Jarek C Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 Tym razem po modelu w 1/48 Wellington od Trumpetera w skali 1/72 i do tego z oznaczeniami z 301 dywizjonu , model wygląda bardzo ładnie jedyną jego wadą jest chyba tylko wysoka cena... 26,- € http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=2893 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 ten model jest taki sam jak 72. pewnie cyfrowy sposób robienia form. Tak czy inaczej jest swietny, Zdecydowanie najlepszy na rynku. W jednym z filmów z serii historia 2 wojny światowej, jest filmik jak anglicy robią wellingtona chyba w 30 godzin. niesamowite.Geodetyczna konstrukcja robi wrażenie!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 A mnie Trumpek wcale nie rusza , a sposób przedstawienia faktury wydaje mi się przesadzony ( ale jest i tak dobrze - w 1/48 wygląda to już tragicznie ) Dziękuję ale nie dla mnie , ja wybieram zestaw MPM - tańszy i ładniejszy . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 Zgodzę się z ZIO, że faktura jest w Trąbce przesadzona - ale jest to wada łatwa do usunięcia - warstwa Surfacera albo dwie warswy farby załatwią sprawę. Trumpeter jest pod wszystkimi innymi względami jednak znacznie lepszy od MPM i przy tym niewiele droższy (mówimy o Ic, a nie X ITALIERI). Ma lepsze wnętrze kabiny i kadłuba, lepsze silniki, lepsze komory podwozia, ma też komorę bombową, której brak w MPMie. Moim zdaniem, jeśli ktoś chce zrobić porządny model prosto z pudła, to Trąbka jest znacznie lepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salonjarek Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Witam właśnie moja ślubna zrobiła mi wczesnieszego mikołaja i dostałem go wypraski zachwycają fakturę można przeżyć ale braku dokumetacji już nie prośba może ktoś ma coś 4+ juz mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathiss Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 salonjarek używaj znaków diakrytycznych bo z tego zdania może ktoś ma coś 4+ juz mam nic nie rozumiem. Chodziło ci o jakieś zdjęcia Wellingtona? A swoją drogą chyba wiem jakie kolejne pudełko wyląduje na antresoli w "kolejce do zrobienia" obok revellowskiego Mk.X / XIV PS. W Jadarze go widziałem za 105 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Witamwłaśnie moja ślubna zrobiła mi wczesnieszego mikołaja i dostałem go wypraski zachwycają fakturę można przeżyć ale braku dokumetacji już nie prośba może ktoś ma coś 4+ juz mam Chyba Ci wypadly z klawiatury te trzy guziczki, ktore sluza do stawiania przecinka, kropki i robienia duzej literki, tak? W takim razie wymien sobie klawiature, bo strasznie ciezko sie czyta takie jedno dlugasne zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Listopada 2007 Share Napisano 15 Listopada 2007 Ogladałem własnie stronke "wellington in detal". I musze powiedzieć ,że skrzydła w trombce sa mocno przesadzone. I szkoda, że nikt nie zrobił otwartych klap. W trąbce to nawet nie ma zaznaczonej kreski gdzie sie klapa zaczyna.. Ale poza tym model prezentuje sie świetnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tepe31 Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Kolego kup sobie pudełko na trzymanie tych zapasów!!! :P bo jeszcze coś się stanie tam złego i będzie straszna strata!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja miałem w rękach ostatnio Mk. III z Trumpetera w 1/72 i - - niestety , ale faktura blach jest bardzo przesadzona [ tu lepszy jest MPM ] - silniki Bristol Hercules ja bym osobiście wymienił na żywiczne . Natomiast wnętrze jest lepiej odtworzone niż w przypadku Wellingtonów MPM- u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Tj. metalowego poszycia skrzydeł Wellingtona . Blaszki Eduarda akurat [ choć do modelu MPM- u ] , raczej są odwzorowane poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 metalowego poszycia skrzydeł Wellingtona Masz na myśli blachę ze stopu lniano-konopnego? Przestaniesz się czepiać ?? Chyba zrozumiałeś, że chodzi o poszycie i strukture geodetyczną skrzydeł i kadłuba, która jest mocno widoczna w modelu Trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Przestaniesz się czepiać ?? Może trochę spokojniej, co? Chyba zrozumiałeś, że chodzi o poszycie i strukture geodetyczną skrzydeł i kadłuba, która jest mocno widoczna w modelu Trumpetera. Ja to rozumiem od początku. Nie rozumiem natomiast powodu nazywania płótna blachą. Nie, spokojniej nie ! Jak to rozumiesz to po co tak to wałkujesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Jak to rozumiesz to po co tak to wałkujesz ?? Bo kto inny nie rozumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Spokojnie chlopaki. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Dziękuję bardzo za poprawienie . Faktycznie Wellington był kryty płótnem na stalowym szkielecie . Tylko , czy ten szkielet był na skrzydlach faktycznie tak uwypuklony , jak zrobił to Trumpeter na swoich Wellingtonach w 1/72 ?? . Chyba nie . Chcieli pewnie dobrze , a wyszło im coś w rodzaju słynnych linii podziału- rowów Matchboxa , albo ich własnych gigantycznych nitów w P- 40 B/C , w 1/72 . Trzeba zalać Surfacerem , zeszlifować i robić kratownicę od nowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi