author21 Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 przecież jak wałki skrętne wkleisz poprawnie w miejscu mocowania wałka po przeciwnej stronie kadłuba - to zawieszenie też jest ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Listopada 2014 Autor Share Napisano 14 Listopada 2014 Nie miałem styczności z takim zawieszeniem jeszcze, a widziałem że w ten sposób zabezpieczali - tylko ze drucikiem. Zreszta, ważne ze sa ruchome i nie wypadają, a na tym mi zalezalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Dzięki Seba. Pytam bo za tydzień Telford a tam czasem można jakąś okazję trafić. W obu twoich późnych widzieć że dawałeś zimmerit z Atak. Tak chyba będę kombinował. No chyba że nic się nie znajdzie. Jak byś kiedyś miał czas to mógłbyś jako spec zrobić ranking modeli, he, he. Pewno wielu by się przydało. Sorki za zaśmiecanie. Krzychu, tak jak pisze Seba, model późnego to tylko "3 in 1". Warto na niego dać te 200-300 złociszy, bo ma kupę dodatkowych szpejów ( met. Lufa, metalowe błotniki - Schurzen ). Gąski MagicTracki, niestety do kosza na śmieciuszki. W zębach brak otworu ulgowego. Do tego Zimmek z Ataka, ten uszkodzony - cudność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Krzychu, tak jak pisze Seba, model późnego to tylko "3 in 1". Warto na niego dać te 200-300 złociszy, bo ma kupę dodatkowych szpejów ( met. Lufa, metalowe błotniki - Schurzen ). Gąski MagicTracki, niestety do kosza na śmieciuszki. W zębach brak otworu ulgowego. Do tego Zimmek z Ataka, ten uszkodzony - cudność ! Nie chodziło mi o tego pierwszego "3 in 1", tylko o tego, którego już Krzysiek kupił. W tym pierwszym większość dodatków to szmelc, np. osłony boczne. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Krzychu, tak jak pisze Seba, model późnego to tylko "3 in 1". Warto na niego dać te 200-300 złociszy, bo ma kupę dodatkowych szpejów ( met. Lufa, metalowe błotniki - Schurzen ). Gąski MagicTracki, niestety do kosza na śmieciuszki. W zębach brak otworu ulgowego. Do tego Zimmek z Ataka, ten uszkodzony - cudność ! Nie chodziło mi o tego pierwszego "3 in 1", tylko o tego, którego już Krzysiek kupił. W tym pierwszym większość dodatków to szmelc, np. osłony boczne. PZdr Witam Waszmościów. 1. Późnych Tygrysów I "3 in 1" są chyba tylko dwa. Czemu nazywasz szmelcem te dodatki ? Pewnie, że JA lufę dokupiłem sobie z Abera ( to już wybór modelarz ), ale metalowe błotniki boczne-schurzen są w/g mnie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Witam Waszmościów. 1. Późnych Tygrysów I "3 in 1" są chyba tylko dwa. Czemu nazywasz szmelcem te dodatki ? Pewnie, że JA lufę dokupiłem sobie z Abera ( to już wybór modelarz ), ale metalowe błotniki boczne-schurzen są w/g mnie ok ? Zacytuję siebie z mojego warsztatu: "Kolejna wtopa Dragona - fototrawione, osłony boczne są do wyrzucenia ! Dolne krawędzie są płaskie, a powinny być dogięte jeszcze w dół Oczywiście można by samemu zaginać, ale wtedy osłony byłyby za wąskie." Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Witajcie Waszmościowie. Seba - sprawdzę to raz jeszcze. Na długość mi pasowały. Może to zagięcie, nie zwróciłem na nie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Pytanie o element zaznaczony na obrazku. Według instrukcji powinienem go zamontować, ale przeglądając grafiki/malowania Tigera którego robie, to nie zauważyłem tego. Co to jest, i w jakich modelach to było montowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Jest to część korby i w późnych Tygrysach właśnie tam była zamontowana. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Czyli musze ja zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Zaglądam. Taki sam leży w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Listopada 2014 Autor Share Napisano 22 Listopada 2014 Na chwile obecna prace nad kadłubem zakonczylem. Zamontowalem błotniki i osłony boczne, które podzieliłem na pojedyncze elementy. Reszta części zostanie zamontowana po malowaniu. No i biore się powoli za wieże, zaczynając od działa i jarzma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Wieża prawie skonczona. Zostaly jeszcze uchwyty na ogniwa gąsek. Pytanie o karabin w jarzmie. W moim odczuciu lufa jest chyba za bardzo wysunieta. Czy tak może być, czy trzeba ją schować bardziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 według mnie powinna być schowana. Mniej więcej na zero do powierzchni zimmeritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2014 Ok, karabin poprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Budowa skonczona. Niektóre elementy zostaną zamontowane na koniec po zakończeniu malowania. Zanim wezme się za malowanie, to proszę o wszelkie uwagi, co należy poprawić, lub czy czegos zapomniałem A tutaj postanowiłem sobie sam pigmenty porobić Suche pastele w odcienu brązu, które mieszałem w różnych proporcjach na oko. Pojemniczki zakupiłem na allegro. Całośc kosztowała mnie 25 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Ciekawy jestem jak wyjdzie malowanie. Te pastele wyszły ci w bardzo ciekawych kolorach. mam nadzieję zobaczyć je na modelu w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 A zapomniałem jeszcze się spytac o wydechy. Jaki był fabryczny kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Szanowny kolego! Czy mógłbyś wykonać takie 2 i sprzedać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Alez to nic trudnego. Suche pastele można dostać w papierniczym, lub podobnym sklepie z artykułami szkolnymi. Cena to chyba 14 zł nie więcej, do tego młotek, trochę wyobraźni i na przód Pijemniczki jak pisałem można dostać na allegro. Drugi raz z pewnością wyszlyby inne odcienie, bo wszystko robilem na oko. Taki podobny zestaw właśnie tez jest na allegro http://allegro.pl/pigmenty-modelarskie-zestaw-12-kolorow-i4791350428.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 O dzięki za linkacza! Sam sobie porobiłem już wcześniej, ale to nie było to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Jak na razie jest klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Kamo zrobione Miejscami maskowanie zawiodło i nie wyszlo idealnie, ale ogolnie jestem zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Jest bardzo dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi