Mitrandir Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam serdecznie w moim mam nadzieje pierwszym z prawdziwego zdarzenia warsztacie. Zawsze mi się podobała Kania, zwłaszcza w policyjnym malowaniu. ( przepraszam jeśli używając tych zdjęć w celach poglądowych, naruszyłem czyjeś prawa lub godność osobistą zarazem dziękując autorom (wymienieni pod zdjęciami) za świetne zdjęcia ) Niestety nie wykonalna dla mnie do nie dawna ale znalazłem takie "cóś" firma Bilmodelmakers wypuściła konwersją dedykowaną do modelu Mi-2 HB, więc, mam zamiar popełnić wykroczenie, czyli podszyć się pod "Aparat ucisku" Mam nadzieję, że mnie merytorycznie ktoś wesprze niestety do kani nie mogę znaleźć potrzebnej dokumentacji, zwłaszcza fotek kokpitu i przedziału transportowego w tej wersji może ktoś mi pomoże z tym maleństwem z góry dziękuję na początku jak zwykle był chaos czyli co mam : mam konwersją i model wyjściowy W konwersji mam kilka (3) noski do Kani obudowę przekładni i silników ( szkoda że nie ma jak otworzyć :P ) nowy wirnik, wydechy, kalkomanie do obydwu Policyjnych Kań, i maski. Jak również cały asortyment "Organów ucisku i inwigilacji" :P czyli głowica opto, megafony, reflektor Czekam na sugestię ( oczywiście te racjonalne - czytaj te adekwatne do moich umiejętności ) i liczę że z tą wersja modern-czajnika pomożecie Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 kania miala całą monografię z serii Aeroplan razem z plyta. na pewno znajdziesz na portalu ch....j.pl http://www.altair.com.pl/magazines/article?article_id=2579 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Dzięki za info, ale już sprawdzałem i nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 a na portalu lotnictwo.net nie bylo jakiejś panoramki 360° ? albo to był jakiś innym portal nie pamiętam... nie mam tej zakładki w tablecie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Chyba się pospieszyłem jest na ch... j tylko wyszukiwarka dała ciała spróbuje się do tego dobrać Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ciekawy jestem co z tego wyjdzie. Jak oceniasz części zywiczne? Może sam bym się skusił Co do warsztatu - poproszę zdjęcia w szerokości 1024. 540 to strasznie mało, niewiele widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Jeszcze go nie zrobiłeś !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 I jak powiedzial Goethe zanim mu się zeszło. .."więcej światła. .." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Za temacik..... ........będę tu obecny i czekam z niecierpliwością......proszę cię nie rób tak szybko jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Policyjną Kanię mam regularnie za oknem (mieszkam dwa kroki od krakowskiego MLP, gdzie bazuje) więc będę kibicował. Jako "pancerniak" niestety merytorycznie nie pomogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Za temacik..... ........będę tu obecny i czekam z niecierpliwością......proszę cię nie rób tak szybko jak ja Postaram się dotrzymać standardów dotyczących terminów Co zaś się tyczy zdjęć to wkleję większe :( ale mam kiepski aparat i różnie te zdjęcia wychodzą :( a nie mam dobrych warunków oświetleniowych, próbuje być modelarzem -fotografem nie jestem :( A z ciekawszych rzeczy, to udało mi się dorwać farbki bilmodela dedykowane do tego modelu pierwsze starcie z farbami celulozowymi :( może nie być wesoło... ale co nas nie zabije to nas upaprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 A będą jakieś zdjęcia i relacja z budowy w tym temacie w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 A będą jakieś zdjęcia i relacja z budowy w tym temacie w ogóle? Nie, przewiduje tylko sam opis... ale wash'a na pewno położę będzie się dobrze na czcionkach układał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ciekawy jestem co z tego wyjdzie. Jak oceniasz części zywiczne? Może sam bym się skusił Co do warsztatu - poproszę zdjęcia w szerokości 1024. 540 to strasznie mało, niewiele widać. Co do zdjęć już załatwione a jeśli chodzi o jakość części żywicznych ... Powiem tak, ja kupiłem i na pewno nie żałuję konwersja jest naprawdę bardzo porządnie zrobiona bardzo zgrabny kadłubek z tego wyjdzie, a co do efektu to i tak to wszystko zależyod umiejętności modelarza. Zauważyłem że niektórzy miast tworzyć modele, tworzą fantasmagorie na temat ale jak się nie umie sklejać, to chociaż można skrytykować. W tym wszyscy jesteśmy dobrzy Słyszałem różne opinie na temat konwersji Kani, i ja nie widzę problemu tam i tak jest jeszcze mnóstwo do wydłubania ( jak to mawiam : jak się nie ma co się lubi, to się dłubie coś w kadłubie ), a jak się komuś nie podoba zawsze pozostaje stworzyć coś od podstaw, ja się tylko pytam po co? Chętnie przyrównam (i oczywiście obiektywnie "obsmaruję") alternatywny produkt, jak już się pojawi Jak Ci się Kania podoba, to ja na twoim miejscu bym kupił i zabrał się do roboty bo szkoda czasu by go trwonić na czcze dywagacje Jest jeszcze tyle modeli do zrobienia, choćby Kania Straży Granicznej Jest śliczna, tylko ta ich szachownica :( wygląda jak znacznik w krasztestach z lat 90-tych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grnape Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Jeśli będziesz potrzebował konkretnych zdjęć to wyślij mi wiadomość, mam kilka fotek tych egzemplarzy, możliwe że niedostępnych w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Jeśli będziesz potrzebował konkretnych zdjęć to wyślij mi wiadomość, mam kilka fotek tych egzemplarzy, możliwe że niedostępnych w internecie. A bardzo chętnie, potrzebuje fotek wnętrza najlepiej "U020" tej z Poznania adres maila na priva wysłałem Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grnape Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Mail wysłany z pierwszą porcją zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Bardzo ciekawy "psi" temat , ale całkiem serio to jestem bardzo ciekawy co Ci z tego wyjdzie, bo śmigłowiec niczego sobie. A tak w ogóle to zacząłeś już coś? Wrzucisz jaką fotorelację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 No super! Ja jestem w połowie drogi - kilka problemów już mam za sobą. Jedyne co mi umknęło - sprawa przy wklejaniu noska z vacu... Pamiętaj, żeby zdjęć trochę plastiku z wewnętrznej strony kabiny przy oknach noska. Byłem tak zajęty dopasowywaniem, że nie zauważyłem, że po sklejeniu grubsza warstwa plastiku w miejscu odcięcia jest widoczna z zewnątrz przez vacu okienko. Oczywiście jeżeli wybierzesz nosek plastikowy problem znika. Reszta robi się cud miód malina. A farby są zarąbiste tylko pamiętaj o podkładzie na plastik i metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2014 No super! Ja jestem w połowie drogi - kilka problemów już mam za sobą. Jedyne co mi umknęło - sprawa przy wklejaniu noska z vacu... Pamiętaj, żeby zdjęć trochę plastiku z wewnętrznej strony kabiny przy oknach noska. Byłem tak zajęty dopasowywaniem, że nie zauważyłem, że po sklejeniu grubsza warstwa plastiku w miejscu odcięcia jest widoczna z zewnątrz przez vacu okienko. Oczywiście jeżeli wybierzesz nosek plastikowy problem znika. Reszta robi się cud miód malina. A farby są zarąbiste tylko pamiętaj o podkładzie na plastik i metal. Tak, tak wiem już doczytałem o podkładzie:) ale bardzo dziękuję za ostrzeżenie. Tą twoją "połowę drogi" można gdzieś obejrzeć? chętnie rzucę okiem Bardzo ciekawy "psi" temat , ale całkiem serio to jestem bardzo ciekawy co Ci z tego wyjdzie, bo śmigłowiec niczego sobie. A tak w ogóle to zacząłeś już coś? Wrzucisz jaką fotorelację? Będzie wszystko, tylko tak jak napisałem na wstępie, muszę troszkę dokumentacji zdobyć do wnętrza. O ile nie ma problemu z wyglądem zewnętrznym, to te policyjne Kanie mają troszkę inny środek :( Ale dostałem wczoraj sporo fotek od forumowiczów ( tu PODZIĘKOWANIA dla tych co pomogli ) i dziś prawdopodobnie dzielnie zasiadam do robótek "małe jest piękne" i z tym przeświadczeniem ruszam do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 No dobra Słowo się rzekło, sprawa się rypła a kobyłka u płota... Pierwsze cięcia i nawet pasuje Nie byłbym sobą, gdybym coś nie przerobił Na razie tylko na plastrach ale i tak zgrabnie wygląda Niestety nie mam dobrych warunków oświetleniowych, więc niektóre zdjęcia są ciemniejsze ( nocka ) :( za co przepraszam a i jeszcze u-boat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Zasiadam w loży ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Chwilowo się Karkonoszach byczę na wakacjach więc nic nie wrzucę Jak chcesz robić wnętrze to zalecam części PE Parta do Mi-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Chwilowo się Karkonoszach byczę na wakacjach więc nic nie wrzucę Jak chcesz robić wnętrze to zalecam części PE Parta do Mi-2. ....jesteś u mnie w Karpaczu może....czy Szklarska Poręba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Chwilowo się Karkonoszach byczę na wakacjach więc nic nie wrzucę Jak chcesz robić wnętrze to zalecam części PE Parta do Mi-2. ....jesteś u mnie w Karpaczu może....czy Szklarska Poręba? normalnie jak oferta biura podróży Chwilowo się Karkonoszach byczę na wakacjach więc nic nie wrzucę Jak chcesz robić wnętrze to zalecam części PE Parta do Mi-2.[nie mam, poza tym kaniuchna jest trochę inna :( ale damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi