Siwy Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Czołem żołnierze! Pod długiej i męczącej przerwie (jakieś 6 lat) powróciłem do tego co porządni faceci lubią najbardziej . W związku z tym postanowiłem uczcić to wyjątkowo i sprawić sobie takiż oto malutki zestaw Przez 13 lat kleiłem/tworzyłem przeróżne rzeczy głównie pojazdy cywilne i zazwyczaj niczego się nie bałem, ale tutaj jest zupełnie inaczej... To mój pierwszy tak duży okręt, więc jeśli coś wam się nie spodoba to śmiało, krytyka mile widziana , a i ja pewnie będę pytał zdając się na doświadczenie innych. Tak więc do dzieła! Wiercimyy... Szlifujemy... I kleimy... Na dzisiaj tyle... Pilnik strasznie męczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 No witamy i oglądamy ;) model może wyjść smakowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Witaj... Będę zaglądał. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Podobny zestaw lezy w szafie i czeka na swoja kolej, wiec z przyjemnoscia popatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 kawał drania, toć to panie ponad meter... Siadam i podziwiam. Mam nadzieję że aktualizacje będą obfite, bo podobnie jak u ami u mnie też to pudło zalega w oczekiwaniu na lepsze czasy (braku odpowiedniej wielkości "suchego doku"). Ale dobrze wiedzieć że wyszły do niego blaszki - trzeba uzupełnić zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 kawał drania, toć to panie ponad meter... Siadam i podziwiam. Mam nadzieję że aktualizacje będą obfite, bo podobnie jak u ami u mnie też to pudło zalega w oczekiwaniu na lepsze czasy (braku odpowiedniej wielkości "suchego doku"). Ale dobrze wiedzieć że wyszły do niego blaszki - trzeba uzupełnić zestaw Wyszly nie tylko blaszki, Czechmaster wypuscil juz 5 zestawow wnetrz... szkoda tylko, ze pelny ich zestaw to w przeliczeniu na zlotowki jakies 1200 zlociszow :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Wierć wszystkie przelewowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Słuchaj karalucha. I nie przyklejaj blaszek zanim wszystkich dziurek nie wywiercisz. W zeszły piątek oglądałem tego smoka w wykonaniu marwawa, robi kurna wrażenie... A Marcin nawet się na forum nim nie pochwalił. Może chociaż galerię wytworzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2015 Będą i przelewowe A z czego proponujecie zrobić wypełnienie w środku? Karton, plastik czy może jakiś pianoplastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Ja bym chętnie zlepił jeszcze jednego 1:72 ale mam już VII, mam już XXIII i robi się IIA... W sensie wypełnienie czego? Dla wagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2015 Imitacja wręg między kadłubami. Myślę, że plastik ok. 0.5mm będzie najbardziej odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Za siadam na grzędzie i będę się przyglądał z zaciekawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Kurna, ten to ma węch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Kurna, ten to ma węch... wszędzie wyczuję u-boota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 22 Stycznia 2015 Share Napisano 22 Stycznia 2015 No, i ja też muszę to poobserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Stycznia 2015 Share Napisano 22 Stycznia 2015 no panowie wciągać brzuchy bo się ciasno na grzędzie robi Siwy - będziesz robił 505 czy jakiegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2015 To mój pierwszy podwodniak więc pozostanę puki co przy 505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwy Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2015 Haratania ciąg dalszy... W sobotę zabiore się za szlifowanie, obrabianie i równanie tego syfu, a później wstępne przymiarki blaszek na sucho żeby wszystko było elegancko... czyli jeszcze jakieś dwa miliony lat świetlnych i koniec Ciaoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi