Patterson Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam wszystkich i zapraszam do oglądnięcia modelu Edytowane 8 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Ładny model i bardzo realistyczna waloryzacja. Czy to "coś" na włazie do wieży to celownik noktowizyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Kogóż ja tu widze... i ten nick.. No cóż Marc... ehm Pattersonie moja opinię znasz. Model jest zrobiony z wyk...wem i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Kogóż ja tu widze... i ten nick.. No cóż Marc... ehm Pattersonie moja opinię znasz. Model jest zrobiony z wyk...wem i tyle Witam, jaki ten świat mały Co do modelu, pojazd posiada 3 zestawy noktowizyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Panthery były wyposażone w urządzenia do walki w nocy? Kiedyś czytałem że dopiero mieli to wprowadzić w Panther Ausf. F i Panther II. Tylko nie traktuj tego jako jakieś czepialstwo, jestem poprostu ciekawski;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Panthery G posiadały noktowizory. W większości wozów były one zamontowane tylko dla kierowcy a wóz z trzema nie został uwieczniony na fotografii. Jednkaże nie przeszkadza to w zrobieniu takiego pojazdu który wyglada bardzo fajnie z trzema noktowizorami. To co napisałem to powiedział mi Patterson więc żaden ze mnie znafffca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 No i wszystko jasne. W takim razie model fajnie wyglądałby w towarzystwie SdKfz`a 251 z reflektorem promieni podczerwonych - byłby kompletny zestaw do walki w nocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Panthery G posiadały noktowizory. W większości wozów były one zamontowane tylko dla kierowcy a wóz z trzema nie został uwieczniony na fotografii. Jednkaże nie przeszkadza to w zrobieniu takiego pojazdu który wyglada bardzo fajnie z trzema noktowizorami. To co napisałem to powiedział mi Patterson więc żaden ze mnie znafffca Nie kierowcy tylko dowódcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Takie Pantherki z IR są znane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Boshhh ale burok ze mnie nawet przepisać nie potrafię . Jasne że dowódcy. tak to jest jak się klei model pisze prace mgr i odpisuje na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Do czego by się tu przyczepić... Hmm... Może zacznę od... ...przywitania. Niezłą bryką do nas wpadłeś, jak to mawiają w lengłydżu ,,top cat''. Jako żółtodziób powiem tylko, że też chciałbym kiedyś umieć zrobić taką panterkę, tak se siedzę i się delektuję widokiem tego modelu. Te noktowizory... świetny smaczek. Zaglądaj na forum często . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam-bardzo ładny model-gratulacje,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Model jest swietny podobaja mi sie dziury po ostrzale i starte bandaze kol........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam, dziękuje za ciepłe słowa. Zaraz zapodam jeszcze jeden modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 28 Kwietnia 2006 Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Podoba mi się Twój model. Dodatkowy plus za nietypową wersję. Ale wiesz, przydało by się kilka słów opisu, czyli jaka skala, producent, jak się sklejało, itp. Bo oprócz oglądania, to ja lubię też trochę o modelach poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2006 O pardon na innych forach jest też opis, nie wiem jak to sie stało ,że tu go nie ma. Zaraz podkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2006 Tekst który powinien się pojawić przy fotkach Wiele się stało, wiele się nie udało. Był to pierwszy model z kompletnym zestawem Abera, lufką , friulami i ogromem własnych dodatków. Błotniki czy tuba na wycior. Wiele technik użyłem po raz pierwszy , co niestety miało swe negatywne skutki na modelu . Niemniej mam nadzieję ze nie zmarnowałem zestawu . Mimo iż uważam ,że model nie jest doskonały, ma błędy, niedociągnięcia to jestem z niego prawie zadowolony . -Mały zarys pojazdu: Model przedstawia późną produkcję zakładów MAN z marca i kwietnia 45 roku, w której to nie wiadomo dlaczego zainstalowano jako ostatnie stalowe koło. W modelu starałem się uchwycić kilka cech dla pojazdów z tego okresy. Chropowaty i posiadający szczeliny pancerz charakterystyczny dla słabej jakościowo stali. Pokryte nalotem gąsienice które odlewane są pośpiesznie. Proste kamo składające się z niechlujnie i prosto pomazanej mini i piaskowego. Wymalowane tylko na bokach wieży , by oszczędzać czas i farbę. Pojazdu nie niszczyłem zbyt mocno , bo najdalej jest on miesiąc na polu walki . Chciałem oddać jednak intensywność walki poprzez przestrzeliny na zasobnikach i błotnikach. Co do samej załogi , znajdować się będzie dowódca strzelający z MG. Chciałem zasugerować ,że załoga jest doświadczona i zaprawiona w boju poprzez takie drobne detale, jak lina przyczepiona do szekla i złączka do lin z przodu pojazdu, by ułatwić szybką ewakuacje. A także gotowy do akcji podnośnik i hełm na płycie silnika, gdyby zaszła potrzeba naciągania gąsienicy pod ogniem wroga. Model po prostu miał ukazywać Panther z jej wszystkimi niedoskonałościami roku 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 No, od razu lepiej. A czy dobrze myślę, że model to Dragon w 1/35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 30 Kwietnia 2006 Share Napisano 30 Kwietnia 2006 Jak mnie brzydza niemieckie tanki, tak ta Panthera w twoim wykonaniu mnie po prostu urzekla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 1 Maja 2006 Autor Share Napisano 1 Maja 2006 No, od razu lepiej. A czy dobrze myślę, że model to Dragon w 1/35? Shanghai Dragon "Night Fighting Panther" 1/35 Jak mnie brzydza niemieckie tanki, tak ta Panthera w twoim wykonaniu mnie po prostu urzekla... dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna Napisano 4 Maja 2006 Share Napisano 4 Maja 2006 model bardzo realistic, a to na gorze to co noktowizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 4 Maja 2006 Share Napisano 4 Maja 2006 No noktowizor to jest wersja do nocnych łowow nie slyszales o takiej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 5 Maja 2006 Autor Share Napisano 5 Maja 2006 Tak, ma noktowizory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna Napisano 10 Maja 2006 Share Napisano 10 Maja 2006 slyszalem, to byl tylko taki zart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J35 Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 Cześc. Model piękny serdeczne gratulacje. Mam też pytanie:czemu bandaże wewnętrznych kół są metalizowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi