krzysiek1990rtk Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Stosuje to ktoś? http://www.mojehobby.pl/products/Mark-Fit.html Warte to jest swojej ceny czy szukać czegoś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Ja stosuję od niedawna, raz lepiej działa a raz trochę gorzej ale jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Wszystko zależy od kalek, jedne bardzie się poddają inne mniej. Osobiście polecam Microscal SOL i SET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Bardziej chce go użyć jako podkład pod kalki, wcześniej używałem siostry bezbarwnego lakieru do paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Mam, używam, poza Techmodem Spitfire mk. ixc. sprawdza się ładnie, niedawno Tamiya wprowadziła mocniejszą wersję, Mark Fit Strong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Tego Mark Fit Strong używam i polecam, razem z Wamodowskim pod kalki i Microset pod kalki, wymiennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 dobra to w piątek kupuje to cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Bardziej chce go użyć jako podkład pod kalki, wcześniej używałem siostry bezbarwnego lakieru do paznokci Ale ten specyfik to nie jest lakier. Służy on do lepszego pozycjonowania kalek w określonym miejscu, usuwania pęcherzyków powietrza itp. ale to nie jest zamiennik lakieru. Zawsze trzeba powierzchnię modelu pomalować błyszczącym lakierem bezbarwnym, żeby była gładka i kalki łatwiej się kładło. Ale do tego służy lakier, a takie specyfiki o jakich tu mowa to do czego innego służą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 czyli ten komentarz to ściema? pochodzi on z mojehobby.pl "Rewelacyjny produkt!!! Jednocześnie zmiękcza kalkomanię, a po zaschnięciu działa jak klej. Nie pozostawia śladów, przebarwień. Aplikujemy go na model, tam gdzie bedzie kalkomania, następnie nakladamy sama kalkomanię, a potem zabezpieczamy całą powierzchnie tym płynem. Poleca m zamiast popularnych produktów micro set i sól." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 czyli ten komentarz to ściema? pochodzi on z mojehobby.pl "Rewelacyjny produkt!!! Jednocześnie zmiękcza kalkomanię, a po zaschnięciu działa jak klej. Nie pozostawia śladów, przebarwień. Aplikujemy go na model, tam gdzie bedzie kalkomania, następnie nakladamy sama kalkomanię, a potem zabezpieczamy całą powierzchnie tym płynem. Poleca m zamiast popularnych produktów micro set i sól." To raczej tak samo jak w telewizji z tymi inteligentnymi tabletkami, które toczą się w kierunku bólu i po jednym zażyciu pokonują każdą chorobę. Płyn jest niezły. Stosuję go zamiennie z Set i Solem (chociaż gwoli prawdy to Solem i tak zawsze potem smaruję). Na pewno kalka lepiej się po nim trzyma, bo takie jest działanie tych płynów, ale o żadnym działaniu typu lakier nie ma mowy. Bez problemu np. odkleiłem źle położoną kalkę namaczając ją wodą. Wygodny w użyciu bo ma pędzelek. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że kalka każdego producenta jest inna. Jedne są tak delikatne, że trzeba nawet ze słabym płynem uważać, inne musiałem traktowac SOL-em pod kalkę żeby się naciągnęła. A może ktoś się pokusi i zrobi opracowanie typu: kalka Techmod - płyn xxxx itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Mój błąd, ten płyn służy głównie jako zmiękczacz kalkomanii. Ale to nie jest lakier ani nie działa jak lakier. Opis na stronie sklepu jest prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 dobra zrobiłem po staremu nakleiłem kalki na podstawkę do bismarcka na lakier do paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi