kjp_a_man Napisano 3 Kwietnia 2015 Share Napisano 3 Kwietnia 2015 … Jest może jakaś inna metoda, aby to zrobić?… cienkie paski, W tym momencie widać powyższy zamysł.… W środek maskol' date=' albo kawałek taśmy.[/quote']Jak widać na filmiku maski Eduarda są wręcz projektowane przy założeniu wypełnienia maskolem.… Ewentualnie maski dedykowane do tej owiewki:)Maski Montexu też musiałem uszczelniać wewnątrz maskolem. Są zaprojektowane tak, żeby w całości wypełniać owiewkę, ale sztywność folii powoduje, że trudno je „domknąć”. I tak je sobie chwalę. Oraz współpracę z panem Dariuszem Korczyńskim.Nie używałem jeszcze masek Tamiya, więc o nich się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Dzięki za odpowiedzi. jak uda mi się coś zrobić, to dam jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Troszkę podziałałem, na razie niestety tylko tyle: Wiem, że kiepsko, ale lepiej mi się nie udało. Ewentualnie kupię te maski Montexu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 …Ewentualnie kupię te maski Montexu. Pewnie będzie wygodniej. Ich klej w momencie klejenia wydaje się bardzo słaby, ale kiedy sobie leżą na owiewce to się dość mocno przyklejają. Warto być na to przygotowanym.W martoli masz od ręki. Wierzę, że jest trudno. Mi też bywa trudno uwierzyć, że dam radę. Moim zdaniem idzie ci całkiem udatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Ze się wtrącę, tylko postaraj się nie uszkodzić tego arkusza z którego będziesz wyjmował maski. Przyda się w razie "W" jako forma (wzornik) do wykonania zapasowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2015 Zamówiłem maski Montexu, na samodzielne maskowanie przyjdzie pora. Do ćwiczeń zrobiłem sobie takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Też mam straszne problemy z maskowaniem owiewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Też mam straszne problemy z maskowaniem owiewki... Zmajstruj sobie takie coś jak ja - dobre do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Fajny warsztat, miło się ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi