Przemek Przybulewski Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2015 W oczekiwaniu na części fototrawione wyciałem, wyszlifowałem, poszpachlowałem większość części. Na razie mój Warthog wygląda tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Ładna sylwetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2015 Dzisiaj przyszedł kokpit Verlinden. Zamawiany 30-ego grudnia w BNA (sklep a Australii). Kosztował mnie w przeliczeniu ca. 130zł i muszę przyznać, że po rozpakowaniu miałem mieszane uczucia. Ale po kolei. Paczka/karton rozmiaru kartki A4 i wysokości około 5cm. W środku drugi właściwy karton/pudełko o wymiarach około 15cm/15cm/2,5cm: Średnio zabezpieczone moim zdaniem, bo wypełnione trzema woreczkami z powietrzem i pudełko z kokpitem miało sporo miejsca żeby "latać" w środku. Po rozpakowaniu pudełka z kokpitem w środku były dwa woreczki strunowe (jeden żywica, drugi blaszki), instrukcja i pseudo-wizytówka: Instrukcja w formacie A4, średnio przydatna, bo nie tłumaczy połowy rzeczy a numery części inne są na rysunku a inne w opisach: W woreczki z blaszkami była blaszka chyba miedziana lekko spatynowana z częściami do kokpitu, coś co chyba miało być filmem z zegarami a jest kawałkiem słabo wydrukowanej kartki i drugi woreczek z dwiema blaszkami mosiężnymi do foteli: Żywicy jest dosyć dużo i dobrej jakości. Nigdzie nie ma bąbli i niedolewek. Na szczęście nic się w transporcie nie uszkodziło, odłamały się tylko dwa elementy z wlewek: Na minus muszę zaliczyć zwichrowany panel zegarów dla pilota. Ciepła woda może da radę wyprostować: Natomiast sam kokpit ma bardzo ładne detale: Niestety nie mam za dużo doświadczenia z żywicą. Zadowolony byłem z produktów BlackDog ale to tylko pakunki brytyjskie i izraelskie. Z foteli Aires/QB ale już średnio z dysz do F-18 Aires/QB bo były za małe (chociaż jakościowo dobre). Zobaczymy jak tu będzie bo zacząłem wpasowywać kokpit. Na pierwszy ogień idzie cięcie kadłuba i dopasowywanie. Na pierwszy rzut oka w miarę pasuje, zobaczymy jak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Stycznia 2015 Share Napisano 15 Stycznia 2015 Z przyjemnością oglądam wszelkie Twoje modelarskie zmagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2015 Dzięki. Sformułowanie "zmagania" są baaardzo wymowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 Mam taką prośbę, składałeś model Eurofightera w 1/32 z Trumpetera. Mam zamiar kupić po promocji ten sam zestaw możesz napisać jak z jakością wykonania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2015 Poczytaj sobie mój watek i popatrz na zdjęcia: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=17650 Model masakra, dużo pracy wymaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Większość czasu ostatnio poświęcam na wpasowanie kokpitu do kadłuba. Niestey kokpit jest za szeroki i musiałem go mocno zeszlifować i pocienić ścianki modelu, ale udało mi się pomalować przyczepkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 przyczepa super, śladu podkładu, oleju, i rdzy rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Dziękuję bardzo. Jeszcze dodam trochę pigmentów później I myślę że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Lutego 2015 Autor Share Napisano 13 Lutego 2015 Zamontowałem koła, przybrudziłem i przyrdzewiłem jeszcze trochę: Dodałem też trochę rdzy na garbusie: Pomalowałem działko: Zacząłem kokpit: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Lutego 2015 Autor Share Napisano 14 Lutego 2015 Dodałem trochę kabelków, trochę taka własna inwencja, żeby zakryć ślady po wypychaczach: No i dodałem podpory i postawiłem działko na przyczepie (i przemalowałem lufy Magnesium Alclad): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 A na razie walczę z kokpitem i fotelami (straszne blachy, nie do zgięcia): Pomalowana wnęka podwozia głównego i powashowana, muszę jeszcze dać mat bo się świeci jak psu...: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 Jak dla mnie to przyczepka z działkiem wyszła genialnie A zamierzasz jeszcze pobrudzić samo działko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Lutego 2015 Autor Share Napisano 16 Lutego 2015 Jak dla mnie to przyczepka z działkiem wyszła genialnie A zamierzasz jeszcze pobrudzić samo działko ??Dzięki wielkie. Na działko na razie dałem trochę czarnego washa i nie wiem sam czy brudzić czy też nie. Boję się że spapram dotychczasowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Lutego 2015 Autor Share Napisano 16 Lutego 2015 Żeby wpasować kokpit w kadłub to musiałem zeszlifować przód kokpitu do takiego stopnia że ścianki się zrobiły przeźroczyste a w jednym miejscu pojawiła się nawet minimalna dziurka. Dodatkowo musiałem znacznie pocienić ścianki kadłuba, całe szczęście, że był tam dosyć gruby plastik i dało się go trochę usunąć ale bałem się za dużo szlifować, żeby później się nie wypaczyło w tych miejscach. Tak czy siak udało się po wielu godzinach walki (w tym czasie pewnie bym cały inny model skleił) wpasować kokpit a i tak nie jest idealnie: Tył jest całkiem do kitu, będę musiał dorobić coś z miliputa: Sorki za zdjęcie, ale cały przód został zalany CA bo za cholerę nie dało się go przypasować. Musiałem wyciąć kawał kadłuba, podkleić od spodu kawałkami HIPSu i dopiero się udało wkleić: No i nie wspomnę o samym spasowaniu połówek kadłuba, szpachla, szpachla, szpachla: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 Przyczepka.....cuuuudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Lutego 2015 Autor Share Napisano 16 Lutego 2015 Przyczepka.....cuuuudo Hehe, dzięki. Wychodzi, że to mój najlepszy model. Zastanawiam się czy nie pokazywać go oddzielnie i bez samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Ile to człowiek życia traci na szpachlowaniu i szlifowaniu? W końcu udało mi się doprowadzić przód do jako takiego stanu (linie jeszcze do poprawy ale to dopiero po przyklejeniu wiatrochronu i ewentualnych kolejnym szlifowaniu): Tak przy okazji to chyba zrobię zamkniętą kabinę, mam pilotów to tak se pomyślałem, że fajnie ich byłoby wsadzić do kabiny jak przejeżdzają samolotem wzdłuż wystawki z garbusem, przyczepką i działkiem i jeden mówi do drugiego "Ej, stary, to chyba nie nasze działko tam leży?!?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuan Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Podziwiam poziom samozaparcia do tego wytworu ;). I powtórzę się - cały motyw z garbusem i przyczepką fenomenalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Dzięki. Nie powiem, że robiłem gorsze modele, bo chyba tak nie było, ale ten chciałbym zrobić porządnie. Bardzo lubię ten samolot i zależy mi na tym aby wyglądał tak jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuan Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 Ja chyba bardziej lubię to działko niż cały samolot :P. Pamiętam, że zrobiło na mnie ogromne wrażenie jak je na żywo zobaczyłem ;). Także ważne, że najważniejsza część już ukończona ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Lutego 2015 Autor Share Napisano 19 Lutego 2015 Ja nie miałem okazji go oglądać i nawet ciężko mi sobie wyobrazić to wrażenie czy uczucie temu towarzyszące. Ale może kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Osatnio udało się w końcu skleić i pomalować fotele, jeszcze muszę trochę zróżnicować te kolory bo jakieś takie płaskie się wydają: Poza tym nie montowałem jeszcze pasów bo chciałem posadzić ludków ale średnio pasują do tych foteli: No i zakończyłem szlifowanie przedniej połówki kadłuba, nareszcie jest tak jak powinno być: Za to łączenie tylnej części kadłuba i statecznika poziomego jest do du.. ekhm, kitu: Natomiast co zaskakujące, łączenie połówki przedniej i tylnej jest bardzo dobre, trochę tylko było pasowania ale to nic w porównaniu do tego było...: i co będzie, bo łączenie kadłub skrzydła woła o pomstę do nieba, nawet nie wiem co z tym zrobić: A na koniec z ciekawości zmierzyłem kadłub. W zależności od żródeł w skali powinien mieć od 50,5cm do prawie 52cm a tu jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuan Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Może też mieli tylko 50cm linijkę Pilot wygląda jak małe dziecko siedzące na za wysokim dla niego krześle :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi