Skocz do zawartości

1:48 PT -76 Tank-mania

Tremac

Rekomendowane odpowiedzi

Co by nie zasypiać w pracy na nocach wziąłem się za taką żywice. Sam model bardzo ładnie zrobiony do pełnego szczęścia brakuje tylko kalek z polskimi oznaczeniami. Taki właśnie mam zamiar zrobić. Nie mam na myśli jakiegoś konkretnego egzemplarza i poprawność merytoryczna też nie będzie najważniejsza. Reszta wyjdzie w praniu.

20141124_105846_zpshhkmp9wp.jpg

2015-01-05%2012.13.27_zpsgn8vaqxd.jpg

2015-01-05%2012.09.18_zpstieevfsb.jpg

• 3 weeks later...

Dzięki panowie za zainteresowanie. Prace ruszyły do przodu. Model jak w przypadku poprzednika bezproblemowy w budowie.

Zastanawiam się czy nie dołożyć sobie pracy i nie dobudować tej zagitej rury na wieży. Na zdjęciach widzę ze były dwa rodzaje i pytanie która by pasowała to tej wersji zagięta czy spawana.

2015-01-29%2009.54.53_zpsd035j5fp.jpg

2015-01-29%2009.56.13_zpsccv4x9kb.jpg

Jakie gąsienice będziesz dawał? Nie orientuję się czy są jakieś opcje.

Tu nie ma zadnej alternatywy gasienice beda zestawowe ale to nie problem i raczej nie powinno byc problemu bo sa zrobione jak w poprzedniku.

ciekaw jestem jaka kwota wchodzi w grę przy zakupie PT, coś w okolicach 2K11?

PT troszke tanszy choc nie wiem jak sie to ma do zlocisza. Ja zaplacilem jakos £54 z przesylka. Jakosciowo podobnie do Kruga

ciekaw jestem jaka kwota wchodzi w grę przy zakupie PT, coś w okolicach 2K11?

http://www.martola.com.pl/pl632/produkty56470/pt_76

Co by nie zasypiać w pracy na nocach wziąłem się za taką żywice.

Ładnie wychodzi - jedyny "ból" to bliskowschodnie zestawowe kalkomanie...

Może jednak aftermarkety i polskie malowanie? ( u wielu miałbyś "no i plus za polskie malowanie" :-) )

Oczywiście będzie w polskim malowaniu. Fakt troszke szkoda ze tylko jeden wariant kalkomani. Tak jak pisałem wcześniej raczej nie będę się wzorowal na konkretnym egzemplarzu co pozwoli troszkę ułatwić problem. Rozglądalem się za jakąś firmą tu w UK ale nikt nie chce się w pojedyncze egzemplarze kalkomani bawić. Całe szczęście że 2 lata temu przywiozles Tomku do Telford kilka swoich produktów wiec będzie z czego improwizowac.

• 2 weeks later...

Dzieki za doping.

Huddersfield nawet spoko. Ciasno i ciemno jak w zeszlym roku Z zakupami skromniutko bo malo 48ek.

Ale to co mialem w kapowniku na pierwszym miejscu udalo sie kupic.Nawet ewakuacja byla bo ktos ponoc w klopie fajki jaral i alarm wszystkich na dwor wygonil. Teraz przerwa co by dokonczyc 232 8wheel bo juz blisko i w miedzyczasie poprzegldam zasoby co by jeszcze tu mozna dolozyc do plywadla.

Kadłub jak w przypadku Kruga z dwóch części pusty w środku wieża też . Swoją drogą fajnie by było gdyby wlazly dało się zrobić otwarte to by można o jakimś zalogancie pomyśleć. Gąsienice również jak w przypadku wspomnianego Kruga 5 i 1.

Pierwsza praktycznie sama się nałożyła. Przy drugiej prawie mnie krew nagła zalała ☺. Ale tak bywa. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z jakości.

• 4 weeks later...

Dzięki

Tło i wszystko co z tym związane czyli zdjęcia trudne dla mnie do przeskoczenia bo do zdjęć to ja wogole ręki nie mam już mi niejednokrotnie bazylms uwagę zwracał. Postaram się poprawić

Powoli byle do przodu Jak widać dałem kalki i pewnie znajdą się tacy którym się nie spodobają numery ale tylko takie miałem.

2015-03-22%2012.55.27_zpswes4hn5i.jpg

• 2 weeks later...