makinen Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Pierwsza w moim zyciu akcja pt: podstawka/winietka/diorama... W założeniu ma to być kompozycja z Afganistanu oparta na tym zdjęciu Bazą jest pojazd warsztat---- viewtopic.php?f=88&t=44554 Na chwilę obecną ulepiłem taką bazę Koncepcja prezentuje się następująco Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Gość Cytuj
kubisz Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Dobry początek. Jak zamierzasz pomalować teren? Cytuj
makinen Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Napisano 7 Sierpnia 2014 Raczej odcienie piaskowo- brązowe z lekkimi miejscami jaśniejszymi. Musi grać z syfem na aucie. Błotnistości nie przewiduję. Cytuj
Messer Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Teren wygląda obiecująco. Nie zapomnij o uschniętych kępkach traw, które w takich miejscach bywają Pozdrawiam Messer Cytuj
makinen Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Napisano 8 Sierpnia 2014 Dziękuję Panowie za wsparcie i wskazówki- walczę z materią Stan na dziś po "zapuszczeniu" terenu filtrem AK. Teraz czas na retusze, sadzenie drobnicy krzaczkowo-trawiastej, pigmnety i kolorowanki Cytuj
makinen Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Napisano 9 Sierpnia 2014 Mchy i porosty posadzone. Potraktowane pigmentami. Jak dla mnie- bez doktoryzowania się : finisz. postanowiłem trochę przemodelować ustawienie. Żeby lepiej było widać Toyotę przesunąłem grupę w kierunku tyłu pojazu i jednego figuranta na skałki. Czy te klamoty na przodzie mają sens, a zwłaszcza Stinger? Cytuj
Messer Napisano 9 Sierpnia 2014 Napisano 9 Sierpnia 2014 Jeżeli założeniem winietki jest "wywiad z pewną grupą X" to te klamoty z przodu mają jak największy sens - w końcu trzeba się pochwalić tym co się ma Wszystko wygląda dobrze poza suchą trawą. Wygląda jak wpity na sztorc pędzel... Tępą końcówką pędzla przyłóż od góry parę razy w tą trawę - niech się "rozciapierzy" na boki. Potem weź nożyczki i skrajne źdźbła skróć, tak by tylko kilka w środku zostało najdłuższych. Jestem bardzo ciekaw figurek w Twoim wydaniu Pozdrawiam Messer Cytuj
makinen Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Napisano 9 Sierpnia 2014 Też mi się ten wytwór trawopodobny nie podoba Figurki powiadasz ...nie strasz, nie strasz... Cytuj
enten Napisano 14 Sierpnia 2014 Napisano 14 Sierpnia 2014 felgi w toyocie to typowe stalówki, więc trochę ryszarda na nie możesz rzucić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi