uri9 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 DRODZY MODELARZE CZYM WYPOLEROWAĆ OWIEWKĘ ABY NABRAŁA WYGLĄDU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Najpierw bardzo drobny papier ścierny, 2000 będzie w sam raz. Później pasta polerska (albo modelarska, np z Tamiya albo jakaś pasta polerska do lakierów samochodowych). Powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Hmmm, skoro owiewka nie jest uszkodzona (a chyba nie jest), to potrzebny ten papier? Do samego polerowania fabrycznej owiewki nie wystarczy użyć past polerskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 No może. Ja już z rozpędu pojechałem z poradą, bo zazwyczaj polerowałem po usuwaniu szwów odlewniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Owłosioną szczotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Owłosioną szczotką Tę poradę proponuję wywalić w kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 A czemuż to? Stosuję coś takiego z powodzeniem na miniszlifierce i pozwala mi to zaoszczędzić dużo czasu w porównaniu do metod ręcznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 A czemuż to? Stosuję coś takiego z powodzeniem na miniszlifierce i pozwala mi to zaoszczędzić dużo czasu w porównaniu do metod ręcznych... Paweł taką? Z włosia, nie z płótna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Aktualnie z włosia (chyba z koziego) flanelowe i muślinowe też oczywiście. Tylko oczywiście trzeba na minimalnych obrotach, kilka razy się przejedzie i błyszczy jak psu jajca. 30 sekund i załatwione. A! I żeby na mnie potem nie było - najpierw radzę wypróbować na czymś neutralnym - np. przezroczystej częśći okładki CD bo najwolniejsze obroty niektórych szlifierek mogą być za szybkie na taką operację i plastik się stopi Tu chyba jest zaleta włosia że jest jednak delikatniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 ja bym pominął jakikolwiek papier ścierny; polerka pastą polerską a nastepnie zlać płynem do mycia monitorów komputerowych i wypolerować ręcznie ręcznikiem papierowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 A ja z uporem maniaka polecam polerkę do paznokci w 4 krokach... sprawdźcie pazury swoich kobiet, to działa! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 a próbowaliście pastą do zębów? tanio i skutecznie. Ja polerowałem ręcznikiem papierowym tak nałożoną pastę i efekt jest niezły. Oczywiście pasta polerska Tamiya to to nie jest ale na początek mozna też sprawdzić bo dziś 1 listopad to sklepy modelarske mogą być zamknięte :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 he he he, czyli reasumując: 1. polerka do paznokci w 4 gradacjach 2. tarczka polerska z włosia lub płócienną, na małych obrotach z wykorzystaniem pasty polerskiej ( od biedy najtańsza do zębów, najlepiej Tamiya. Polecam pastę Tempo ro renowacji lakieru, dostępna prawie na każdej stacji paliw (nawet dziś ) a poza tym wszelkie pasty lakiernicze) 3. na koniec płyn do czyszczenia monitorów w celu usunięcia pozostałości pasty, przetrzeć szmatką do czyszczenia okularów. Voilà Czy dobrze zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 A ja z uporem maniaka polecam polerkę do paznokci w 4 krokach... sprawdźcie pazury swoich kobiet, to działa! ;)Polerka jest lux, ale nie wszystkie powierzchnie da się tym wygładzić ze względu na trudność z dostępem (np. wewnętrzne powierzchnie owiewek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi