Bartosz Ciesielski Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Gdybyś nie napisał i pokazał że to skala 72 myślał bym że to 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Pierwszoklaśnie...dałbyś zbliżenie kieryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 Pierwszoklaśnie...dałbyś zbliżenie kieryki? Zrobię to w galerii ( muszę popracować nad zdjęciami) Powoli tworzy się podstawka pod ciągnik z armatką. Szału nie ma. Tak to mniej więcej ma wyglądć Planuję jeszcze dodać trzy figurki z TQD, ale to następnym razem i mam nadzieję, że będzie to już w galerii ;) Teraz mam pytanie czy coś zmieniać ? Zastanawiam się nad kolorami ziemi czy jej nie poprawić. Co o tym sądziecie? cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Moim zdanie ziemia wygląda ok, musisz przykurzyć tylko koła i zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 zrób ślady po kołach i gąsienicach chociaż delikatne tak jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Uwagi jak powyżej. Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 Poniewaź na innym Forum trochę "mnie zjechano" za drzewostan (poniekąd mają rację, bo przyznaję poszedłem na łatwiznę - "Mea culpa") postanowiłem obsadzić moją dioramkę brzozowym zagajnikiem, a "szczotki" wykorzystać w przyszłości do innej winietki I jak teraz ? cdn... P.S. Co do reszty uwag to mam je w pamięci. Model nie jest jeszcze skończony, a wcześniejsze zdjęcia na dioramce były tylko poglądową przymiarką Nie mniej jednak dziękuję za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Tyż piknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Lepiej? Lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Teraz to jest idealnie, zaj...e te brzozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Tak, jest bez wątpienia lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 UNIC czeka na ostatnie szlify więc czas pokazać co się dzieje z "Fają" Błotniki wyprofilowane i przygotowane podwozie do wycinki Chirurgiczna kastracja o 5mm Podwozie znowu razem cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 Ostatnie figurki do winietki z ciągnikiem gotowe. Trochę mali ci Powstańcy z TQD, ale takie jest życie i nie każdy ma 180cm wzrostu Zostało wklejenie wszystkiego na podstawkę, drobne korekty kurzenia i malunków. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 A ja tam czekam na budę od Faji...jak podłogę trza było tak mocno zrezać to co z budą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 A ja tam czekam na budę od Faji...jak podłogę trza było tak mocno zrezać to co z budą... Buda trzyma wymiar. Chociaż co nie co trzeba zmienić. Tak więc powoli rozpoczynam tworzenie budy. Jak to u mnie, znowu dodam sobie sporo roboty otwierając to i owo. Zobaczymy jaki będzie efekt, bo konieczne będzie: 1. Odtworzenie lewych drzwi i klapy inspekcyjnej 2. Dorobienie silnika 3. Dorobienie wnętrza O ile silnik raczej nie powinien stwarzać trudności (w końcu to zwykły GAZ-A) o tyle wnętrze prawdopodobnie będzie improwizacją, bo nie udało mi się znaleźć sensownych zdjęć ani rysunków. Jeśli ktoś takowymi dysponuje będzie mi miło jak się podzieli tą wiedzą. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Koniec Kto chętny to zapraszam do galerii dostępnej TUTAJ cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Powiem jedno, mając na uwadze z jakich zestawów ulepiłeś ten zestaw mogę powiedzieć tylko, że jest zaje...y. Jeszcze zbieram szczękę z podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 22 Listopada 2014 Autor Share Napisano 22 Listopada 2014 Trwają prace przy silniku i podwoziu. Stan na chwilę obecną cdn... P.S. Ponawiam pytanie co do środka przedziału bojowego. Czy ktoś dysponuje jakąkolwiek sensowną dokumentacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Domniemywam że, cos w guście Ba-20...wnęyrze znaczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Domniemywam że, cos w guście Ba-20...wnęyrze znaczy się. Spróbuję pójść tym tropem. Dzięki Wczorajsza przymiarka kół do zdjęcia z postępu prac wzbudziła moje wątpliwości co do prześwitu pomiędzy podłogą, a podłożem. Dokonałem przybliżonej analizy tego co mam od ACE z rzeczywistością Jak widać na zdjęciach. Buda w zasadzie trzyma wymiar, ale jest znacznie węższa. Również podcięcie burty przy przedziale silnikowym jest znacznie krótsze. W związku z powyższym zmuszony zostałem do kolejnej przeróbki nieszczęsnego podwozia :( Oto efekt dziesiejszego popołudnia przy przeróbce "prawej strony" 1. Pprzybliżyłem nieznacznie osie kół do góry błotników podcinając resory i belki. Oddzieliłem błotniki od podłogi i dokleiłem do ramy profil 1x1mm dzięki czemu mogłem je obniżyć Poszerzyłem podłogę o ok.1mm. Oto efekt prac. 2. Zmieniłem podcięcie budy przy silniku 3. I tak to mniej więcej prezentuje się na chwilę obecną Może nie jest to ideał, ale mam nadzieję, że choć trochę jest bliższe prawdy. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Robota pełną parą. Napisałem na FB do kolegów modelarzy ze wschodu o pomoc w zdjęciach wnętrza na razie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 Nie było mnie chwilę i widzę ogrom pracy wykonanej. Bardzo dobrej pracy. Miło się patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 W końcu udało mi się wyszperać trochę fotek odnośnie wnętrza FAI-M (zakładam, że nie różniło się od mojego FAI) Tak więc czas na dalsze moje kaleczenie modelarstwa cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalior Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Tu masz ciekawy link do projektu FAI, myślę, że coś z tego na pewno Ci się przyda http://jerzyjanukowicz.pl/projektFAI.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Tu masz ciekawy link do projektu FAI, myślę, że coś z tego na pewno Ci się przyda http://jerzyjanukowicz.pl/projektFAI.html Wygląda na strzał w dziesiątkę Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi