makinen Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 (edited) Pierwsza w moim zyciu akcja pt: podstawka/winietka/diorama... W założeniu ma to być kompozycja z Afganistanu oparta na tym zdjęciu Bazą jest pojazd warsztat---- viewtopic.php?f=88&t=44554 Na chwilę obecną ulepiłem taką bazę Koncepcja prezentuje się następująco Edited August 7, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Dobry początek. Jak zamierzasz pomalować teren? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 7, 2014 Author Share Posted August 7, 2014 Raczej odcienie piaskowo- brązowe z lekkimi miejscami jaśniejszymi. Musi grać z syfem na aucie. Błotnistości nie przewiduję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Teren wygląda obiecująco. Nie zapomnij o uschniętych kępkach traw, które w takich miejscach bywają Pozdrawiam Messer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 8, 2014 Author Share Posted August 8, 2014 Dziękuję Panowie za wsparcie i wskazówki- walczę z materią Stan na dziś po "zapuszczeniu" terenu filtrem AK. Teraz czas na retusze, sadzenie drobnicy krzaczkowo-trawiastej, pigmnety i kolorowanki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 9, 2014 Author Share Posted August 9, 2014 Mchy i porosty posadzone. Potraktowane pigmentami. Jak dla mnie- bez doktoryzowania się : finisz. postanowiłem trochę przemodelować ustawienie. Żeby lepiej było widać Toyotę przesunąłem grupę w kierunku tyłu pojazu i jednego figuranta na skałki. Czy te klamoty na przodzie mają sens, a zwłaszcza Stinger? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted August 9, 2014 Share Posted August 9, 2014 Jeżeli założeniem winietki jest "wywiad z pewną grupą X" to te klamoty z przodu mają jak największy sens - w końcu trzeba się pochwalić tym co się ma Wszystko wygląda dobrze poza suchą trawą. Wygląda jak wpity na sztorc pędzel... Tępą końcówką pędzla przyłóż od góry parę razy w tą trawę - niech się "rozciapierzy" na boki. Potem weź nożyczki i skrajne źdźbła skróć, tak by tylko kilka w środku zostało najdłuższych. Jestem bardzo ciekaw figurek w Twoim wydaniu Pozdrawiam Messer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted August 9, 2014 Author Share Posted August 9, 2014 Też mi się ten wytwór trawopodobny nie podoba Figurki powiadasz ...nie strasz, nie strasz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 felgi w toyocie to typowe stalówki, więc trochę ryszarda na nie możesz rzucić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts