Daz Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Kolejny temat z serii US Navy, tym razem padło na coś na pograniczu śmigłowca i samolotu czyli V-22 Osprey, w skali 1:48 od Italeri Chcę go trochę pootwierać, na pewno drzwi i rampę i jak się uda to pokrywy na silniku Wygląd docelowy ma być mniej więcej taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 skąd ty masz tyle czasu na to? a wybór ciekawy też się kiedyś nad tym modelem zastanawiałem, ale odpuściłem go sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Wprawdzie niewiele się udzielam w Twoich wątkach (coby nie napisać, że wcale), ale bacznie wszystkie obserwuję. Zapowiada się kolejny świetny model i w końcu w całej krasie, a nie jakieś...połamańce pokładowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Ta maszyna robiła zawsze na mnie niesamowite wrażenie. Opowiedz coś o tym modelu, jak wygląda detal, spasowanie itp. bom ciekaw okrutnie. Zapowiada się piękny model. Mam nadzieję, że go tak nie ubrudzisz jak poprzedniego, bo nie zasługuje na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Wprawdzie niewiele się udzielam w Twoich wątkach (coby nie napisać, że wcale), ale bacznie wszystkie obserwuję. Zapowiada się kolejny świetny model i w końcu w całej krasie, a nie jakieś...połamańce pokładowe. Nie podpuszczaj mnie bo tego też można ładnie poskładać Jednakże tym razem chce zrobić wersje przygotowującą się do lotu, czyli z rozłożonymi skrzydłami i łopatami. Jeśli chodzi o ślady używania, to będę się wzorował na zdjęciach, czyli nie mam zamiaru przesadzić czy też pójść na maxa tak jak z CH-53, ale żeby było widać że nie stoi w hangarze tylko jest używany. Pierwsze wrażenia "z pudełka" są pozytywne, bo co prawda jeszcze nie miałem czasu się dokładnie przyjrzeć czy przymierzyć do składania, ale to co zdążyłem zauważyć po samym kadłubie to Italeri fajnie wykonało sporo detali, łączeń kadłuba, i fajnie zrobili wewnętrzne wręgi kadłuba, czego prawie nie było w modelu Ravela CH-53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Będę obserwował. Zapowiada się interesująco, sądząc po twoich wcześniejszych dokonaniach. A to prawda że linie podziału są wypukle? Z tego co mi się wydaje to jest reedycja już leciwego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgadza się linie podziału i nity są wypukłe więc przy szlifowaniu trzeba uważać Mam takiego samego czeka na swoją kolej , bede bacznie obserwował twój warsztat. Co do samego modelu jest ciekawie odwzorowany , fakt, że nie namierzyłem do niego blaszek ale i bez tego jest ciekawym obiektem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Wreszcie udało mi się zabrać za pierwsze elementy, czyli pokład. Podobnie jak przy CH-53 nie będę się zbytnio skupiał na wnętrzu, będzie bez detali, delikatnie tylko "zużyte" i tyle. Jeśli chodzi o kadłub, to trzeba przyznać Italeri że ładnie go wykonała, połówki dobrze do siebie pasuję, mam wrażenie że będzie wymagał delikatnej obróbki, trochę szpachli i szlifowania, ale tragedii nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Zrobiona tylna rampa załadunkowa Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Widzę że prace postępują. Ty już drugiego składasz a ja jednego nie mogę skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 pomału ale do przodu , ale Ty robisz dwa na raz ;) i z tego co widzę SeaHawk już prawie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Wirniki złożone, łopaty poszpachlowane i wyszlifowane Ogólnie wszystkie elementy bardzo ładnie do siebie pasują, kadłub jedynie dołem wymagał wyrównania szpachlą, go górą tylko kosmetycznie zaszpachlowałem łączenie aby nie było śladu. Skrzydła i statecznik tylny, jedynie trzeba było podszlifować, ale wykonane są bardzo dobrze, połówki pasują do siebie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 to też będzie kolos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 będzie, będzie, nawet nie sądziłem że on jest taki duży, a okazuje się że wielkością jest zbliżony do CH-53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Wirniki gotowe, i powiem wam że są ogromne, nie sądziłem że będą tak duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Osprey ma być elementem całościowej układanki, jaką jest rozpoczęta już budowa pokładu lotniskowca, i po ówczesnych waszych sugestiach aby pojawiły się także samoloty poczyniłem pewne środki, i dziś dotarła przesyłka od zaprzyjaźnionego sklepu plastmodel.pl S-3 Shadow, E-2C Hawkeye, F-14 Tomcat i z racji tego że musi być jakieś życie na pokładzie, obsługa pokładowa oraz piloci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 to teraz żeś pojechał już po całości ja czekam aż będziesz robił śruby napędowe tego lotniskowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 śruby to może jeszcze nie, ale pokład będzie teraz dość spory, bo powiększam go prawie trzy krotnie względem tego co jest teraz, czyli będzie miał prawie 1m na 2,2m razem z rampą startową (mam na myśli tą "wyciągarkę") i szczerze mówiąc nie wiem gdzie go będę trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Yes, yes, yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Pochwalam...fajna pomysł...będzie to wszystko fajnie wyglądać Jak nie wiesz gdzie to wszystko trzymać,to oprócz tych wszystkich modeli dokup jeszcze dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Myślałeś może o tym: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2014 myślałem, myślałem, też super model, i może jeśli będzie jeszcze gdzieś miejsce to się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Witam, Z dużym zaciekawieniem obserwuję twoje poczynania jako miłośnik lotnictwa pokładowego Co do Ospreya to we wrześniu można go będzie zobaczyć na żywo w Ostravie w Czechach na Dniach Nato, jak co roku się wybieram więc jak być potrzebował do dokumentacji jakieś fotki to daj znać ;) Pozdrawiam i czekam na dalsze postępy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Jak nie dla Daz`a to pewnie fotki się innym przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 27 Sierpnia 2014 Share Napisano 27 Sierpnia 2014 Jak nie dla Daz`a to pewnie fotki się innym przydadzą Postaram się zrobić odpowiednią dokumentację i fotki na pewno trafią na forum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi