Jump to content

OWIEWKA

uri9
 Share

Recommended Posts

Aktualnie z włosia (chyba z koziego) flanelowe i muślinowe też oczywiście. Tylko oczywiście trzeba na minimalnych obrotach, kilka razy się przejedzie i błyszczy jak psu jajca. 30 sekund i załatwione.

A! I żeby na mnie potem nie było - najpierw radzę wypróbować na czymś neutralnym - np. przezroczystej częśći okładki CD bo najwolniejsze obroty niektórych szlifierek mogą być za szybkie na taką operację i plastik się stopi Tu chyba jest zaleta włosia że jest jednak delikatniejsze.

ja bym pominął jakikolwiek papier ścierny; polerka pastą polerską a nastepnie zlać płynem do mycia monitorów komputerowych i wypolerować ręcznie ręcznikiem papierowym

a próbowaliście pastą do zębów? tanio i skutecznie. Ja polerowałem ręcznikiem papierowym tak nałożoną pastę i efekt jest niezły. Oczywiście pasta polerska Tamiya to to nie jest ale na początek mozna też sprawdzić bo dziś 1 listopad to sklepy modelarske mogą być zamknięte :-)

he he he, czyli reasumując:

1. polerka do paznokci w 4 gradacjach

2. tarczka polerska z włosia lub płócienną, na małych obrotach z wykorzystaniem pasty polerskiej

( od biedy najtańsza do zębów, najlepiej Tamiya. Polecam pastę Tempo ro renowacji lakieru,

dostępna prawie na każdej stacji paliw (nawet dziś ) a poza tym wszelkie pasty lakiernicze)

3. na koniec płyn do czyszczenia monitorów w celu usunięcia pozostałości pasty, przetrzeć szmatką

do czyszczenia okularów.

Voilà

Czy dobrze zrozumiałem

A ja z uporem maniaka polecam polerkę do paznokci w 4 krokach... sprawdźcie pazury swoich kobiet, to działa! ;)
Polerka jest lux, ale nie wszystkie powierzchnie da się tym wygładzić ze względu na trudność z dostępem (np. wewnętrzne powierzchnie owiewek).