GeraltofPoland Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Stwierdziłem, że warto by było poczynić w końcu jakiegoś Shermana, więc wziąłem się za tego oto delikwenta. Jako że nie doszedłem jeszcze do levelu modelarstwa na którym więcej wydaje się na blaszki i inne dodatki niż na sam model zrobię go tradycyjnie prosto z pudła z wyjątkiem metalowej lufy od Jordi Rubio. Chwilowy niewielki postęp w klejeniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Jako że sam męcze M4A2 z Tarawy to chętnie podpatrzę jak ci pójdzi z warsztatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Mógłby ktoś powiedzieć, czy ta szczelina powinna tu być, czy mam to zaszpachlować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Zobacz, czy przypadkiem któras z części, która ma być w tym miescu nie posiada jakiegoś "dzyndzla" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Mógłby ktoś powiedzieć, czy ta szczelina powinna tu być, czy mam to zaszpachlować? Ten otwór/wycięcie ma zostać. To jest wycięcie/otwór pod trzpień blokujący wieże, podczas transportu. Tu widać otwór i zamontowany trzpień, podczas załadunku Firefly V.c Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Dzięki. Teraz mam kolejny dylemat, mianowicie nie wiem których elementów użyć do budowy jarzma działa, bo instrukcji wolę tu do końca nie zawierzać a nie chcę walnąć babola (shermanolodzy, pomóżcie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Jarzmo, to co jest po lewej. I któreś z osłon, które pokazałeś (B43 lub B42) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 1 i 3 w kolejności ułożenia na zdjęciu od lewej patrząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Choć alianci i Shermany to nie moja bajka chętnie zaglądam, bo nigdy nie mów nigdy. A warsztat od początku solidny jak na razie.Nauka idzie w nas a nie w las - trzpień blokujący wieżę w transporcie. Powodzenia! Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Tak się prezentuje sklejona wieża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 .DO USUNIĘCIA POST.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Wkleiłeś odwrotnie kopułę z włazem dowódcy... powinno być odwrócone o 180 stopni od tego co masz teraz. sprawdź w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Chwilowo kopułka nie jest przyklejona na stałe, a wszystko wygląda tak jak w instrukcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Żeby nie było, że umarłem a Sherman razem ze mną, to prezentuje się tak: Dorzuciłem mu blaszkowe osłony tylnych reflektorów od Eduarda. Myślę, że jest już gotowy do malowania (wózki jezdne pomaluję oddzielnie i dokleję. Będzie to moje pierwsze doświadczenie z Vallejo Air, zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 To maluj zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 5 Września 2014 Autor Share Napisano 5 Września 2014 Zacząłem podkładować Shermana Surfacerem 1000 w sprayu. Pytanie: ile mniej więcej czasu potrzebuje to cudo do wyschnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 20 do 40 minut. W łapy można brać nawet po 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi