konrad444 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Witam Merkava skończona więc zaczynamy walkę z doobiem. Dziś udało mi się co nie co wyskrobać, ale z czasem krucho więc budowa może trochę potrwać. Pudełeczko jest spore: I to wymęczyłem: Model będzie najpewniej w malowaniu IDFu. Myśle nad dołożeniem do niego takiej klatki: http://www.jadarhobby.pl/voyager-pea318-135-idf-d9r-armored-bulldozer-slat-armour-p-36220.html Zapraszam do komentowania. Edytowane 16 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Czeka na mnie ten model na w szafie, więc będę się przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Konrad dołóż Slata na budkę, robi się taki bardziej skowyrny. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 Dziś udało mi się skończyć zrywacz i połączyć go z kadłubem: Najwięcej czasu zajeło mi uzupełnienie siłowników w łebki od śrub: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Sprawdź to: http://www.eduard.com/store/Eduard/D9R-DOOBI-1-35.html?cur=1&listtype=search&searchparam=d9R http://www.etmodeller.com/product/html/?401.html http://www.etmodeller.com/product/html/?410.html http://www.etmodeller.com/product/html/?17.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Z blaszakami wymęczyłem się przy merkavie a tu detal jest naprawde ładny jak pisałem z blaszek dokładam tylko slat armora którego już zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Dziś zrobiłem układ jezdny miśka: Nabyłem też taką torturkę do niego: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Udanej zabawy z blachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 zapowiada się ciekawy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Zacząłem grzebać w sterówce tego potworka z ambitnym planem przygotowania jej do malowania w weekend, jednak ślady po wypychaczach na ściankach i maski mnie położyły idzie to jak krew z nosa. I jeszcze niespodzianka dla grześka-zadowolony? Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Jak oceniasz ten zestaw Menga , bo chodzi mi po głowie zakup go . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Ogólnie jak na razie nie jest źle, ale trochę roboty z nim jest chociażby ślądy po wypychaczach w kokpicie i kiepskie spasowanie układu jezdnego (chodzi mi o te największe elementy) sporo obróbki było zanim się spasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Jeżeli będziesz chciał eksponować wnętrze, to to wszystko wokół szyb ( na każdej ze ścian opancerzenia kabiny) trzeba zaszpachlować, w oryginale wszystko jest gładkie: (nie wiem dla czego, ale nikt tego nie robi...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Barthass a masz zdjęcia wnętrza tego dobiego-przydałyby się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Coś tam mam ( lepsze zdjęcia są w książce M. Massa, ale niestety z oczywistych powodów nie mogę ich opublikowac na forum): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Dzięki za fotki przydadzą się, a co to za kolor ten beż nie beż jak można wiedzieć. A ścianki zrobione zgodnie z twoją radą i drzwiczki doszły: Tak to wygląda spasowane do kupy: I jeszcze z góry: I to by było tyle na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 22 Września 2014 Autor Share Napisano 22 Września 2014 Dziś zrobiłem dach: Szczęśliwym trafem obeszło się bez szpachlowania, ale szlifowania było sporo. Ma ktoś może zdjęcia okablowania dachu a szczególnie radiostacji? - wszelka pomoc mile widziana. I na deser wziąłem się powoli za koszyczek wbrew temu co mówili niektórzy jak na razie jest miło i przyjemnie (wole 100 razy to niż kuleczki przy merkavie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 Uporałem się już z większością slat armoru (powoli mi on nosem wychodzi) zostało już tylko jeden duży panel z wygiętymi prętami i dwa małe: Tyle mam na chwilę obecną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Jeej nareszcie uporałem się ze slatem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Brawo za wytrwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Ładne płotki, trochę się napracowałeś. Warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 24 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 24 Września 2014 Ładnie idzie! Sporo PE miałeś do złożenia... Byle tak dalej! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Super jest. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Mógłbyś coś postawić koło niego żeby wielkość ogarnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 26 Września 2014 Autor Share Napisano 26 Września 2014 Dziś trochę samemu podziergałem a mianowicie: I dla podkreślenia wielkości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi