GEM Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Grzegorz przez jedne otwarte drzwi nosze nie wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Października 2014 Autor Share Napisano 28 Października 2014 nie ma zasadniczo za co nadal pozostaje przy otwartych tylko jednychdrzwiach bocznych No, ale te zamknięte zrobisz na full wypasie z klamkami, zamkami, szufladkami, zawieszkami na kroplówki, nitami, napisami eksploatacyjnymi i Bóg jeden raczy wiedzieć czym tam jeszcze... Nie no to nie fair :( skąd wiesz i weź tu utrzymaj tajemnice Grzegorz przez jedne otwarte drzwi nosze nie wyjdą. Wyjdą, wyjdą... nogami do przodu kusicielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 No cóż to co łatwe, lekkie i przyjemne .... minęło owoc dwudniowego dłubania (trochę sprzętu firmy Aerolite) Ruchoma platforma pod nosze zbierakowe z podstawą świeżo wytoczone rączki do platwormy i już zamontowane wraz z hamulcami i efekt końcowy teraz na to pójdą nosze I jak widać na załączonym obrazku, kolega GEM nie miał racji... ... przez jedne drzwi też nosze wyjadą kabina EMS też dostała już jakieś smaczki, na razie raki do montażu osprzętu i stelaż do Medumatu ale działam dalej (dla co po niektórych co to sobie życzyli uchwytów do zawieszania kroplówek) Proszę bardzo Może dziś uda się zrobić jeszcze nosze, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Fiu fiu... W 72 cos takiego wydlubac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 AAAA Tyyy gagadku.......skromnisiu jeden ......świetne detaliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Jeszcze proszę o kroplówki dla mnie ze śmigłowca,których nie chcesz pokazać...bo przecież nie ma sie czym chwalić...co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 A czy będzie też działający defibrylator?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 Fiu fiu... W 72 cos takiego wydlubac... Paweł dziś na tapecie nosze :P a potem takie o... 2cm wysokości Tu też będzie troszkę dłubania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 Jeszcze proszę o kroplówki dla mnie ze śmigłowca,których nie chcesz pokazać...bo przecież nie ma sie czym chwalić...co nie? mówisz i masz dawno Cię Sławku nie było, to ci przygotuję specjalny koktajl tylko nie wiem co z Pablo zrobić, ... a jak nam zasłabnie bez tego livepacka Cieszę sie Panowie że się podoba wielki to dla mnie zaszczyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 No kurcze - dajesz nieźle ;) Sławek - jak full wyposażenie to i kroplówy i worek ambu też będzie. Jak to Grześ tak fachowo dzierga to i ja bym się tam położył ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 (edytowane) No kurcze - dajesz nieźle ;) Sławek - jak full wyposażenie to i kroplówy i worek ambu też będzie. Jak to Grześ tak fachowo dzierga to i ja bym się tam położył ;P Tia... chyba w celach kontrolnych W sumie to wiesz, kiedyś miałem uprawnienia ratownika medycznego ZHP ... to było tak dawno, że już są nie aktualne Może pomocy medycznej już nie mogę nieść, za to całkiem nieźle mi idzie wykańczanie... ... np: modelarzy, nerwowo Edytowane 29 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Super ta kabinka idzie. I tempo też masz niezłe. Zastanawiam się czy jednak nie przydałoby się otworzyć czegoś jeszcze poza tymi jednymi drzwiami - żeby pokazać tę robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 Super ta kabinka idzie. I tempo też masz niezłe. Zastanawiam się czy jednak nie przydałoby się otworzyć czegoś jeszcze poza tymi jednymi drzwiami - żeby pokazać tę robotę NIE !!! Ty już lepiej nie sugeruj Już i tak mam wypieki, od tej twojej dokumentacji Jeszcze raz strasznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Ja bym proponował otworzyć torbę medyczną i pokazać jej zawartość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Ja bym proponował otworzyć torbę medyczną i pokazać jej zawartość... TAAAK na pewno się przyda, po tym jak Cię dorwę gadzie jeden Nosze też już prawie gotowe, wiesz jak już skończę tego wiatraka wreszcie, to do tego Twojego Karpacza nie jest tak daleko... ... może zdążą z pomocą ... a skoro już jesteśmy w temacie podpuszczania, to co tam w Mi-8 słychać Edytowane 30 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Jestem pod wrażeniem tego co tworzysz.Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 W MI-8?.....Nie wiem,bo ja go nie robię ....Mam tylko MI-17 rozgrzebane i brak czasu,ale zaczałem wczoraj robić baniak ten żółty,który jest wewnątrz śmigłowca(narazie goły walec)...więc nie ma co pokazywać.....i czekam na kalki od pewnego gościa .....bo muszę je umiescić w kilku miejscach zanim złożę kadłub do kupy ........Jak chcesz bić,to nie musisz brać tej torby,skorzystasz z mojej którą mam w pracy...nosze,deskę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 W MI-8?.....Nie wiem,bo ja go nie robię ....Mam tylko MI-17 rozgrzebane i brak czasu,ale zaczałem wczoraj robić baniak ten żółty,który jest wewnątrz śmigłowca(narazie goły walec)...więc nie ma co pokazywać.....i czekam na kalki od pewnego gościa .....bo muszę je umiescić w kilku miejscach zanim złożę kadłub do kupy ........Jak chcesz bić,to nie musisz brać tej torby,skorzystasz z mojej którą mam w pracy...nosze,deskę też No od razu bić ale moje nosze chociaż się do kieszeni mieszczą Poza tym to Ty nie bądź taki mądry, Ty robisz Mi-8 ( innego modelu nie ma w 1/35 ) tylko go przerabiasz na Mi-17 Za to zbiorniczek, w żółtym wysokim połysku fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 No połysk....myślę,że fajnie będzie się odznaczał,no i kaleczki jak położę na niego będzie fajny efekt.....będzie przy nim robótki trochę,bo tam podstawa pod niego fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 No połysk....myślę,że fajnie będzie się odznaczał,no i kaleczki jak położę na niego będzie fajny efekt.....będzie przy nim robótki trochę,bo tam podstawa pod niego fajnie wygląda Zaiste, prawdą jest jako rzeczesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Robot widzę idzie super. To namieszam jeszcze trochę, planujesz podstawkę?? Kiedyś byłem przy stanowisku postojowym w Sanoku i oni mają tam takie fajne urządzonka do obsługi naziemnej:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Robot widzę idzie super.To namieszam jeszcze trochę, planujesz podstawkę?? Kiedyś byłem przy stanowisku postojowym w Sanoku i oni mają tam takie fajne urządzonka do obsługi naziemnej:] Tak tak, podpuszczajcie go dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Października 2014 Autor Share Napisano 30 Października 2014 Robot widzę idzie super.To namieszam jeszcze trochę, planujesz podstawkę?? Kiedyś byłem przy stanowisku postojowym w Sanoku i oni mają tam takie fajne urządzonka do obsługi naziemnej:] Tak tak, podpuszczajcie go dalej... Niestety was zmartwię, ale podstawka już wymyślona Pablo... a ty zamiast judzić, to może byś się wreszcie za chinooka zabrał podłoga się sama nie wyświechta, ani nie zużyje. Też bym sobie popatrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Robot widzę idzie super.To namieszam jeszcze trochę, planujesz podstawkę?? Kiedyś byłem przy stanowisku postojowym w Sanoku i oni mają tam takie fajne urządzonka do obsługi naziemnej:] Tak tak, podpuszczajcie go dalej... Niestety was zmartwię, ale podstawka już wymyślona Pablo... a ty zamiast judzić, to może byś się wreszcie za chinooka zabrał podłoga się sama nie wyświechta, ani nie zużyje. Też bym sobie popatrzył Chęci są ale czasu nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) Okazało się, że produkcja noszy do lekkich nie należy liczba epitetów na metrze kwadratowym drastycznie się zwiększyła... nosz ku.... tka Dwa dni dumałem jak to cholerstwo ugryźć, bo to co daje Revell nawet noszy nie przypomina... i ugryzłem:) Najpierw wyprodukowałem sobie elementy bazowe. okazało się jednak, że w tej skali w pełni działających noszy zbierakowych nie uda mi się zrobić ( za cienki jestem w uszach :P ) ale spróbować nic nie szkodziło . Niestety zawiasy wielkości główki szpilki się rozlatywały, a rama noszy przez naprężenia spowodowane brakiem wewnętrznego elementu łączącego (w noszach zbierakowych, jest on rozdzielony wzdłuż na dwie połowy), też się łamała na zagięciach... :( porażka. Pora było sięgnąć po inny materiał i bingo drucik chromoniklowy sprawił się dobrze Tu również przymiarki czy pasuje do naszej wydłubanej żmudnie platformy Kilka doróbek i poprawek... ...i wstępne malowanki, ...końcowe kolorowanki, dla porównania firmowe nosze revella i produkt końcowy na platformie (jeszcze kocyk muszę wybarwić i zmatowić, a następnie będziemy montować pasy unieruchamiające pacjenta) Edytowane 1 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi