Daz Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Galeria skończonej maszyny, której powstawanie można zobaczyć w Warsztacie. Podstawą do budowy był Ravell CH-53 GA w wersji niemieckiej. Główne przeróbki związane były z poskładaniem maszyny, czyli złożony ogon, złożony wirnik, dorobienie otwartych drzwi bocznych, sondy do tankowania i kamery na nosie (pomimo że nie do końca z tej wersji ;) )i oczywiście malowani i oznaczenia US Marines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 to jest maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Piękna maszyna Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Podba mi sie ten kolos;) gratuluję udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Ładna praca! Bardzo go ubrudziłeś. Mnie się podoba! pozdrawiam Christain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Fajny model. Bardzo podobają mi się ślady zużycia. Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Leci na podstawkę (lotniskowiec) do kolegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Ależ machina pięknie zrobiona i jakże pięknie pobrudzona. Wygląda naprawdę imponująco. Szkoda tylko, że zdjęcia troszkę nienajlepsze. Taki piękny model zasługuje na piękne zdjęcia. Pomyśl o białym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Hmm.... Dawno tu na naszym forum nic nie pisałem ale tym razem nie mogłem się powstrzymać. Smigłowiec piękny i w oryginale i w modelu . Widać że włozyłeś dużo pracy w jego wykonanie . Ale... no właśnie. Moim zdaniem przegiołęś z brudzeniem . Smigłowiec ten bardziej przypomina mi model maszyny z muzeum co stoi pod chmurką bardzo długi czas. Ja wiem że powłoka lakierniczaq w maszynach morskich szybciej ulega degradacji niz w maszynach lądowych ale nie aż tak. Nie odbierz tego jako krytykanctwo twojej pracy ale gdyby były bardziej subtelne slady eksploatacyjne na modelu bylby naprawde super. Szukałem w swoich zasobach i w necie potwierdzenia na tak bardzo mocne zuzycie malowania ale niestety nie znalazłem. Mimo wszystko szczerze gratuluje wykonania bo naprawde mi się podoba mimo tego co powyżej napisałem. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Jest na co popatrzeć, choć ja bym się bał aż tak go wyeksploatować. Dopiero wczoraj przekonałem się, jak duży jest to model...pierwszy, który oglądałem i macałem bez okularów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Hmm.... Dawno tu na naszym forum nic nie pisałem ale tym razem nie mogłem się powstrzymać. Smigłowiec piękny i w oryginale i w modelu . Widać że włozyłeś dużo pracy w jego wykonanie . Ale... no właśnie. Moim zdaniem przegiołęś z brudzeniem . Smigłowiec ten bardziej przypomina mi model maszyny z muzeum co stoi pod chmurką bardzo długi czas. Ja wiem że powłoka lakierniczaq w maszynach morskich szybciej ulega degradacji niz w maszynach lądowych ale nie aż tak. Nie odbierz tego jako krytykanctwo twojej pracy ale gdyby były bardziej subtelne slady eksploatacyjne na modelu bylby naprawde super. Szukałem w swoich zasobach i w necie potwierdzenia na tak bardzo mocne zuzycie malowania ale niestety nie znalazłem. Mimo wszystko szczerze gratuluje wykonania bo naprawde mi się podoba mimo tego co powyżej napisałem.Pozdrawiam Darek a to kilka czyściochów znaleźionych w jakieś 30 sekund lśni niczym psie .... ;) ufajdał się Więc taki stopień brudzenia, w przypadku konia roboczego, latającego pomiędzy lotniskowcem a pustynią, nie widzę przeszkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Skoti - i właśnie cały w tym ambaras, aby chcieć to co jest na fotkach przenieść na model. Nie podlega dyskusji, że modele tych śmigłowców wspaniale nadają się do brudzenia. Rację ma tees, że coś nie gra. Różni się bowiem brudzenie modelu od odtwarzania na modelu rzeczywistych śladów eksploatacji. Widzę w dyskusji następujące nieporozumienia: 1. zarzut: "model jest zbyt pobrudzony", który zamieniłbym na: "model jest pobrudzony niezgodnie z rzeczywistością"; 2. odpowiedź na zarzut "ależ przecież one są brudne" nie dostrzega, że to nie o fakt brudzenia chodzi, a o sposób. Dobrze, aby tego rodzaju nieporozumień unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 A mi się podoba taki jaki jest. Kawal dobrej roboty , gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Dzięki wszystkim za miłe sowa, ciesze się że się podoba Może rzeczywiście trochę za bardzo go pobrudziłem, ale zależało mi na efekcie właśnie takiej 15-20 letniej maszyny intensywnie użytkowanej w różnych warunkach środowiska, mniej więcej ja ze zdjęć, które Skoti wrzucił Teppis, oczywiście że leci na podstawę lotniskowca razem z innymi, muszę tylko dokończyć część pokładu dla niego, a że nie jest mały, to trochę miejsca potrzebuje Za poradą Solo wrzucam jeszcze parę zdjęć na białym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 I na płycie, ps. całość lotniskowca także się pojawiła w galerii o lotniskowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi