Tremac Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Witam Tym razem na warsztat wziąłem taki pojazd plus dodatki. Malowanie raczej pudełkowe. Model jak na Tamke sam się składa. Oczywiście nie odbyło się bez małej wpadki ale o tym potem. Podczas składania przez nieuwagę źle boczne wizjery przykleilem. 2 odzyskałem nienaruszone. Forma zrobiona mam nadzieje ze uda się skopiować. Wszelkie sugestie jak i krytyka mile widziane Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Wydaje mi się, że źle zamontowałeś też podpórkę osłony przedniej. Wygiąłeś blaszkę na zewnątrz kątownikiem a powinno być na odwrót. Porównaj sobie w moim warsztacie: viewtopic.php?f=87&t=38564 Może coś się przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Dzieki z zainteresowanie. Przeglądam publikacje i rzeczywiście jak najbardziej masz rację niemniej tej blaszki inaczej nie dało rady wpasować ogólnie Hauler dał ciała po całej linii jeśli chodzi o ten pojazd większość elementów trzeba było przerobić. Na zmianę jest trochę za późno bo fotki które wstawiłem nie są najaktualniejsze. Pomyślę jak to zamaskować. Na chwilę obecną model tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Przemo, ale tło mógłbyś od fotek lepsze zapodać. Malowanie szary czy coś innego masz w planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Na niemcach się nie wyznaję ale to 48-semka więc zasiadam obserwuję. A co to za stelaż na wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 Krzysztof Następnym razem postaram się o lepsze zdjęcia (choć będzie trudno bo marny ze mnie modelarz a jeszcze marniejszy fotograf ☺) Co do koloru raczej szary. Marcin to tak jak ja nie wyznaje się na niemieckich. Ten stelaż to kawałek anteny całość tworzy coś ala daszek z rurek. Ja go troszkę przerobiłem bo fabryczny troszke mi nie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 A co to za stelaż na wieży? To,to ,to jest podstawa anteny ramowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 Malutka aktualizacja Całość tak się przedstawia Mam nadzieje ze zdjęcia ciut lepsze. Teraz dołożyć jakiś klamotow i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Odlewy chyba się udały z tego co widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Skrajniki nie są czasem ze skali 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 Krzysztof Jak nigdy wszystko zajęło 24h i za pierwszym razem Stojkovic Skrajnie to wyrób Abera dedykowany do tej skali. Powinny być zamontowane poniżej zagięcia błotnika i dlatego takie dlugie W moich modelach skrajnie często się urywaja zwłaszcza po wystawach. Aber nie pomyślał żeby można było je głębiej w plastiku osadzić co by nie odpadly wiec trzeba było troszkę przedłużyć ten schowany koniec i zdecydowałem żeby tak zamontować a nie jak powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2014 Pytanie do lepiej znających temat. Co to za dwie tyczki zaraz nad tylnym błotnikiem? Ja jakoś nie mogę wydrukować co to takiego z góry dzięki za pomoc źródło panzer track no13-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Kapitalny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Dziękuję Ostatnie detale i pora na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2014 Czołem Mogłeś nieco kółka zrobić skręcone... to takie moje widzi mi się , jak kołą sa tak równo to jakoś tak sztucznie wygląda tak deczko obrócić w jedną stronę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Trochę się przy nim narobiłeś. Dasz rade pomalowac jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Elementy o które pytałeś to chyba wyciory do lufy głównego działa o ile się nie mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 17 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2014 Tomek był taki zamysł podczas budowy ale stwierdziłem ze będzie za dużo roboty przy tym żeby zrobić mobilne osie tym bardziej ze plastik w pracy składałem a tam warunki nie pozwalały Krzyś Nawet aż tak dużo pracy przy nim nie było poza żaluzjami, siatkami i wizjerami które trzeba było rwac. Czy skończe nie obiecuje ale gdyby się udało to byłby to rekord 4 modele w ciągu roku Dla mnie oczywiście mało istotny tym bardziej , że chodzi za mną aby się dobrać do żywicy PT -76. Stojkovic Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 Bliżej niż dalej stan na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Przemek, trochę mi te obicia się nie widzą - są białe? Reszta ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Model całkiem spoko. Robi dobre wrażenie. Trochę się nadziobałeś Nie przerobiłem tego pojazdu więc raczej lama. Wydaje mi się jednak, że drewniane kołki od anteny były w kolorze pojazdu. Obicia niestety za duże (nie z tej skali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2015 Dzięki za rady Krzysztof Obicia pozornie wydają się być białe. Jest to najjasnieszy odcień szarego z AK panzergrau color modulation set. Mariusz72 Odnośnie kołków. Kiedy przerabialem je na wieży wzorowalem się kilkoma zdjęciami z tych publikacji i na jednym z nich wyraźnie było widać ich zdecydowany ciemniejszy odcień od reszty pojazdu. Wydedukowalem ze mogły być z bakelitu. Niestety książki zwróciłem ale postaram się o to zdjęcie co by można się wspólnie zastanowić. Obicia w miarę możliwości postaram się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Głowy nie dam ale z bakelitu to raczej nie. Chyba drewno zwykłe. Zapytam wyroczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2015 I co wyrocznia powiedziała panie Mariusz72? Ja się wzorowalem na tych zdjęciach Na których troszkę widać różnicę w odcieniu między kołkami a resztą pojazdu. źródło panzer track Malutka aktualizacja Pojazd stanol na kołach i zacząłem poprawić obicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Stycznia 2015 Share Napisano 14 Stycznia 2015 Zapomniałem zapytać Muszę się tym lepiej zainteresować bo sam mam takie patyki w Befelhsie Ib. W każdym razie dzięki za zwrócenie uwagi. Trzeba tylko ustalić czy to byłstandard, czy malowali też po całości po zainstalowaniu anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi