uri9 Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 DRODZY MODELARZE CZYM WYPOLEROWAĆ OWIEWKĘ ABY NABRAŁA WYGLĄDU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Najpierw bardzo drobny papier ścierny, 2000 będzie w sam raz. Później pasta polerska (albo modelarska, np z Tamiya albo jakaś pasta polerska do lakierów samochodowych). Powinno wystarczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Hmmm, skoro owiewka nie jest uszkodzona (a chyba nie jest), to potrzebny ten papier? Do samego polerowania fabrycznej owiewki nie wystarczy użyć past polerskich? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 No może. Ja już z rozpędu pojechałem z poradą, bo zazwyczaj polerowałem po usuwaniu szwów odlewniczych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Owłosioną szczotką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moloszek28 Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Owłosioną szczotką Tę poradę proponuję wywalić w kosmos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 A czemuż to? Stosuję coś takiego z powodzeniem na miniszlifierce i pozwala mi to zaoszczędzić dużo czasu w porównaniu do metod ręcznych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 A czemuż to? Stosuję coś takiego z powodzeniem na miniszlifierce i pozwala mi to zaoszczędzić dużo czasu w porównaniu do metod ręcznych... Paweł taką? Z włosia, nie z płótna ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Aktualnie z włosia (chyba z koziego) flanelowe i muślinowe też oczywiście. Tylko oczywiście trzeba na minimalnych obrotach, kilka razy się przejedzie i błyszczy jak psu jajca. 30 sekund i załatwione. A! I żeby na mnie potem nie było - najpierw radzę wypróbować na czymś neutralnym - np. przezroczystej częśći okładki CD bo najwolniejsze obroty niektórych szlifierek mogą być za szybkie na taką operację i plastik się stopi Tu chyba jest zaleta włosia że jest jednak delikatniejsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 ja bym pominął jakikolwiek papier ścierny; polerka pastą polerską a nastepnie zlać płynem do mycia monitorów komputerowych i wypolerować ręcznie ręcznikiem papierowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leta Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 A ja z uporem maniaka polecam polerkę do paznokci w 4 krokach... sprawdźcie pazury swoich kobiet, to działa! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 a próbowaliście pastą do zębów? tanio i skutecznie. Ja polerowałem ręcznikiem papierowym tak nałożoną pastę i efekt jest niezły. Oczywiście pasta polerska Tamiya to to nie jest ale na początek mozna też sprawdzić bo dziś 1 listopad to sklepy modelarske mogą być zamknięte :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 he he he, czyli reasumując: 1. polerka do paznokci w 4 gradacjach 2. tarczka polerska z włosia lub płócienną, na małych obrotach z wykorzystaniem pasty polerskiej ( od biedy najtańsza do zębów, najlepiej Tamiya. Polecam pastę Tempo ro renowacji lakieru, dostępna prawie na każdej stacji paliw (nawet dziś ) a poza tym wszelkie pasty lakiernicze) 3. na koniec płyn do czyszczenia monitorów w celu usunięcia pozostałości pasty, przetrzeć szmatką do czyszczenia okularów. Voilà Czy dobrze zrozumiałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted November 1, 2014 Share Posted November 1, 2014 A ja z uporem maniaka polecam polerkę do paznokci w 4 krokach... sprawdźcie pazury swoich kobiet, to działa! ;)Polerka jest lux, ale nie wszystkie powierzchnie da się tym wygładzić ze względu na trudność z dostępem (np. wewnętrzne powierzchnie owiewek). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts