie było malowane już na biało a na granatowy przewodni kolor subaru. Pracuje w firmie w której widzę co dziennie to autko stojące pod plandeką. Na hali. Zrobiłem Ci kilka zdjęć tego oto autka z magazynu WRC postaram się też o skan całego artykułu. Ale postaram się też o zdjęcia oryginału. O ile Pan L.Kuzaj się na to zgodzi. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 No powodzonka kolego w pracach. Fotki powinny ułatwić sprawę kwestii malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 18 Października 2007 Autor Share Napisano 18 Października 2007 dzięki MiloszKr za naprawdę dużo informacji... Gdyby Pan L. Kuzaj zgodzłby się na obfotografowanie tej Imprezki to byłoby Super... (powiem szczerze, że niewiedziałem, że Impreza WRC S8 jest jeszcze w posiadaniu Kuzaja, z tego co słyszałem to ją podobno sprzedał a za te pieniądze kupił dwie lub trzy N-kowe Imprezy N-10! No ale to oczywiście dawne plotki! Znalazłem w internecie fotkę oryginału mojego przyszłego modelu. Szkoda, że zdjęć tego autka z Rajdu Polski jest tak mało (przejechał tylko około 3km pierwszego odcinka i zakończył udział dzwonem). Ale będę się starał wiernie odzwierciedlić ten model. Zacząłem standardowo dla siebie od kół... ale relacja zdjęciowa już niebawem... źródło chyba autoklub.pl - foto.: T. Koronowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 No oryginał prezętuje się ładnie, Model chyba też? Bo, wiesz miałem pojeździć cytryną tornada, ale wole coś szybszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Wciąż stoi na halli pod plandeką była na kilku portałach na których sprzedaje się samochody rajdowe i części ale nikt niechciał jej kupić 600 tyś Euro piechota niechodzi a za każdy start na dzien dobry 20 tyś Euro ekspluatacyjne i suma robi się boska. Subarki N10 zostały zakupione przez SPRT Kuzaj Sport i wkład sponsorów. Troszku Cię podratuje Fotkami D.Kalamusa i D.Mikruta.: Potem cała karoseria została przemalowana na granatowo a na końcu na biało gdzie na Barburce Warszawskiej 2003 w barwach Credit Susie była poraz ostatni przemalowana na granatowo i widziana poraz ostatni na oesach. Od czasu do czasu jest przepalana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 1 Listopada 2007 Autor Share Napisano 1 Listopada 2007 Wykorzystując ułamek wolnego czasu wykonałem koła oraz trysnąłem podkładem podłogę autka. Przy składaniu kół pomalowałem na złoto wewnętrzną stronę felg. Podkład sobie schnie a ja wypatruję kolejnego wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 No koła śliczniutkie A ten złoty kolorek to pryskany czy kładziony pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Kola wyglądają super.Ciągle będę śledził relacje z budowy tego modelu Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 4 Listopada 2007 Autor Share Napisano 4 Listopada 2007 zewnętrzna strona felg była już fabrycznie polakierowana lecz wewnętrzna już niestety nie! Dlatego poprawiłem to lakierując aerografem na złoto również wewnętrzną stronę. Naklejki na opony to odzysk ze starych modeli rajdówek - w zestawie modelu występują "kalki" Pirelli - bo na takich oponach jeździły kiedyś fabryczne Subarynki. Polska załoga jeździła już na Michelinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 W tamtych czasach Kiedy WRCe jeżdziłi po cąłym globie wiekszość kierowców wybierała Micheliny. Teraz między Micheniami w rajdach (goodrch) a Pirelli niema już tak dużej rużnicy w czasach i przyczepności. Ale co roko koncerny pracują nad nowymi mieszankami opon z przeznaczeniem tylko na Rajdy. Felgi prezentują się wyśmienicie użuywasz tylko Tamyjowskich farb. Może są i dobre jednak cena za słoiczki mnie odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 No i powróciłem z tematem... trochę czasu minęło i zapragnąłem dalej budować Imprezę... Stale śledziłem co się dzieje na Modelwork i niestety już Impreza Kuzaj/Mombaerts została stworzona ale mogłem tym samym przyjrzeć się wykonaniu kalkomanii i do końca nie jestem usatysfakcjonowany efektem końcowym. Dlatego postanowiłem stworzyć autko fabrycznego zespołu załogi Martin / Park... już niebawem pierwsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Czekam na dalsze postępy prac nad Subarką . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Oto potwierdzenie, że coś robię!! Po lakierze podwozia wziąłem się za jego "uzbrajanie" Skrzynia biegów i półośki: i po montażu: i kolejno: układ wydechowy i belki zawieszenia po malowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 (edytowane) Kolejna chwilka na to by coś dorzucić do Wurca Kontynuując zawieszenie zabrałem się za McPhersony przednie i hamulce oraz montaż całości do kupy... Powiem szczerze, że mam radochę na tym etapie bo coś już widać i lada chwila autko stanie na kołach... Po montażu: Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ładnie ładnie, ale przydałby się jakiś delikatny wash na silnik i jakieś te tarczki od hamulców jakieś... strasznie ciemne i mało stalowe. Rowki chłodzące w hamulcach też można czarnym zapuścić - ładniej wyglądają Pozdro Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Dzięki za rady, zobaczę co da się zrobić z tym Washem... co do tarcz to pomalowałem wszystko zgodnie z instrukcją - dokładnie takimi kolorami Tamiya - cóż, może to kwestia światła sztucznego z lampy błyskowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Tym razem "aero" poszło w ruch Wszystkie elementy wymagające koloru X-18 (Semi Gloss Black) "trysnąłem" Aerografem... A oto mój ogólny bałagan : Karoseria "tryśnięta" podkładem (Fine Surface Primer - White) Gdy "kasta" sobie schła zabrałem się za kończenie podwozia: ... i podwozie stanęło na kołach!! następnie zabrałem się za wnętrze a międzyczasie położyłem dwie warstwy TS-50 na "kaście"... zdjęcia efektu lakierowania już jutro gdyż dzisiaj padam z nóg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Wygląda nieźle, ciekawy bałagan, linie pogłębione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 Linii nie pogłębiałem gdyż stwierdziłem, że nie jest to konieczne... na ciemnym aucie i po oklejeniu i tak się "zgubią"... Po lakierze w świetle dziennym i tak wygląda super! Oto obiecane fotki: Tutaj zdjęcie Imprezy z 2001 roku w oryginale: http://www.autogaleria.pl/tapety/img/subaru/subaru_impreza_wrc_2001_11_s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 No no łą♀dniutki modeli, czekam na etap wnętrza i detali. Ciekaw jestem jak zrobisz światłą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Super lakier ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 Jeśli chodzi o lakier to jestem pod wrażeniem efektu lakierowania sprayem Tamiya - robiłem to pierwszy raz sprayem i byłem przekonany, że za chwilę pojawią się zacieki... a tu miła niespodzianka! Lakieruje się jak Aero i w dodatku szybciej! ... przynajmniej u mnie tak to wyglądało... ale nieodżegnuję się od aerografu i dzisiaj pomalowałem elementy czerwone wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Ładnie wygląda, światła można zrobić z soczewek Sakatsu . Do czerwonych elementów coś CI się poprzyklejało ? Edytowane 21 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi