Skocz do zawartości

Wrześniowy duet First to Fight + Zvezda 1/72

Dżejrosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Oto mój kolejny warsztat poświęcony modelom od znanej nam firmy First to Fight.

Na warsztat trafiają bohaterowie przyszłej dioramki.

Czyli pz. III E , pz. I A i manekinki od Zvezdy:

DSC_1056_zps64641568.jpg

DSC_1055_zps3ab0b498.jpg

Oczywiście warsztat kolejny zacząłem ,ale to nie znaczy ,że skończyłem z pozostałymi bohaterami biurka:

DSC_1060_zps03d61897.jpg

Aktualny stan to susząca się "panzer trójka" i powoli wygrzebujące się figurki oraz "panzer jedynka".

Pozdrawiam!

Witam ,te gąski od panthery to coś nie bardzo leżą na kołach napędowych ,jest to słaby detal w modelu starej esci ale możesz obciąć zęby tam gdzie leżą gąski i przyklej je do kół będą idealnie wyprofilowane i będzie .

Juz wszystko zaklejone , a gąski to kawał plastiku.

Fajny temat.

Jak prezentują sie te figurki? Można prosic o fotke?

A proszę .

Figurki bardzo ładne , parę szwów , ale łatwo je usunąć .

12 zł za ładnie wykonanych 10 figurek to niedużo .

W pudełku dostajemy 2 ramki po 5 panopków + podstawki :

DSC_1097_zps021cec48.jpg

DSC_1096_zpsad8bb6cb.jpg

DSC_1095_zpsae825e5a.jpg

DSC_1098_zps4f764887.jpg

Jeden już zaczęty:

DSC_1101_zpsd915371e.jpg

Pozdrawiam!

Edytowane przez Gość

Prośba do Autora i wszystkich kolegów z forum. Podnieśmy nasze starania na wyższy poziom i róbmy zdjęcia postępującym pracom na jednolitym tle (ostatecznie czysta biała kartka papieru) i odpowiednim oświetleniu (oprócz żyrandola lampka biurkowa). Nawet przy takim minimum zobaczycie że telefon wykona bardziej zachęcające zdjęcia. przyrząd fotograficzny z braku statywu koniecznie opieramy o coś stabilnego by przy długim czasie automatyki ręka nie drgała. Nie eksponujmy brudnego pomazanego bałaganu. Porządek naszego warsztatu świadczy o tym jak poważnie traktujemy nasze modelarstwo.

Proszę nie traktujcie tych słów jako przytyki ale życzliwe podzielenie się doświadczeniem.

Pozdrawiam. Obserwuję postępy w pracy.

Prośba do Autora i wszystkich kolegów z forum. Podnieśmy nasze starania na wyższy poziom i róbmy zdjęcia postępującym pracom na jednolitym tle (ostatecznie czysta biała kartka papieru) i odpowiednim oświetleniu (oprócz żyrandola lampka biurkowa). Nawet przy takim minimum zobaczycie że telefon wykona bardziej zachęcające zdjęcia. przyrząd fotograficzny z braku statywu koniecznie opieramy o coś stabilnego by przy długim czasie automatyki ręka nie drgała. Nie eksponujmy brudnego pomazanego bałaganu. Porządek naszego warsztatu świadczy o tym jak poważnie traktujemy nasze modelarstwo.

Proszę nie traktujcie tych słów jako przytyki ale życzliwe podzielenie się doświadczeniem.

Pozdrawiam. Obserwuję postępy w pracy.

Rozumiem i oczywiście stosuje się do tego , zdjęcia najświeższe były eksperymentalne czyli podczas prac ,gdzie wszystko może się pobrudzić .

Używam białego brystolu , robię zdjęcia przy świetle dziennym z zachmurzeniem , używam statywu i porządnego aparatu .

Pozdrawiam!

Kuba, jeszcze odnośnie zdjęć. Spróbuj je robić z mniejszego kąta. Chodzi mi o to że jakby z pozycji obserwatora a nie z lotu ptaka.

Nie jest mi to łatwo zrobić , ponieważ tło leży na krześle a statyw od tego krzesła jest ciut większy ,ale postaram się coś wymyśleć.

A czemu ta PZ III ma niezaszpachlowaną dziurę na osłonie działa?? I czemu ta antenka ma takie fale Dunaju??

• 2 weeks later...

Witam!

Po kolejnej wakacyjnej przerwie powracam do duetu .

Pz. III prawie gotowy jeszcze tylko druga warstwa SOLa na kalki (niestety nie ma jednej kalki , ponieważ została zniszczona - one są tak słabe ,że nie wiem . Na wieży są dwie od pz. II C i jedna zestawowa.)

No i oczywiście tworzę również bandę Lenona-celowniczego .

DSC_1138_zpsd71c9c77.jpg

DSC_1137_zpsd44b254d.jpg

DSC_1136_zps379dcebe.jpg

DSC_1139_zps737919ce.jpg

DSC_1140_zps97248571.jpg

DSC_1128_zps6cfacd8c.jpg

DSC_1129_zpsa6e68eec.jpg

DSC_1130_zps8544bd90.jpg

Fajny, jednak jak dla mnie zawiasy i te wszystkie inne detale są zbyt jasne i za bardzo różnią się od reszty modelu. ;)

Myślałem nad tym , ale po washu powinno wszystko ściemnieć .

I to na razie tyle.

Pozdrawiam!

A dziury jak były, tak są...:

rsZSU9g.jpg

A dziury jak były, tak są...:

(...)

Witam!

Dziękuje za tą cenną uwagę , gdyby nie Twój upór , to pewnie by raziły jeszcze dłuuugo .

Tak więc oto co udało mi się zrobić , ciężko było dzisiaj zrobić zdjęcia i ustawić dobrze dwie różne lampki .

Na dworze chlapa a model się świeci po wczorajszym lakierowaniu:

DSC_1141_zpse2f8a443.jpg

DSC_1145_zps0eeb0bdc.jpg

I szkrabek jeden :

DSC_1146_zpsc4866b39.jpg

DSC_1147_zpse1815111.jpg

DSC_1148_zpsb7c1a228.jpg

DSC_1149_zps4afee86f.jpg

To na tyle.

Pozdrawiam!

Mam prośbę. Wyobraź sobie że to jest prawdziwy czołg a ty robisz mu zdjęcie. Z takiego kąta będą lepsze. Jak Ci to niewiele mówi, to wyjdź na dwór i zrób fotkę samochodu. Wtedy zobaczysz o co chodzi.