Dżejrosz Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Mam prośbę. Wyobraź sobie że to jest prawdziwy czołg a ty robisz mu zdjęcie. Z takiego kąta będą lepsze. Jak Ci to niewiele mówi, to wyjdź na dwór i zrób fotkę samochodu. Wtedy zobaczysz o co chodzi. Pewnie ,że wiem o co chodzi , tylko ja już mówiłem nie jest mi łatwo to zrobić , no chyba że użyje szafki na kółkach . Jutro poeksperymentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Mam prośbę. Wyobraź sobie że to jest prawdziwy czołg a ty robisz mu zdjęcie. Z takiego kąta będą lepsze. Jak Ci to niewiele mówi, to wyjdź na dwór i zrób fotkę samochodu. Wtedy zobaczysz o co chodzi. Witam! Oto nowe fotki , które według mnie są ciut lepsze, choć są eksperymentalne. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Nie wiem o co chodzi ze zdjęciami, ale te "złe" były również dobre, do galerii można zrobić sesję, ale do warsztatu?? Nie jestem pewien, ale czy Niemcy ze Zvezdy pasują do 1939 roku, moim zdaniem nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Od jakości zdjęć zależy ocena. Jeżeli słabo widać to i mało chętnych do pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 mnie najbardziej rażą te jasne zawiasy włazów. Niczym wiejski tuning na starej Calibrze. może warto to poprawić...czasem mniej znaczy więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 6 Września 2014 Autor Share Napisano 6 Września 2014 Nie wiem o co chodzi ze zdjęciami, ale te "złe" były również dobre, do galerii można zrobić sesję, ale do warsztatu??(...) Od jakości zdjęć zależy ocena. Jeżeli słabo widać to i mało chętnych do pisania. Ja tam fotografem nie jestem , robię tylko zdjęcia modeli i praktycznie nic nie umiem , więc słucham się doświadczonych . mnie najbardziej rażą te jasne zawiasy włazów. Niczym wiejski tuning na starej Calibrze.może warto to poprawić...czasem mniej znaczy więcej... Masz rację , niestety jest już za późno , musiałbym robić wszystko od nowa , a praktycznie kończę kurzyć i nawet ściemniały . Ale nie oznacza to ,że na następnym modelu też będą takie jasne. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Witam! Mało czasu aktualnie z powodu szkoły (3 gimnazjum daje w kość) . Jeszcze przed końcem wakacji udało mi się pz. III nieco przykurzyć , choć jeszcze dużo pracy zostało np . kurzenie wanny i poprawka wydechów). I to co się szykuje po ośmiomodelowym galimatiasie , który muszę jakoś uprzątnąć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 u mnie też czeka ten sam tygrysek. Czym brudziłeś panzera? pigmenty czy pastele zmielone...trochę w dziwnych miejscach i ilościach mi się wydaje. spróbuj też robić zdjęcia z większej odległości nieco bo boki rozmywa i tylko środek jest ostry. zawsze można przyciąć potem jakimś programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 u mnie też czeka ten sam tygrysek. Czym brudziłeś panzera? pigmenty czy pastele zmielone...trochę w dziwnych miejscach i ilościach mi się wydaje. spróbuj też robić zdjęcia z większej odległości nieco bo boki rozmywa i tylko środek jest ostry. zawsze można przyciąć potem jakimś programem. Tygrysek czeka na blaszki od parta , tylko bez zaginarki to będzie trudno :( . Brudziłem pigmentami i filtrem AK do Africa Korps (filtro-podobny ten specyfik ale za ten "mankament" go lubię). Tak , nie potrafię nie przesadzić z brudzeniem . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Nie wiem na ile to reguła w 1/72 ale szpary w 1/35 szpary podkreśla się ciemnym washem a nie jasnymi odcieniami pigmentów. Czy w tej skali tendencja jest odwrotna niż w większych skalach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Nie wiem na ile to reguła w 1/72 ale szpary w 1/35 szpary podkreśla się ciemnym washem a nie jasnymi odcieniami pigmentów. Czy w tej skali tendencja jest odwrotna niż w większych skalach? Tendencja ta sama , tylko błąd autora . Wash był nawet 3-4 warstwy w te przeklęte szczeliny. Ale moje brudzenie ,złożone z filtru , który nie jest filtrem od AK + pigmenty , jest dosyć trudne. Ogólnie według mnie łatwiej jest zrobić ubłoconego niż zakurzonego . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Podaj jeszcze raz washa i delikatnie pokurz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 22 Września 2014 Autor Share Napisano 22 Września 2014 Podaj jeszcze raz washa i delikatnie pokurz... Już nie będę tego ruszał ,ale jak już niedawno mówiłem to pomyśle nad innym sposobem "kurzu". A teraz zdjęcia z nowym oświetleniem , trochę ciężko będzie bo to jedna LED lampka + druga stołowa też LED ale dużo słabsza . Różne balansy bieli , różne ustawienia "podziałki + i -" (nie znam fachowej nazwy ,ale w obiektywnie mam taką podziałke na dole + i - ) , z resztą oceńcie sami , bo ja fotografem nie zostane he he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Witam! Tak więc z pz.III skończyłem - jeden z ośmiu modeli na biurku został skończony . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Tak więc w międzyczasie kończę pz. I , dodałem antenkę z włosia jak przy pz. III za radą Bazylmsa. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Zawiasy trzeba było przetrzeć "suchym pędzlem" a nie jasnoszarą farbą Bo te szare zawiasy psują nieco efekt końcowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Witam! Zrobiłem brudzenie bez gąsek - czasu niestety coraz mniej . Poćwiczyłem troszkę fotografię i to co udało mi się osiągnąć. Do następnego! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Jak dla mnie to trochę przesadziłeś z brudzeniem na bokach PS. Co się stało z końcówką wydechu na lewym błotniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Jak dla mnie to trochę przesadziłeś z brudzeniem na bokach PS. Co się stało z końcówką wydechu na lewym błotniku? No cóż , odpadł , jak zwykle . Przyklejałem miedzianą imitacje ,ale też to nie pomogło , więc postanowiłem to zostawić. Co do brudzenia , to ja lubię ubabrane po samą lufę pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Witam! Jedyneczka ukończona. Z fotografią dalej walcze . Dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi