premier1986 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Trochę czasu minęło od ostatniej galerii. Pracowałem powoli nad tym oto modelem. Zrobiony z pudła. Składalność wyśmienita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 No to będę pierwszy. Na początku mnie trochę zszokowała ilość metalu wystająca spod farby. Ale generalnie mnie się podoba. Dół fajnie spracowany. Na górze wolałbym dać bardziej subtelne obicia ale nie widziałem zdjęć jakimi się sugerowałeś, a japońce miały czasami makabryczne straty farby. Oznaczenia na dole skrzydeł chyba trochę za słabo spracowane w porównaniu do reszty płatów. Generalnie mi się podoba, widać mnóstwo pracy włożonej w model. Najbardziej chyba w tym wszystkim przeszkadza mi ziarno na zdjęciach - model dużo traci przez słabe foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Czy te japońce nie potrafili porządnie farby połozyć że wszystkie ich maszyny takie obdrapane były? Poza tym ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Listopada 2014 Autor Share Napisano 6 Listopada 2014 Japońce mieli tragicznej jakości farbę która w połączeniu z złoną wodą odpadała prawie że sama z siebie. Dzięki za słowa uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Japońce mieli tragicznej jakości farbę która w połączeniu z złoną wodą odpadała prawie że sama z siebie. Dzięki za słowa uznania. Trudno o większe bzdury. Zbyt dużo zdjęć ze złomu się naoglądałeś. Na początek proponuję poczytać w sieci o samolocie i przynajmniej będziesz wiedział co skleiłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Model bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Te odpryski jakąś specjalną technologią robiłeś? Szukałem warsztatu ale nie znalazłem Japońce mieli tragicznej jakości farbę która w połączeniu z złoną wodą odpadała prawie że sama z siebie. Właśnie samoloty marynarki były lepiej zabezpieczone (właśnie przed wpływem słonej wody) i się tak nie sypały. Głównie ten problem dotyczył lotnictwa lądowego - kiedyś przynajmniej tak wyczytałem w monografii o łodziach latających IJN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Warsztatu nie było. Odpryski robione na 4 technikami. Ogólnie najpierw srebrny kolor poszedł i zabezpieczenie lakierem. Miejsca mocniej obdarte z farby to maskol położony przed malowaniem właściwym kolorem. Reszta to drapanie wykałaczką, cienki pędzel i gąbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi