Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem tu nowy, pare osob pewnie zna mnie z PWM jako strasznego nabijacza Na poczatek wypadalo by cos pokazac, a wiec pokazuje model czolgu T-55A PLAVI GROM, jest to moj 3-ci ukonczony model po dosyc dlugiej przerwie od modelarstwa, ktora skonczyla sie we wrzesniu ub. roku. OK, koniec mielenia, czas na fotki:

16vv1.th.jpg 23da.th.jpg 38um.th.jpg 47yb.th.jpg

53ww.th.jpg 63wb.th.jpg 78id1.th.jpg 82az1.th.jpg

16lq1.th.jpg 37ux3.th.jpg 22lu.th.jpg

Napisano

Skąd taki dziwny przebieg liny po prawej stronie? Pod płytami ?

Asfalt gładziutki, że chciałoby się taki na swojej drodze do pracy mieć taki.

Napisano

No to jedziemy:

Lina holownicza jest zaczepiona na hak na przedniej plycie pancernej, czyli jak najbardziej prawidlowo. Nie widzialem jakiegokolwiek zdjecia Serbskich i Chorwackich T-55A, na ktorym lina byla by na wierzchu placht gumy.

A podstawka to kupa, i dobrze o tym wiem.

Napisano

Oki doki, po prostu nie widziałem za dużu fotek z dodatkową ochroną tego typu, dla tego sie pytałem.

Kupa - przesada, są gorsze rzeczy pokazywane na różnych forach.

Napisano

Kupa - przesada, są gorsze rzeczy pokazywane na różnych forach.

Coz, na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, ze robilem ja od niechcenia, tak sobie zeby byla, i w pol dnia z przerwami. Wyszlo jak wyszlo, no ale nie ma juz co rozpaczac.

Napisano (edytowane)

Modelik bardzo mi się podoba, a zwłaszcza jeśli jest to Twój trzeci po dość długiej przerwie. Podstawka, też nie jest taka zła

Edytowane przez Gość
Napisano

Ja bym go zrobil w polskich barwach...ale ogolnie podoba mi sie tylko te zolte palmy ??? fajny ten "gumolit" na przodzie........Dex ma racje dioramka nie taka zla...troche dziur w asfalcie i byla by spoko

Napisano
tylko te zolte palmy ???

Staram sie robic na wzor i podobienstwo oryginalu, nawet jesli niezbyt zdrowi na umysle zoldacy psikali go musztardowo zoltym kolorem

Chcialem odwzorowac cala brzydote i "zameczenie" oryginalu, ot co.

Napisano

Witam, mam pytanie to jest kamo te plamy czy jakieś cieniowanie? bo mi sie troszke niepodoba, dziwnie to wygląda Ale jeśli w oryginale tak było ti rozumiem Ale modeł git, a moz ebys napisal jak sie sklejało, jaka firma itd.

Napisano

Te plamy gizmo to kamuflarz made by siły pancerne Republiki Chorwacji. Proponuje obejżeć czołg o nazwie Cedozer (serbojad) ten to dopiero wygląda pięknie, za to na T-55 o nazwie własnej Viktorija II można zaobserwoać piękne orły (czarno żółte) namalowane na błotnikach

Napisano
Te plamy gizmo to kamuflarz made by siły pancerne Republiki Chorwacji. Proponuje obejżeć czołg o nazwie Cedozer (serbojad) ten to dopiero wygląda pięknie, za to na T-55 o nazwie własnej Viktorija II można zaobserwoać piękne orły (czarno żółte) namalowane na błotnikach

Dobrze gada, polac mu

1:35 Tamiya, trawione siatki i duperelki Eduarda, fajny model i fajny zestaw PE.

Napisano
pare osob pewnie zna mnie z PWM

Witam mojego prowadzącego projekt grupowy.

Fajny ten czołg Ci wyszedł.

Co do podstawki, to mógłbyś tam dorzucić jakiś podziurawiony kulami znak drogowy.

Napisano
pare osob pewnie zna mnie z PWM

Witam mojego prowadzącego projekt grupowy.

Fajny ten czołg Ci wyszedł.

Moze zrobimy jakis tutaj? Moze by tak Vietnam?

Napisano

Pomysł nie jest zły.

Ale z Wietnamu to ja w szafie nic nie mam. Pasowałoby mi raczej jakiś temat do wykorzystania polskiego Leoparda.

• 3 weeks later...
Napisano
Pomysł nie jest zły.

Ale z Wietnamu to ja w szafie nic nie mam. Pasowałoby mi raczej jakiś temat do wykorzystania polskiego Leoparda.

Sorry, ze dopiero teraz odpisuje, ale jakos tak dopiero teraz zajrzalem do tego topicu...

Leoparda, powiadasz... A moze jednak nabedziesz jakiegos trucka z Wietnamu i zrobimy maly projekcik?

Napisano

Problem polega na tym, że ja już mam trochę za dużo zanabytych pudełek z modelami w szafie. A zebrałem już fundusze na nowego Abramsa z Dragona i na Strykera z Trumpetera, więc nie mogę myśleć o kupowaniu jeszcze czegoś z Wietnamu.

Napisano

W najbliszym czasie bede robil M-1025 z dopancerzeniem, wiec jak juz sie tak upierasz, to mozemy wysmazyc cos z OIF, tu mozemy zalozyc miniprojekt, a poza tym oczywiscie podchodzi nam to pod moj projekt na PWM.

Napisano

Ja się nic nie upieram, ale na OIF to bardziej byłbym chętny.

Może znajdą się jeszcze jacyś forumowicze i rzeczywiście zrobimy miniprojekt.

Napisano
A zebrałem już fundusze na nowego Abramsa z Dragona i na Strykera z Trumpetera

No to nie ma co gdybać o złomie z Wietnamu...

Go Stryker, go Stryker...