marek d Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2015 ...myślę że następne spotkanie w galerii. ... no to jeszcze jedna fotka, pacjent stoi na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 co tu dużo gadać jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 2 Sierpnia 2015 Share Napisano 2 Sierpnia 2015 ... no to jeszcze jedna fotka, pacjent stoi na kołach. Ładna rzecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 poobijaj go troche ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 poobijaj go troche ! ... wiesz chciałbym ale nie wiem, nie umiem i boję się. Może coś doradzisz. Najlepiej daj fotkę jak Ty to robisz bym mógł się wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Zdjęć nie wyślę bo wstydzę się moich wyrobów może jak będę robił warsztat to zobaczysz te zadrapania ale na razie mogę ci powiedzieć że powinieneś na podkład dać jakąś farbę ,,srebrzastą'' a na nią lakier na ten specyfik dać kolory po wyschnięciu zdrapywać kawałki farby z modelu. lub metoda nr 2 po malowaniu modelu po prostu mając ,,srebrol'' przed sobą zamocz w nim kawałek gąbki i zacznij malutkimi ruchami ,,ciapać'' model.można też użyć wykałaczki lub igły bo jest precyzyjniejsza UWAGA: metoda nr 2 jest ryzykowna. ze względu na to że może nie wyjść ładnie. zdięcia nie są moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Nie no.. model który pokazałeś znam jest TU. Liczyłem na jakieś bardziej nowatorskie metody i dla mnie łatwiejsze. Zdjęć nie wyślę bo wstydzę się moich wyrobów ... oj tam, na pewno są świetne. Tak sądzę po tym co piszesz kolegom w różnych działach. Musisz być dobrym modelarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Nie długo założę warsztat może jak 3 zvezdy przerobiony na jaka 1 lub P-40B airfixa lub La 5 italerki ale nie wiem co wybrać doradź mi wszystkie w 1:72 mała skala ale prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 ... wiesz chciałbym ale nie wiem, nie umiem i boję się. Może coś doradzisz. Najlepiej daj fotkę jak Ty to robisz bym mógł się wzorować. Marku, wymyśl coś bardziej wymyślnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Trudno jest ,,wymyśleć'' bardziej ,,wymyślne'' rzeczy niż ja opisałem. Choć może inni modelarze mają wyobrażnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Fajne modele masz w planach, ale nic o nich nie wiem więc nie doradzę. Weź Jaka Zwezdy ale go nie przerabiaj. No ale powiedz po co mam mój obijać mocniej, na fotkach oryginału nic nie widać. Artur jest okazja się poduczyć, czemu nie skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Artur jest okazja się poduczyć, czemu nie skorzystać. Popacze może czegos sie naumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Artur jest okazja się poduczyć, czemu nie skorzystać. Popacze może czegos sie naumiem ... no to czekamy na popis kolegi z zdjęciami i obszernym tekstem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 ... no to czekamy na popis kolegi z zdjęciami i obszernym tekstem. Czyżbym o czymś nie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 No przecież obiecał: Nie długo założę warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Zanim zajmę się za La 5 kupie sobie tani aerograf za 24.99 zł na znanym portalu aukcyjnym chyba blach nie będę kupował Szukam materiłów także możecie mi podsyłać zdjęcia Życzcie mi szczęścia żebym nie spieprzył modelu PS Nie przesadzajcie że się czegoś nauczycie Też robię P-51 tyle że 1:72 mastercrafta Zrób obicia i brudzenia w okolicy kabiną a silnikiem nie wiem jak ci to dokładniej wytlumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 poobijaj go troche ! ... wiesz chciałbym ale nie wiem, nie umiem i boję się. Może coś doradzisz. Najlepiej daj fotkę jak Ty to robisz bym mógł się wzorować. Obijanie gąbką działa wtedy gdy gąbka ma większą gradację. Taka z większymi dziurami może narobić więcej szkód niż pożytku. Ja na twoim miejscu podziałałbym pędzelkiem "jeżykiem". Bierzesz stary płaski pędzelek rozmiar 2 i ścinasz jego włosie na krótko by zrobił się jeż. Takie narzędzie maczasz w rzadkim metalizerze (ja używam Model Master) i metodą suchego pędzelka nakładasz drobne ryski. Możesz również poeksperymentować ze srebrną kredką. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedź bo nie napisałem tego. Nie próbowałem jeszcze z gąbką. Założę warsztat tylko się przygotuje (zrobię małe porządki) No faktycznie trudno o jakieś obicia na tym modelu. Koło karabinów są obicia a na reszcie modelu nawet ryski niema chciałem tylko wstawić kilka zdjęć mojego modelu treningowego UWAGA pomalowany i washowany na szybko (nie śmiejcie się) z tego treningu bo pierwszy raz od roku maluje pędzlem, bo nie chciało mi się odpalać aparatury, a do tego nigdy nie bawiłem się pastelami. od razu widać że jesteś lepszy modelarzem. Chciałem tylko dodać że to model treningowy bez żadnych ekscesów reszta zdięć treningu w linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 PS tylko na jednym skrzydle zajeło mi to 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 No dobra, to pożartowaliśmy ale po co poprawiać tak zrobiony model? To jak Marek, kiedy galeria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 No nie wiadomo Teraz gdy oglądałem zdjęcia muszę powiedzieć że jakbym zrobiłbym taki model to bym psikną lakierem i tyle. Zrób podstawkę do modelu będzie piknie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Marek, koniecznie podstawkę trochę poobijaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Sierpnia 2015 Share Napisano 4 Sierpnia 2015 poobijaj a jak będziesz robił tą dioramę to na końcu poobijaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2015 Obijanie gąbką działa wtedy gdy gąbka ma większą gradację. Taka z większymi dziurami może narobić więcej szkód niż pożytku. Ja na twoim miejscu podziałałbym pędzelkiem "jeżykiem". Bierzesz stary płaski pędzelek rozmiar 2 i ścinasz jego włosie na krótko by zrobił się jeż. Takie narzędzie maczasz w rzadkim metalizerze (ja używam Model Master) i metodą suchego pędzelka nakładasz drobne ryski. Możesz również poeksperymentować ze srebrną kredką. Pozdrawiam Kornik ... Kornik to do mnie, czy do Kuby? Jeżeli do mnie to chyba nie chwyciłeś żartu. No dobra, to pożartowaliśmy ale po co poprawiać tak zrobiony model? To jak Marek, kiedy galeria? Galeria; jak upal ulży i znajdę chwilę czasu. Jeszcze muszę ogarnąć fotografowanie srebrno oliwkowego cudaka. Marek, koniecznie podstawkę trochę poobijaj .. no tu będzie problem, bo nie robię podstawek. kuba32440 powoli stajesz się irytujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Sierpnia 2015 Share Napisano 5 Sierpnia 2015 ... Kornik to do mnie, czy do Kuby? Jeżeli do mnie to chyba nie chwyciłeś żartu. Nie chwyciłem. To przez ten upał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi