GeraltofPoland Posted July 24, 2014 Share Posted July 24, 2014 Stwierdziłem, że warto by było poczynić w końcu jakiegoś Shermana, więc wziąłem się za tego oto delikwenta. Jako że nie doszedłem jeszcze do levelu modelarstwa na którym więcej wydaje się na blaszki i inne dodatki niż na sam model zrobię go tradycyjnie prosto z pudła z wyjątkiem metalowej lufy od Jordi Rubio. Chwilowy niewielki postęp w klejeniu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Jako że sam męcze M4A2 z Tarawy to chętnie podpatrzę jak ci pójdzi z warsztatem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted July 25, 2014 Author Share Posted July 25, 2014 Mógłby ktoś powiedzieć, czy ta szczelina powinna tu być, czy mam to zaszpachlować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Zobacz, czy przypadkiem któras z części, która ma być w tym miescu nie posiada jakiegoś "dzyndzla" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Mógłby ktoś powiedzieć, czy ta szczelina powinna tu być, czy mam to zaszpachlować? Ten otwór/wycięcie ma zostać. To jest wycięcie/otwór pod trzpień blokujący wieże, podczas transportu. Tu widać otwór i zamontowany trzpień, podczas załadunku Firefly V.c Pozdrawiam Jacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted July 25, 2014 Author Share Posted July 25, 2014 Dzięki. Teraz mam kolejny dylemat, mianowicie nie wiem których elementów użyć do budowy jarzma działa, bo instrukcji wolę tu do końca nie zawierzać a nie chcę walnąć babola (shermanolodzy, pomóżcie ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Jarzmo, to co jest po lewej. I któreś z osłon, które pokazałeś (B43 lub B42) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 1 i 3 w kolejności ułożenia na zdjęciu od lewej patrząc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Choć alianci i Shermany to nie moja bajka chętnie zaglądam, bo nigdy nie mów nigdy. A warsztat od początku solidny jak na razie.Nauka idzie w nas a nie w las - trzpień blokujący wieżę w transporcie. Powodzenia! Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted August 5, 2014 Author Share Posted August 5, 2014 Tak się prezentuje sklejona wieża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldeczek Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 .DO USUNIĘCIA POST.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Wkleiłeś odwrotnie kopułę z włazem dowódcy... powinno być odwrócone o 180 stopni od tego co masz teraz. sprawdź w instrukcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted August 7, 2014 Author Share Posted August 7, 2014 Chwilowo kopułka nie jest przyklejona na stałe, a wszystko wygląda tak jak w instrukcji: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted September 3, 2014 Author Share Posted September 3, 2014 Żeby nie było, że umarłem a Sherman razem ze mną, to prezentuje się tak: Dorzuciłem mu blaszkowe osłony tylnych reflektorów od Eduarda. Myślę, że jest już gotowy do malowania (wózki jezdne pomaluję oddzielnie i dokleję. Będzie to moje pierwsze doświadczenie z Vallejo Air, zobaczymy jak wyjdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 To maluj zatem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Zacząłem podkładować Shermana Surfacerem 1000 w sprayu. Pytanie: ile mniej więcej czasu potrzebuje to cudo do wyschnięcia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 20 do 40 minut. W łapy można brać nawet po 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts