bartek532 Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam! W końcu dotarł do mnie Mi-24, więc powoli będę sobie przy nim grzebał, wiatrak będzie w Polskim malowaniu, ale jeszcze nie wybrałem, na pewno malowanie będzie, któreś z tych kalek, reszta prosto z pudła. Myślę, że wyjdzie z tego coś zacnego. Liczę na waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Panowie, jaka farbka odpowiada temu turkusowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Na przykład taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Albo słynna mieszanka Gunze http://studiogekko.blogspot.it/2011/04/eduard-mig-21-cockpit-colour.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Przedział ładunkowy prawie gotowy, jeszcze tylko ławeczka i biorę się za kończenie kokpitu. Wybrałem malowanie do swojego Mi-24, jest to nr 176. Ps: Z racji tego, że jest wielu chętnych na moje kaleczki, to informuję, że nie będę ich sprzedawał, bo mam w planach kilka Mil-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 A biało-czerwona Iskra już skończona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Czeka na farbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 176 to wersja "D" a model masz w wersji "W" jak sobie z tym masz zamiar poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Niuansów między wersjami D i W jest całkiem sporo, więc jeśli chcesz wykonać model jak najbliższy oryginałowi to będzie trochę gimnastyki (niezbędne minimum to antena naprowadzenia ppk pod lewą przednią częścią kadłuba, wyrzutnie samych ppk (i oczywiście pociski) i osłona chwytu powietrza do turborozrusznika na prawej burcie za przedziałem przekładni głównej). A druga sprawa - lepiej oświetlaj elementy do zdjęć bo póki co nic nie widać i nie ma jak ocenić kolorystyki wnętrza. http://album.reality.hu/2009/11/24/csorike/ -te panoramy 3D kabin załogi mogą Ci się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 Dało by się zrobić, ale nie wiem czy porostu nie zmienię malowania z 176 na 956, dzięki za czujność koledzy. Tymczasem lecimy z tym dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 No fajna robota W sumie szkoda, że zvezda nie wypuściła D - ciekawe czy mają w planach... Póki co to najlepszym wyjściem było by skanibalizowanie jakiejś Hasegavy. W ogóle to rewelacyjny model i im bardziej się przypatruję to mnie zazdrość i chętka ściska (mogli tylko UB-32 dołożyć - w wersji A są...). BTW niedawno komplet świetnych blaszek z ACE wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 11 Września 2014 Autor Share Napisano 11 Września 2014 Narazie bardzo fajnie się go skleja i myślę, że będzie tak do końca, nie miałem z nim większych problemów, polecam ten model. Póki co trzeba poprawić kilka błędów. Może jutro dam radę, dopiero będzie można lecieć dalej. Na wersję D zawsze można przerobić, ale że mam kalki do W to nie chce mi się w to bawić, może przy następnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Coś tam się dłubie, poprawione silniki i butla powietrza na czarno, sklejone i zaszpachlowane połówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi