Skocz do zawartości

Tiger I Late production / Dragon 1:35 /

hypnos82

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dzięki Seba. Pytam bo za tydzień Telford a tam czasem można jakąś okazję trafić. W obu twoich późnych widzieć że dawałeś zimmerit z Atak. Tak chyba będę kombinował. No chyba że nic się nie znajdzie. Jak byś kiedyś miał czas to mógłbyś jako spec zrobić ranking modeli, he, he. Pewno wielu by się przydało.

Sorki za zaśmiecanie.

Krzychu, tak jak pisze Seba, model późnego to tylko "3 in 1". Warto na niego dać te 200-300 złociszy, bo ma kupę dodatkowych szpejów ( met. Lufa, metalowe błotniki - Schurzen ). Gąski MagicTracki, niestety do kosza na śmieciuszki. W zębach brak otworu ulgowego. Do tego Zimmek z Ataka, ten uszkodzony - cudność !

Krzychu, tak jak pisze Seba, model późnego to tylko "3 in 1". Warto na niego dać te 200-300 złociszy, bo ma kupę dodatkowych szpejów ( met. Lufa, metalowe błotniki - Schurzen ). Gąski MagicTracki, niestety do kosza na śmieciuszki. W zębach brak otworu ulgowego. Do tego Zimmek z Ataka, ten uszkodzony - cudność !

Nie chodziło mi o tego pierwszego "3 in 1", tylko o tego, którego już Krzysiek kupił.

W tym pierwszym większość dodatków to szmelc, np. osłony boczne.

PZdr

Nie chodziło mi o tego pierwszego "3 in 1", tylko o tego, którego już Krzysiek kupił.

W tym pierwszym większość dodatków to szmelc, np. osłony boczne.

PZdr

Witam Waszmościów.

1. Późnych Tygrysów I "3 in 1" są chyba tylko dwa. Czemu nazywasz szmelcem te dodatki ? Pewnie, że JA lufę dokupiłem sobie z Abera ( to już wybór modelarz ), ale metalowe błotniki boczne-schurzen są w/g mnie ok ?

Witam Waszmościów.

1. Późnych Tygrysów I "3 in 1" są chyba tylko dwa. Czemu nazywasz szmelcem te dodatki ? Pewnie, że JA lufę dokupiłem sobie z Abera ( to już wybór modelarz ), ale metalowe błotniki boczne-schurzen są w/g mnie ok ?

Zacytuję siebie z mojego warsztatu:

"Kolejna wtopa Dragona - fototrawione, osłony boczne są do wyrzucenia !

Dolne krawędzie są płaskie, a powinny być dogięte jeszcze w dół

Oczywiście można by samemu zaginać, ale wtedy osłony byłyby za wąskie."

Pzdr

Na chwile obecna prace nad kadłubem zakonczylem. Zamontowalem błotniki i osłony boczne, które podzieliłem na pojedyncze elementy. Reszta części zostanie zamontowana po malowaniu.

DSC05414_zpsdc903796.jpg

DSC05415_zpsb87408cb.jpg

DSC05416_zps4293c694.jpg

No i biore się powoli za wieże, zaczynając od działa i jarzma

DSC05419_zpscb992dc7.jpg

• 2 weeks later...

Budowa skonczona. Niektóre elementy zostaną zamontowane na koniec po zakończeniu malowania. Zanim wezme się za malowanie, to proszę o wszelkie uwagi, co należy poprawić, lub czy czegos zapomniałem

DSC05441_zps24d7c84e.jpg

DSC05436_zpsa754c993.jpg

DSC05442_zps35c06983.jpg

DSC05447_zps362d8261.jpg

DSC05448_zps8bf6c692.jpg

DSC05450_zps90137de2.jpg

DSC05452_zps2d609c54.jpg

A tutaj postanowiłem sobie sam pigmenty porobić Suche pastele w odcienu brązu, które mieszałem w różnych proporcjach na oko. Pojemniczki zakupiłem na allegro. Całośc kosztowała mnie 25 zł

DSC05456_zps1cc8b42a.jpg

DSC05457_zps0a4d4a20.jpg

Alez to nic trudnego. Suche pastele można dostać w papierniczym, lub podobnym sklepie z artykułami szkolnymi. Cena to chyba 14 zł nie więcej, do tego młotek, trochę wyobraźni i na przód Pijemniczki jak pisałem można dostać na allegro. Drugi raz z pewnością wyszlyby inne odcienie, bo wszystko robilem na oko. Taki podobny zestaw właśnie tez jest na allegro

http://allegro.pl/pigmenty-modelarskie-zestaw-12-kolorow-i4791350428.html