Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Napisano

Opuszczanie ratownika z Mi-14PS na pokład Tajfuna

40066_mid.jpg

PS z Lady Assa w tle

40067_mid.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Zapraszamy na relację z ostatnich lotów Mi-14PS 1016 w Darłowie.15 stycznia 2010 śmigłowiec ten został wycofany z eksploatacji.

www.aviateam.pl , w galerii sporo zdjęć.

• 3 weeks later...
Napisano

Aviateam.pl zaprasza na film z 4 kamer z ostatniego lotu Mi-14PS 1016 , jakość HD

Życzymy miłego oglądania.

• 2 months later...
  • 6 months later...
Napisano

A może ma ktoś zdjęcia lub plany wnętrza Mi-14PŁ? Chodzi mi konkretnie o część operatora systemów i tą "ładownię" dalej. O ile zdjęcia pulpitów operatora na prawej burcie znalazłem to nie wiem co jest na lewej burcie koło drzwi i dalej do tyłu. Mam też zdjęcia tej "ładowni" gdzie są dodatkowe zbiorniki z paliwem ale jak zawsze to za mało... Mam jeszcze plany z http://www.airwar.ru ale są jakoś mało czytelne. Proszę o pomoc a w zamian obiecuję galerię modelu... zaraz po Łosiu...

Napisano

Interesuje Cię wersja zmodernizowana, czy standardowa?---> priv

Napisano

Aha, fajnie. Tylko, że na pierwszym zdjęciu brakuje fotela nawigatora oraz stacji hydroakustycznej, bloki stacji radiolokacyjnej są uszkodzone, a na drugim brakuje wciągarki z kabloliną APM-u i hydrolokatora. To ograbiony egzemplarz muzealny.

Napisano

Fakt ;)

No właśnie się zastanawiałem jak to zdjęcie zrobili skoro dokładnie w miejscu aparatu bęben z kablem od magnetometru kawał miejsca zajmuje...

Napisano

Ma jak najbardziej. Tu są tylko zdemontowane w czasie prac.

Napisano
Zawsze warto zajrzeć na airliners.net:

Tam zaglądałem... i na kilka innych stron ze zdjęciami lotniczymi. Ale to ciągle za mało.

Napisano
A to warto zdobyć Aeroplan 5/6 '98 z dokumentacją na płycie CD. Pewnie w Altairze można archiwalne numery kupić.

Nie sądzę, aby można było kupić u wydawcy tego Aeroplana. Nakład wyniósł 10 tys egzemplarzy (tyle płyt zamówiono) i rozszedł się w jakieś dwa tygodnie. Pozostaje tylko obieg wtórny. Ewentualnie trzeba poczekać do przyszłego roku

Napisano

No to ładnie, powstaje piekny zbiorek foto monografii naszych statków powietrznych

Napisano
th_stratus1.jpg

Super!

A co w numerze trzynastym bo obcięło stronę? Może nasze Mi-24? A na dokładkę kalki z Techmodu takie jak anonsowane do MiGa-23. Nr 12. jest chyba przeznaczony na MiGa-29 vol.2.

Dobra koniec OT.

EDIT

Znalazłem, 13. będzie Spit "dziewiątka" ale pomarzyć można.

Napisano
Może nasze Mi-24? A na dokładkę kalki z Techmodu takie jak anonsowane do MiGa-23
Ale póki co, zdaje się, na anonsie się skończyło...